That’s The Way It Is – den ultimative guide

Rehearsal 10. august 1970
Main Showroom, International Hotel, Las Vegas, Nevada

Så er vi nået til den sidste rehearsal der findes optagelser fra. Det siges at der denne dag blev afholdt adskillige prøver, bl.a. tre komplette generalprøver med Elvis og hele bandet i fuld scenetøj. Det skulle være derfor at han kommer med kommentaren før showet om ”…if the songs don’t go, we can do a medley of costumes…”.

Der findes dog kun ét bånd, 4 billeder og et 2 min. kort videoklip fra alle disse prøver denne dag. Jeg er sikker på at MGM har trukket sig i baggrunden her og ladet Elvis og musikerne koncentrere sig om at blive klar til koncerterne.

 

“If the songs don’t go, we can do a medley of costumes…”

Lydoptagelser

Der findes som sagt ét bånd fra prøverne denne dag, det er til gængæld også et 16 spors professionelt optaget bånd. Dog mangler samtlige introer på alle sange. Dvs at man har stoppet optagelsen efter hvert nummer og så startet igen ved næste nummer. Derved har man hverken fået starten med af sangene eller snak mellem numrene med.

Sony/Ernst skriver i den store TTWII Box fra 2014 at det er uvist hvorfor man har gjort dette. En teori kunne dog være at båndet kun skulle bruges som test under indstilling af udstyret, og man derfor kun var interesseret i at optage musikken og ikke spilde bånd på snak mellem numrene.

På bootleg udkom en del af båndet nærmest uredigeret i 1991 på Bilkos ”Hang Loose” CD, dog i lidt dårlig lydkvalitet. Officielt fra RCA/Sony er der bl.a. blevet udgivet et par numre helt tilbage i 1980 på ”Sølv boxen”. I 2011 udkom så (næsten) alle numrene på FTDs ”Stage Rehearsal”. Man havde her rekonstrueret de manglende introer, ved at bruge introer fra liveoptagelserne. Desuden er Polk Salad Annie sat sammen af begge versioner, så man klipper alle de grimme ord væk. Det hele virker lidt kunstigt at lytte til, men lydkvaliteten er til gengæld helt i top.

Rækkefølgen af numrene i tracklisten afspejler det der står skrevet på tape boksen. Men rækkefølgen af numrene på både Hang Loose og Stage Rehearsal CD’erne er anderledes. Jeg har valgt at skrive Hang Loose CD’en med på tracklisten denne gang (selvom det er en bootleg), fordi det er virkelig en jungle hvad der er udgivet hvor.

Titel Udgivet på
You’ve Lost That Lovin’ Feeling #1 Hang Loose, Stage Rehearsal
You Don’t Have To Say You Love Me #1 Hang Loose, Stage Rehearsal
Polk Salad Annie #1 (Polk A Little Sock Salad) Hang Loose, Stage Rehearsal (spliced med #2)
I’ve Lost You #1 Hang Loose
I Just Can’t Help Believin’ Hang Loose, Stage Rehearsal
Something Hang Loose, Stage Rehearsal
Sweet Caroline Elvis Aron Presley (sølv boksen), Hang Loose, Stage Rehearsal
You’ve Lost That Lovin’ Feeling #2 Elvis Aron Presley (sølv boksen), FTD: The Way It Was, Stage Rehearsal
You Don’t Have To Say You Love Me #2 Hang Loose, Stage Rehearsal
Polk Salad Annie #2 Hang Loose, Stage Rehearsal (spliced med #1)
I’ve Lost You #2 Hang Loose, Stage Rehearsal
Bridge Over Troubled Water Hang Loose, Stage Rehearsal
Patch It Up Hang Loose, Stage Rehearsal
Can’t Help Falling In Love Hang Loose, Stage Rehearsal

Forkortelser/noter:
(klik på titlerne og du finder udførlig information fra Discogs, der åbner i nyt vindue)
Elvis Aron Presley (sølv boksen): 8LP box udgivet 1980
Hang Loose er en bootleg udgivet af Bilko i 1991
Stage Rehearsal: CD udgivet af FTD label i 2011

Filmoptagelser

Der findes umiddelbart ikke nogle filmoptagelser fra denne prøve. MEN jeg har fundet et 2 min. klip i råfilmene, som jeg mener er optaget denne dag. Det passer med at Elvis i iført en blå skjorte, som han også er på fotografierne.

Ronnie Tutt er også med i filmklippet og han har en grøn t-shirt på, som han også har på billedet af bandet, der højst sandsynligt også er taget denne dag. Det kan være vanskeligt at se, fordi det hele er filmet gennem stortrommen. Men vurdér selv, for du kan se klippet lige her.


That’s The Way It Is – den ultimative guide

Tilbage til forsidentil næste kapitel

 

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!