Diskografi

af Christian Rantsén, Allan Tychsen og Peter Krogh

1974

1974 var et ekstremt travlt år koncertmæssigt, ikke mindre end 140 koncerter blev der spillet i løbet af året. Det gjorde det svært at arrangere nogle studieindspilninger, hvilket også gør året specielt, for der blev slet ikke indspillet noget studiemateriale.

Elvis vendte i marts måned tilbage til sin hjemby Memphis for at optræde, og koncerten d. 20. marts blev indspillet ved denne lejlighed og udkom på albummet ”Recorded Live On Stage”. I virkeligheden var en liveplade den eneste mulighed for Parker til at få udsendt et nyt album efter indspilningerne i december hos Stax. Der kom dog et par nye numre med på pladen udover standardrepertoiret – nemlig sangene ”Let Me Be There” og ”Why Me Lord”.
Det eneste problem var, at der ikke var meget udvikling i tingene; det var en fortsættelse af alt, som det hidtil havde været. RCA var ikke tilfredse med det materiale, de fik fra deres artist. Der var ingen store singler eller spændende materiale, der kunne klare sig kommercielt med øvrige artister. Ifølge RCA lå fejlen hos Felton Jarvis, men Elvis ville ikke fyre ham. Bedre resultater var dog opnået i december måned med anden omgang indspilninger hos Stax. Elvis selv kørte i ring og syntes ikke at komme i hverken den ene eller anden retning, men blev inden for sin komfortzone.

I’ve Got a Thing About You Baby / Take Good Care of Her

Single. Udgivet 11. januar 1974 RCA Victor APBo 0196

En stærk single, som kunne udsendes på baggrund af indspilningerne i juli måned. Bemærk reklamen for “Elvis 1974 Easter Special”, der dog aldrig blev til noget.

 

Good Times

LP. Udgivet marts 1974 RCA Victor CPL1 0475
Side 1
Take Good Care of Her
Loving Arms
I Got a Feelin’ in My Body
If That Isn’t Love
She Wears My Ring
Side 2
I’ve Got a Thing About You Baby
My Boy
Spanish Eyes
Talk About the Good Times
Good Time Charlie’s Got the Blues

Indspilningerne i december måned 1973 hos STAX var væsentlig bedre end dem i løbet af sommeren. Resultatet var et væsentlig bedre album end det forrige, men det solgte dog ligeså få eksemplarer; 200.000 stk.

If You Talk In Your Sleep / Help Me

Single. Udgivet 2. maj 1974 RCA Victor APB0 0280

Denne single fik en del opmærksomhed på radiostationerne, men knap så gode salgstal.

Recorded Live on Stage in Memphis

LP. Udgivet juli 1974 RCA Victor CPL1 0606
Side 1
See See Rider
I Got a Woman/Amen
Love Me
Trying to Get to You
Rock medley: Long Tall Sally/Whole Lotta Shakin’ Goin’ On/Your Mama Don’t Dance/Flip Flop and Fly/Jailhouse Rock/Hound Dog
Why Me Lord?
How Great Thou Art
Side 2
Blueberry Hill/I Can’t Stop Loving You
Help Me
An American Trilogy
Let Me Be There
My Baby Left Me
Lawdy Miss Clawdy
Can’t Help Falling in Love
Closing Vamp

Det var godt nok ikke Madison Square Garden, men selvom det “kun” var Memphis, var det et godt livealbum – dog med et forudsigeligt repertoire.

Promised Land / It’s Midnight

Single. Udgivet 1. oktober 1974 RCA Victor PB 10074

En klassisk Chuck Berry sang, som svinger fantastisk i Elvis’ udgave. Singlen fik god radiorespons, men salget var ikke særlig godt.

Having Fun On Stage With Elvis. LP. Udgivet på RCA Victor i oktober 1974. CPM1 0818

 

Having Fun On Stage With Elvis

LP. Udgivet oktober 1974 RCA Victor CPM1 0818
En LP kun indeholdende tale fra Elvis’ koncerter.

Et album, som kun indeholdt Elvis, der talte til publikum fra scenen. Et mærkværdigt album, der pudsigt nok solgte mere end 100.000 eksemplarer. Tom Parker havde tidligere på året udgivet albummet på sin Boxcar label, og kun solgt det ved koncerter. Hvorfor RCA også valgte at udgive det, er lidt en gåde.

 

< – Diskografi 1973  Diskografi 1975 ->

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!