The King In The Ring

2 LP set udgivet af Sony Legacy på Record Store Day d. 21. april 2018
Produceret af Rob Santos og Ernst Mikael Jørgensen
Layout og foto research af Roger Semon

af Allan Tychsen
Oprindeligt publiceret den 24. april 2018 i Facebook gruppen Alt om ELVIS – manden og musikken.

Indholdet:

Hvor er det bare fedt at lytte til disse ”unplugged” shows, hvor Elvis bare hygger sig med vennerne, og samtidigt giver den fuld gas på vokalen. Han lever sig fuldstændig ind i sangene, og resultatet er helt enestående. Med en powerfuld stemmeklang, som vi ikke har hørt op gennem 1960’erne.

Men for inkarnerede fans er ikke noget nyt her – alt har tidligere været udgivet. Vi får begge de komplette ”Sit-Down” shows, der blev optaget til brug i ”68 Comeback Special”. Disse blev udgivet i komplet form på henholdsvis ”Tiger Man” og ”Memories” CD’erne i 1998. Begge shows udkom igen på 4-CD boksen ”The Complete 68 Comeback Special” fra 2008. Vi har altså fået dem genudgivet hver gang der er rundt jubilæum for showet, og 2018 blev ingen undtagelse. Denne gang, som i 2008, er de mastered af Vic Anesini, så mon ikke det er de samme masters der er brugt her, som i for 10 år siden? Men lyden lyder bare bedre i mine ører, i helt analog form fra en vinylplade.

Indpakningen:
Dette er en vanvittig flot udgivelse, med fede sjældne billeder fra ”Sit-Down” shows. En flot gatefold med masser af billeder, hvor vi også finder en track liste med info om sangskrivere. Sammen med info om musikerne der deltager på optagelserne. For de der ikke ved en masse om Elvis, kunne der godt have været et lille skriv om selve ”´68 Comeback Special”, og især historien bag disse ”Sit-Down” shows.
Inner sleeves er bare helt hvide, hvilket også er ok. Når det nu er en gatefold vi får, er der jo rigelig plads til fotos og info herpå.

Selve vinylpladerne er i rød vinyl, hvilket ser megaflot ud, og passer vildt godt til ”68 Comeback” temaet. MEN hvorfor i alverden har man bare sat en standard orange RCA label på…! Det fatter jeg ikke, da orange og rød overhovedet ikke går godt sammen! Man skulle efter min mening have gennemført layoutet, ved at lave en helt sort label, kun med de røde ELVIS bogstaver, der også er på forsiden. Det havde set fedt ud til den røde vinyl! Det faktum at der også står skrevet ”stereo” på den orange label, bekræfter at det er en standard ting. Disse optagelser er optaget i mono, og er også i mono på denne udgivels e. Man laver faktisk samme fejl på ”The Seacher” 2-LP’en, der netop er udkommet. Her skriver man også bare stereo på alle labels, selvom de fleste sange på første LP er i mono.

Konklusionen:
Dette er overordnet en fantastik flot udgivelse, som vi skal være glade for. Prøv at tænk at vi indenfor mindre end en måned får hele 2 nye flotte Elvis udgivelser som dobbelt vinyl. Først ”The Searcher” og så denne her. Med materiale som jeg tror og håber, også kan appellere til at nye fans og andre nysgerrige musikentusiaster køber disse. Og måske får øjnene op for at Elvis faktisk var en sublim artist og sanger.

Det er nu at alle vi der ikke var så vilde med symfoniorkester pladerne, kan juble med hænderne i vejret, over at der igen bliver udgivet ”rigtig” og ægte Elvis i sin oprindelige form. Her prøver ingen at ændre på optagelserne for at sælge produktet.

Jeg giver den 5 af 6 stjerner. 
Den orange stereo label på rød vinyl trækker en stjerne ned, det er simpelthen for grimt og u-gennemført. Og så kunne man godt have haft historien med, især målrettet mod “ikke-fans”.

 

20180424_082533