af Christian Ransén og Allan Tychsen

TCB

Det er vores bud på titlen af den kommende storfilm om Elvis. Filmen står stadig som unavngivet, men vi har lagt mærke til at Baz Luhrmann tagger alle hans opslag på de sociale medier med både #elvis og #tcb .

I den korte teaser der er blevet offentliggjort, får vi faktisk også titlen serveret til slut. Hvorfor skulle man ellers medtage TCB logoet der…?
Du finder teaseren længere nede på denne side.

Hvis vores teori er korrekt, er det ret skarpt fundet på, da handlingens udgangspunktet bliver Elvis’ liv set gennem hans forhold til manageren Tom Parker. Det er jo netop “Taking Care Of Business” eller forkortet til TCB.

TCB var noget Elvis selv fandt på i 1970. Han fik designet logoet, og lavet smykker med det til både sig selv og alle omkring ham.

På denne side vil vi løbende opdatere, med alle informationer der kommer om filmen. 

Når den kommende film om Elvis Presley har premiere i juni måned 2022, er det resultatet af et meget langt forløb. De første indledende forhandlinger mellem instruktøren Baz Luhrmann og Warner Brothers begyndte i 2014 og nu kan vi endelig se frem til at se filmen om Elvis Presley på det store lærred næste sommer.

Indspilningerne til filmen startede først i 2020 i Australien, netop som coronapandemien ramte hele verden. Optagelserne har været stoppet af flere omgange, blandt andet da Tom Hanks, som spiller rollen som Elvis’ manager Tom Parker, blev ramt af corona. Hovedrollen som Elvis Presley bliver spillet af Austin Butler som er kendt fra film som ”Once Upon A Time in Hollywood”, mens rollen som Elvis’ hustru Priscilla Presley bliver spillet af australieren Olivia DeJonge.

Netop nedlukningen betød et langt stop for optagelserne, der blev genoptaget i september 2020.

Baz Luhrmann, Olivia DeJonge & Austin Butler
Tom Hanks er kronraget for at kunne spille Colonel Tom Parker

De øvrige roller er ikke alle offentliggjort endnu, men følgende kan nævnes: Vernon Presley spilles af Richard Roxburgh, Dacre Montgomery er Steve Binder, Luke Bracey er Jerry Schilling, David Wenham som Hank Snow, Kelvin Harrison Jr spiller B.B. King, Kate Mulvany som Marion Keisker, Natascha Bassett som kæresten Dixie Locke, Leon Ford som Tom Diskin, Helen Thomson som Gladys Presley og Gary Clark Jr. spiller Arthur Crudup. Der er også nogle musikere involveret, blandt andet artisten Yola spiller rollen som Sister Rosetta Tharpe.

Ovenstående er kun en del af persongalleriet i filmen, der er en del andre roller som ikke er nævnt endnu.

Austin Butler

Det kan være vanskeligt at koge Elvis’ liv og karriere ned i én film, derfor er der også foretaget en række kunstneriske valg i forhold til, hvor fokus skal ligge. Udgangspunktet bliver, at Elvis’ liv bliver set gennem hans forhold til manageren Tom Parker og i lyset af udviklingen i USA gennem de 20 år af Elvis’ professionelle liv.

Premieren på filmen er også blevet udsat af flere omgange – først skulle den have haft premiere i november 2021, derefter starten af juni 2022. Den nye premieredato er 24. juni 2022. Den danske premieredato er endnu ubekræftet, men kino.dk nævner 2. juni 2022, som var den oprindelige dato for 2022.

Memphis i Australien

Droneoptagelser viser filmsettet der blev bygget op i Australien. Her er det en del af Memphis anno 1950’erne, som man har bygget til filmen.
Dette klip blev delt på Facebook den 12. februar 2021.

Første billeder fra filmen

Den 22. november 2021 delte Baz Luhrmann disse to billeder, af Austin Butler som Elvis, på sin Facebook side.

Rundvisning i et af filmholdets kreative rum

På Elvis’ fødselsdag den 8. januar 2022, lagde Baz Luhrmann denne video på sin Facebook side.

Første teaser til filmen

TIL FORSIDEN

Diskografi, galleri, scrapbøger med gamle udklip fra blade og aviser, alt om Elvis' film, små anekdoter og store omfattende temaer, er blot nogle af de andre ting de kan nørde ned i her på siden.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!