Diskografi

af Christian Rantsén, Allan Tychsen og Peter Krogh

1967

Efter indspilningerne året før til albummet ”How Great Thou Art” var en ny seriøs retning begyndt at kunne skimtes i horisonten. En ellers lovende indspilning i august måned med top L.A. musikere hos RCA i Hollywood blev aflyst i allersidste sekund, men da der var stærkt brug for nyt materiale, blev der booket nye datoer allerede måneden efter i Studio B i Nashville.

“Guitar Man” var et hit af Jerry Reed, som Elvis havde hørt i radioen. Jerry’s specielle guitarspil var svært at efterligne, så hvis Elvis ønskede den eksakte lyd, måtte de få Jerry Reed i studiet. Det var tid til at indspille bedre materiale, end der var blevet gjort i lang tid, da det meste af Elvis’ tid gik med filmindspilninger. Tiderne var ved at skifte, pladesalget fra filmene solgte ikke længere så godt, så noget nyt måtte ske.
En måned tidligere var en indspilning af nyt materiale i RCA’s studier i Hollywood blevet aflyst, så denne omgang indspilninger var blevet planlagt så hurtigt, som det var muligt.

Jerry Reed selv var blevet kaldt i studiet, han havde lige nået at vende sit hus for at tage sit udstyr med for at møde op i studiet. Han havde ellers ikke planlagt at skulle indspille, da han var taget på en længere fisketur. Han beklagede sig lidt over, at han ikke rigtig var i form, da han ikke havde rørt en guitar i flere dage. Elvis selv var entusiastisk over sangen – så meget, at han ved en af gennemspilningerne gik direkte over i Ray Charles’ ”What I’d Say”. Snart efter havde de den i kassen. Blandt sangene til indspilningerne var blandt andre ”Baby What Do You Want Me To Do” blevet valgt ud, men den blev erstattet til fordel for ”Big Boss Man”

På andendagen startede de med ”Hi-Heel Sneakers”, der var et forslag fra en af musikerne. Det var normalt ikke en god idé at komme med spontane forslag, da det kunne give problemer efterfølgende med at opnå rettigheder til at udgive sangen, men ikke desto mindre elskede Elvis sangen, da de var i gang med at indspille den.
Der var brug for en single til det kommende års påskehøjtid, derfor var det obligatorisk, at der også skulle indspilles nogle religiøse sange. ”We Call on Him” var den første sang, der blev indspillet, den endte dog med at blive til B-siden. A-siden blev ”You’ll Never Walk Alone”, som Elvis også yndede at spille derhjemme privat. Elvis sad derfor selv ved klaveret, da sangen blev indspillet, teknikeren vidste, at han måtte leve med at tingene ikke var optimalt indstillet, hvis han skulle fange denne sang, da Elvis var fortabt i musikken. De øvrige musikere fulgte med, så godt de kunne, alt sammen ud fra gehør.

Efter to dage i studiet havde de fået indspillet det lovede materiale til RCA og endda noget stærkere materiale end hvad, der ellers var produceret de sidste par år, hvis man ser bort fra indspilningerne til ”How Great Thou Art” albummet.

 

Indescribably Blue / Fools Fall In Love

RCA Victor i januar 1967. 47-9056

Single. Udgivet 10. januar 1967 RCA Victor 47-9056

Endnu en single med nye sange, som ikke kom fra film. Måske ikke den bedste sammensætning af sange, men en mere seriøs retning kunne anes i horisonten.

 

How Great Thou Art

RCA Victor i februar 1967. LSP/LPM-3758

LP. Udgivet februar 1967 RCA Victor LPM/LSP 3758
Side 1
How Great Thou Art
In the Garden
Somebody Bigger Than You and I
Farther Along
Stand By Me
Without Him
Side 2
So High
Where Could I Go But to the Lord
By and By
If the Lord Wasn’t Walking by My Side
Run On
Where No One Stands Alone
Crying in the Chapel

Det var et helt nyt religiøst album, de få singler, som var udkommet forinden, var kun en indikation af, hvad der ventede. Elvis’ stemme var seriøs og fantastisk, musikerne leverede en fantastisk baggrund. Elvis vandt sin første grammy for ”How Great Thou Art” albummet.

 

Easy Come, Easy Go

RCA Victor i marts 1967. LSP EPA 4387

EP. Udgivet marts 1967 RCA Victor EPS 4387
Side 1
Easy Come, Easy Go
The Love Machine
Yoga Is As Yoga Does
Side 2
You Gotta Stop
Sing You Children
I’ll Take Love

Med et salg på kun 30.000 eksemplarer blev den, den dårligst sælgende plade i Elvis’ karriere.

 

Long Legged Girl (With the Short Dress On) / That’s Someone You Never Forget

RCA Victor i april 1967. 47-9115

Single. Udgivet 25. april 1967 RCA Victor 47-9115

A-siden var en sang fra den kommende film “Double Trouble”, mens B-siden var en regulær ikke-film sang tilbage fra 1962. Den solgte 275.000 eksemplarer, hvilket var noget lavere end de forventede 400.000 stk.

 

Double Trouble

RCA Victor i april 1967. LSP/LPM-3797

LP. Udgivet juni 1967 RCA Victor LPM/LSP 3797
Side 1
Double Trouble
Baby, If You’ll Give Me All of Your Love
Could I Fall in Love
Long Legged Girl (With the Short Dress On)
City by Night
Old MacDonald
Side 2
I Love Only One Girl
There Is So Much World to See
It Won’t Be Long
Never Ending
Blue River
What Now, What Next, Where To

Dårlig lyd og dårlige sange prægede dette soundtrack, der var ikke megen entusiasme at spore fra Elvis selv. Elvis var så frustreret, at han forlod studiet under indspilningen af “Old McDonald”. Han lagde dog sin vokal på, da han senere kom tilbage.

There’s Always Me / Judy

RCA Victor i august 1967. 47-9287

Single. Udgivet 8. august 1967 RCA Victor 47-9287

I mangel på nyindspillet materiale, måtte RCA grave dybt for at finde numre til udgivelse. Man valgte at udgive materiale, der var seks år gammelt.

 

Big Boss Man / You Don’t Know Me

RCA Victor i september 1967. 47-9341

Single. Udgivet 26. september 1967 RCA Victor 47-9341

Imellem alle soundtrack-sangene kom der igen guldklumper. Denne single var en af dem med materiale, der var indspillet omkring to uger inden udgivelsen. Denne single blev lynhurtigt udsendt.

 

Clambake

RCA Victor i oktober 1967. LSP/LPM 3893

LP. Udgivet 23. oktober 1967 RCA Victor LPM/LSP 3893
Side 1
Guitar Man
Clambake
Who Needs Money
A House That Has Everything
Confidence
Hey, Hey, Hey
Side 2
You Don’t Know Me
The Girl I Never Loved
How Can You Lose What You Never Had
Big Boss Man
Singing Tree
Just Call Me Lonesome

Hvis der ses bort fra selve filmsangene, var der ganske mange rigtig gode “bonus-sange” på albummet. ”Guitar Man”, ”Big Boss Man”, ”Singing Tree” og ”Just Call Me Lonesome” var alle de ikke-filmsange, der kom med på dette album.


< – Diskografi 1966  Diskografi 1968 ->

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!