Avisudklip, reklamer og andet

Original filmplakat
Dansk filmplakat

Avisudklip

Lobby cards

Dansk filmprogram

Klik for at se større billeder

Fun facts

ALSO SPRACH ZARATHUSTRA
– som Elvis åbnede sine koncerter med, er ikke med i den færdige film.
Da filmselskabet MGM i 1968 producerede filmen ”2001, A Space Odyssey” fik de nemlig lavet en klausul på, at musikstykket ikke måtte bruges i andre film. Lidt imponerende faktisk, eftersom det er komponeret i 1896 af Richard Strauss.

Men nu tænker du nok at det ikke kan passe, fordi du kan huske at Zarathustra ér med i filmen! Endda hele to gange! Men det er faktisk en alternativ komposition som MGM valgte at indspille specielt til On Tour filmen, hermed undgik de copyright problemet, og samtidig konkurrerede de ikke med én af deres egne film.

Kompositionen blev indspillet under en overdub session til filmen den 20. oktober 1972 i Annex Sound Studio, Hollywood under navnet ”2001 Alternate”.

 

INTROEN
Den efterhånden legendariske intro til filmen, der viser en masse action klip fra Elvis’ sceneshow i splitscreen, giver en helt forrygende start på filmen. På den originale film hører vi Elvis synge ”Johnny B. Goode” ind over billederne. I øvrigt en version der blev indspillet den 30. marts 1972 i RCAs Studio C, Hollywood, under prøverne til On Tour filmen. Til introen blev sangen kraftigt redigeret, og er faktisk klippet to steder, hvor der er fjernet bl.a. en guitar solo.

Da Elvis On Tour langt om længe udkom på DVD og Blu-Ray i 2010 var skuffelsen dog stor blandt mange fans. Pga. copyright problemer kunne MGM ikke få lov til at bruge Chuck Berrys ”Johnny B Goode”, derfor blev filmen nu udgivet med en voldsomt redigeret live udgave af ”Don’t Be Cruel”, fra Hampton koncerten d. 9. april 1972, hen over intoen.

Læs også Henrik Busborgs anmeldelse af filmen

Han giver den 5 af 6 Elvis stjerner

Original film trailer

Har du også læst disse temaer?

That's The Way It Is

Alt hvad du kunne ønske dig at vide om denne ikoniske film + meget mere

Aloha From Hawaii

Kom HELE vejen rundt om den store koncert fra Hawaii

´68 Comeback Special

Produktionen af det legendariske TV-Show dag for dag

Elvis at Stax

Historien om dengang Elvis benyttede Stax-studiet i Memphis, og genforhandlede sin kontrakt med RCA.​

TIL FORSIDEN

Diskografi, galleri, scrapbøger med gamle udklip fra blade og aviser, alt om Elvis' film, små anekdoter og store omfattende temaer, er blot nogle af de andre ting de kan nørde ned i her på siden.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!