Scrapbog

Før internettets og computerens store udbredelse, var der mange der lavede scrapbøger med udklip fra ugeblade og aviser, med deres idoler.
Vi har været så heldige at låne nogle scrapbøger med Elvis-udklip, helt tilbage fra starten af 1960’erne. Enkelte er endda ældre.

For at flere kan få glæde af disse gamle udklip, har vi digitaliseret dem, og lagt dem på siden her. Det har været et kæmpe arbejde, men vi håber at rigtig mange vil få glæde af at se de gamle udklip.
De er fra tiden hvor Elvis var i fuld gang med sin karriere, og ingen kendte fremtiden. Vi ved i dag, hvilke af historierne i ugebladene fra dengang, der overhovedet ikke var nogen sandhed i. Fx at han skulle have været gift med en dansk pige, og at han ville give koncert i London – ovenikøbet gratis.
Men det er også en fascinerende del af historien, hvordan Elvis blev “dyrket” i ugebladene, og hvordan man brugte hans navn til at sælge blade.

Udklippene er gengivet, som de eksisterer i de originale fysiske scrapbøger i dag. Der blev desværre, med enkelte undtagelser, ikke noteret dato på de enkelte udklip, heller ikke hvilket blad de er fra. Derfor har vi ikke kunne sortere dem i pinlig kronologisk orden. Vi forsøger dog at vise dem i nogenlunde korrekt rækkefølge, så det hele giver lidt mere mening. 

Hvis du ligger inde med gamle scrapbøger med Elvis udklip, som du gerne vil dele med andre fans her på siden, er du meget velkommen til at kontakte os.

Rigtig god fornøjelse med de mange sjove gamle udklip.

Den bedste måde at opleve dette afsnit på, er på en stor skærm på computer!

Danske udklip

Udklip fra danske aviser og ugeblade.

Amerikanske og engelske udklip

Det hele står på engelsk!