Diskografi

af Christian Rantsén, Allan Tychsen og Peter Krogh

1975

 

 

Promised Land

RCA Victor i januar 1975. APL1 0873

LP. Udgivet januar 1975 RCA Victor APL1 0873
Side 1
Promised Land
There’s a Honky Tonk Angel (Who’ll Take Me Back In)
Help Me
Mr. Songman
Love Song of the Year
Side 2
It’s Midnight
Your Love’s Been a Long Time Coming
If You Talk in Your Sleep
Thinking About You
You Asked Me To

Dette album solgte bedre end de to forrige, man havde valgt at inkludere to top 20 singler, hvilket også hjalp på salget.

 

My Boy / Thinking About You

Single. Udgivet januar 1975 RCA Victor PB 10191

Det lykkedes med denne single at opnå den tredje top to placering på Billboardlisten i træk.

 

Pure Gold

LP. Udgivet marts 1975 RCA Victor ANL1 0971-e
Side 1
Kentucky Rain
Fever
It’s Impossible
Jailhouse Rock
Don’t Be Cruel
Side 2
I Got a Woman
All Shook Up
Loving You
In the Ghetto
Love Me Tender

I marts måned blev en række indspilninger booket til at foregå hos RCA i deres Studio C på Sunset Boulevard i Hollywood. Elvis var vant til at være i området, da prøver op til en sæson i Las Vegas ofte foregik her. Samtidig kunne det opfattes som en form for håndsrækning til pladeselskabet, at det foregik i deres egne studier i stedet for hos Stax, som nogle år tidligere, hvor der var problemer med at opnå den tekniske standard, som RCA krævede. Samtidig kunne der være mere kontrol over indspilningerne, så man kunne nå at rette ting i selve processen. Usædvanligt var det også, at ikke en eneste sang, som blev indspillet, var kontrolleret rettighedsmæssigt af nogle af Elvis’ musikforlag, hvilket ellers tidligere havde været sædvane.

Denne gang var det hans liveband, der var med til indspilningerne, sammen med den nye vokalgruppe, som han havde sammensat, kaldet Voice. Til stede var også Duke Bardwell, som var kommet ind i bandet, da den tidligere faste bassist Jerry Scheff havde forladt bandet. Selvom han blev betragtet som et fast medlem af bandet på daværende tidspunkt, var Elvis dog ikke imponeret over hans færdigheder eller spillestil, så selvom han medvirkede på indspilningerne, valgte man at erstatte alt, hvad han havde lavet med andre i efterarbejdet og klargøringen til udgivelse.

Indspilningerne begyndte kl. 21, og aftenens første sang var ”Fairytale”, som var skrevet af gruppen Pointer Sisters. Aftenens anden sang ”Green Green Grass of Home” passede Elvis bedre rent stemmemæssigt. Hans version lænede sig tæt op af den oprindelige version med Tom Jones, som han havde hørt omkring 10 år tidligere. Et højdepunkt kom, da sangen ”I Can Help” , som havde været et verdensomspændende hit, skrevet af Billy Swan, skulle optages. Det var en let opgave at klare, for gruppen fik den i kassen i et komplet forsøg. I alt fire sange kom i kassen på den første aften til alles tilfredshed.

Den anden aften arbejdede han på nummeret ”Susan When She Tried”, som havde været et hit med Statler Brothers tidligere.
På denne aften brugte de også lang tid på at øve på sangen ”Country Bumpkin”, som var et hit med Carl Smith, Elvis kunne godt lide sangen, selvom Felton Jarvis ikke var overbevist. De afholdt dog en lang prøve, hvorefter Felton sendte sin kone ud for at købe pladen og skrive teksten af. Men da de så endelig skulle indspille den, havde Elvis totalt mistet interessen i sangen, og den blev skrinlagt.

”T-R-O-U-B-L-E” var et rocknummer, som det efterhånden var sjældent, at Elvis indspillede. Så det var en kærkommen lejlighed til at indspille et mere moderne nummer. Senere samme aften blev en anden sang af samme sangskriver Jerry Chesnut indspillet. Denne gang var det sangen ”Woman Without Love”.

På den sidste dag blev der arbejdet på ”Bringin’ It Back” og balladen ”Pieces Of My Life”, endnu en sang om tabt kærlighed. Den type af sange som Elvis havde elsket over de sidste par år.

Med denne sidste sang havde de materiale til et helt album, og der blev mixet og gjort klar til udgivelse umiddelbart efter indspilningerne. Elvis var dog langt fra tilfreds, da han hørte resultatet og forlangte, at det hele skulle mixes om, og der skulle lægges ny bas på, da han ikke var tilfreds med bassisten Duke Bardwells arbejde. Felton Jarvis var i forvejen bagud, og der skulle udsendes en ny single med det samme, så de lavede en aftale om at udsende ”T-R-O-U-B-L-E” og ”Mr. Songman”, før det resterende arbejde var færdigt.

T-R-O-U-B-L-E / Mr. Songman

RCA Victor i januar 1975. APL1 0873

Single. Udgivet 22. april 1975 RCA Victor PB 10278

Det var ellers en rigtig god idé at udsende en single med en ny rock sang, men singlen kom kun op på en 35. plads på Billboard og solgte kun 200.000 eksemplarer.

 

Today

LP. Udgivet maj 1975 RCA Victor APL1 1039
Side 1
T-R-O-U-B-L-E
And I Love You So
Susan When She Tried
Woman Without Love
Shake a Hand
Side 2
Pieces of My Life
Fairytale
I Can Help
Bringin’ It Back
Green, Green Grass of Home

Det store problem med denne Lp var ikke Elvis’ motivation, som helt klart var til stede. Men materialet var næsten udelukkende cover versioner af allerede kendte sange. Albummet solgte OK med et salg på 400.000 eksemplarer.

 

 

Bringing It Back / Pieces of My Life

RCA Victor i september 1975. PB 10401

Single. Udgivet 24. september 1975 RCA Victor PB 10401

RCA havde intet nyt at udgive og valgte derfor at udgive to sange fra ”Today” albummet. Det virkede ikke, da publikum allerede havde sangene, og salget fortsatte med at falde.

 

< – Diskografi 1974  Diskografi 1976 ->

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!