Diskografi

af Christian Rantsén, Allan Tychsen og Peter Krogh

1977

 

I håb om at kunne få mere materiale til et album blev der booket indspilninger til januar måned. Denne gang i Nashville i Creative Workshop, hvor en hel uge var henlagt til Elvis. Han dukkede dog aldrig op, men opholdt sig på sit motel. Felton Jarvis kunne kun bruge tiden på anden vis ved at arbejde med det materiale, han allerede havde fra oktober måned på Graceland. Tom Parker var ved denne lejlighed nødt til at skrive et brev til RCA, hvori han undskyldte på sin klients vegne og vedlagde en udtalelse fra en læge om, at Elvis havde haft ondt i halsen, hvorfor han ikke kunne indspille. Felton Jarvis var ved at løbe tør for idéer til, hvordan han skulle få leveret materiale, så han rejste rundt i landet med instrumentalindspilningen til ”Fire Down Below” i håbet om at kunne få Elvis i studiet på et tidspunkt, hvor de alligevel var på turne.

En anden mulighed for Felton kunne være at få Elvis til at indspille nogle nye sange, mens han var på turne. I perioden fra marts til maj blev en række sange indspillet ved forskellige koncerter, hvoraf tre blev brugt på det sidste album ”Moody Blue”, der blev udsendt i Elvis’ levetid. Sangene ”Unchained Melody” og ”Little Darlin’” var dog på ingen måde nye, de var begge fra 50’erne. Den sidste sang ”If You Love Me (Let Me Know)” var en sang, der var indspillet af Olivia Newton-John i 1974.

Tom Parker lavede i foråret en aftale med CBS om at filme en ny tv-special i løbet af sommerens koncerter.
Det første show, der blev filmet, var en katastrofe, Elvis talte usammenhængende og kæmpede sig gennem koncerten. Da Elvis skulle synge sangen ”Are You Lonesome Tonight”, stoppede han op et øjeblik, imens han nærmest selvreflekterende sagde: ”Det er jeg…og det var jeg”. TV-selskabet kunne kun håbe på, at det andet show ville blive bedre, hvilket det kun var i mindre grad.

En ny turné skulle begynde i Portland, Maine den 16. august. På samme dag blev Elvis fundet død om eftermiddagen på Graceland af hans kæreste Ginger Alden.


Welcome to My World

RCA Victor i marts 1977. APL1 2274

LP. Udgivet marts 1977 RCA Victor APL1 2274
Side 1
Welcome to My World
Help Me Make It Through the Night
Release Me
I Really Don’t Want to Know
For the Good Times
Side 2
Make the World Go Away
Gentle on My Mind
I’m So Lonesome I Could Cry
Your Cheatin’ Heart
I Can’t Stop Loving You

Endnu et opsamlingsalbum, der dog denne gang var til fuld pris. Det solgte ret godt, over 1 million eksemplarer.

 

Way Down / Pledging My Love

 

Single. Udgivet 6. juni 1977 RCA Victor PB 10998

Singlen var et resultat af de sidste indspilninger der blev foretaget på Graceland – ja, i hele hans karriere. Selvom hans motivation var ikke-eksisterende, var ”Way Down” en meget kommercielt stærk sang.

Moody Blue

RCA Victor i juli 1977. AFL1 2428

LP. Udgivet juli 1977 RCA Victor AFL1 2428
Side 1
Unchained Melody
If You Love Me (Let Me Know)
Little Darlin’
He’ll Have to Go
Let Me Be There
Side 2
Way Down
Pledging My Love
Moody Blue
She Thinks I Still Care
It’s Easy for You

Elvis’ sidste album bestod af sange indspillet i oktober 1976, en live indspilning fra Memphis-showet i 1974 og sange, som Felton Jarvis havde fået Elvis til at spille live i løbet af vinteren/foråret.

 

 

< – Diskografi 1976

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!