The Kid Galahad Sessions

2 CD box udgivet af FTD i maj 2020

af Allan Tychsen
Oprindeligt publiceret den 13. maj 2020 i Facebook gruppen Alt om ELVIS – manden og musikken.

Endnu en udgivelse i FTD’s sessions serie er nu på gaden. Oprindeligt var den annonceret til udgivelse den 30. marts, men er blevet en del forsinket pga. coronakrisen. Jeg skal straks indrømme at jeg er ret vild med denne serie. Det er fedt at få alle outtakes samlet i den korrekte rækkefølge. Det er faktisk mega nørdet, og bestemt ikke en CD man sætter på for hyggens skyld. Min kones kommentar, da hun så tracklisten, var at den kunne jeg fint høre når hun ikke var hjemme. Jeg indrømmer også gerne at det er en smule trættende at lytte til det samme nummer 30 gange i træk. Men det er fanger mig alligevel ved disse udgivelser er at vi får alle outtakes serveret, og kan lytte til udviklingen af sangene under indspilningerne.

Hæftet

Ud over 2 CD’er medfølger der også et 28 siders hæfte fyldt med informationer om både musikindspilningerne, men i høj grad også om selve filmen. Spændende informationer om produktionen er krydret med udpluk fra gamle anmeldelser af både filmen og soundtracket fra forskellige lande. Oveni i hatten bliver vi også forkælet med masser af sjældne billeder og merchandise fra filmen.

En spændende (og for mig ny) information, er at allerede tilbage i 1962 foreslog RCA at man kunne udgive en Double Feature LP med sangene fra Kid Galahad og Follow That Dream plus to bonusnumre. Der blev endda sendt skitser med coverlayout til Tom Parker. Men obersten afslog idéen. Dog udgav RCA i Sydafrika denne Double Feature LP som det eneste land i verden. Den skulle efter sigende være en af de meget sjældne Elvis LP’er i dag.

Musikken

Som sagt, så synes jeg det er fedt at få alle outtakes samlet. Og sangene fra Kid Galahad er filmsange der stadig er værd at lytte til. Indspillet i oktober 1961, hvor man stadig gav sig god tid til at indspille disse soundtracks. Et par år efter blev sangene dårligere og kvaliteten af indspilningerne fulgte desværre med. Her i 1961 er det heller ikke hvem som helst der er musikere for Elvis indspilningerne. Det er Nashvilles A-team, der er taget til Radio Recorders studiet i Hollywood. Folk som fx Bob Moore på bas, Buddy Harman på trommer, Boots Randolph på saxofon, Dudley Brooks på klaver og så naturligvis med assistance af Scotty Moore og DJ Fontana og The Jordanaires som kor. Det er mange af de samme musikere som også var med under de første indspilninger efter Elvis kom hjem fra hæren året før.

Som man også noterer i hæftet, så er det ikke pga. musikerne at man bliver nød til at forsøge sig med hele 31 takes af ”King Of The Whole Wide World”, for så at vende tilbage til nummeret dagen efter og lave en ny udgave på 4 takes. Det er den skrantende kvalitet af sang materiale der er problemet, selvom vi i dag ved at det kun blev værre over de efterfølgende år.

Men både Elvis og hans vokal er på toppen i 1961, så det er en sand fornøjelse at være en flue på væggen under disse indspilninger. Desuden er det fantastisk at følge med i udviklingen af den enkelte sang.

Trackliste:

Original edited stereo masters:
King Of The Whole Wide World
This Is Living
Riding The Rainbow
Home Is Where The Heart Is
I Got Lucky
A Whistling Tune

Complete stereo studio sessions (inkl. unedited masters):
King Of The Whole Wide World (Takes 1-31)
A Whistling Tune (Takes 1-8)
Home Is Where The Heart Is (Takes 1-21)
Riding The Rainbow (Takes 1-9)
Riding The Rainbow (Remake) (Takes 1-7)
I Got Lucky (Takes 1-6)
I Got Lucky (Remake) (Takes 1-2)
This Is Living (Takes 1- 10)
King Of The Whole Wide World (Remake) (Takes 1-4)

Hvad er nyt?

Aldrig tidligere udgivet:
King Of The Whole Wide World (Takes 4, 5, 9, 10, 11, 12)
Riding The Rainbow (Splice of take 9 & take 8 – alternate master)

Tidligere kun udgivet på bootlegs i mono:
King Of The Whole Wide World (Takes 18, 19, 22, 23, 24, 26, 27, 28, 29, 30)
A Whistling Tune (Takes 1, 3, 4, 5, 6, 7, 8)
Home Is Where The Heart Is (Takes 4, 5, 8, 9, 11, 15, 16, 17, 18, 19, 20)
Riding The Rainbow (Takes 2, 3, 4, 5, 8)
Riding The Rainbow (Remake) (Takes 1, 2, 3, 5, 6, 7) (Ved en fejl blev der ikke indspillet en take 4)
I Got Lucky (Takes 2, 3, 4, 5)
I Got Lucky (Remake) (Take 1)
This Is Living (Takes 1, 3, 4, 5, 6, 7, 9)

Så hvis du er til studie outtakes, så skynd dig at købe den, før den pludselig er udsolgt. Den koster overraskende nok kun 249 kr. her i Danmark, som er en del billigere end de foregående sessions udgivelser fra FTD. De lå på 350 kr. og helt op til 500 kr. Men det er måske fordi denne kun indeholder 2 CD’er. Du får også en god stak ikke tidligere udgivet materiale – alt sammen i brilliant lydkvalitet, og ikke mindst i en flot indpakning.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!