Med denne udgivelse bringer David English og Pål Granlund den komplette baggrundshistorie med i fremstillingen af MGM dokumentaren “Elvis: That’s the Way It Is”. Denne ultimative samlerudgave fejrer 50-års jubilæum for filmens oprindelige 1970 udgivelse og indeholder to hardback bøger på ca. 300 sider hver, otte CD’er – placeret i en gatefold-omslag – med over 450 minutters musik fra samtlige rehearsals optaget til filmen, inklusive nyopdagede og u-udgivne versioner.

Endnu en udgivelse med "That's The Way It Is"?

Dette spørgsmål stillede Allan Tychsen i en artikel i vores Facebook gruppe Alt om ELVIS – manden og musikken.
Artiklen giver samtidig en rigtig god forsmag på, hvad man kan forvente sig af den nye udgivelse, derfor er den her gengivet i sin helhed.

Skal jeg købe endnu en bog om “That’s The Way It Is”?

af Allan Tychsen. Oprindeligt publiceret den 7. juli 2020 i Facebook gruppen Alt om ELVIS – manden og musikken.

Det spørgsmål er der nok mange der stiller sig i denne tid, og med rette. Materialet omkring filmen TTWII er virkelig blevet udgivet mange gange de senere år. Både i form af bøger, musik og ikke mindst et hav af outtakes på film. Langt de fleste som uofficielle udgivelser. Men Sony har også været rundhåndet og gav os i 2014 en flot boks, der bl.a. indeholder alle koncerterne på CD.

Nu kommer der så endnu en udgivelse, denne gang produceret i samarbejde mellem FTD og den norske fanklub Flaming Star. Det er en mastodont af en udgivelse. Vi får to store “coffee table” bøger på ca. 300 sider hver. Oven i hatten medfølger samtlige optagelser fra alle rehearsals til filmen, fordelt på hele 8 CD’er. Så det er jo et perfekt supplement til 2014 boksen, hvor vi fik alle koncerterne.

Som nogle enkelte af jer måske ved, har jeg haft det privilegium at være med til at researche til bøgerne. Pål Granlund og David English, som er de to hovedmænd bag den nye udgivelse, kontaktede mig i efteråret bl.a. fordi de havde set mit store tema om TTWII på www.altomelvis.dk. Det var især min store viden om filmoptagelserne der interesserede dem. Jeg har i mange år studeret alle outtakes og endda redigeret alle optagelser, så de findes i den korrekte rækkefølge og man dermed har et meget større overblik over hvad der findes af optagelser.

Efter et møde hos Pål Granlund, hvor jeg besøgte ham og vi afholdt et videomøde med David English, som bor i England, blev vi enige om at mit store kendskab til optagelserne skulle med i bogen. Herefter foregik alt kommunikationen på mail.

Ud over selve filmmaterialet, fandt vi også ud af at jeg kunne identificere hvornår givende fotos var blevet taget, altså still-fotos – ikke film. Der var under optagelserne altid en still-fotograf til stede, der skulle tage fotos som senere kunne bruges til PR. Jeg fik tilsendt hele fotostriber, som faktisk er alle billeder fra en hel filmrulle, som kameramanden havde skudt af lige efter hinanden. Der var ingen dato eller tidspunkt på nogle af billederne, men jeg kunne identificere en stor del af dem ved at sammenligne med filmoptagelserne. På den måde fik vi fundet ud af præcis hvilken koncert, og i mange tilfælde også hvilken sang Elvis synger, på de givne fotos. Og billeder er der rigtig mange af i bogen, de fleste meget sjældne. Man har ikke ”bare” valgt at udgive ALLE billeder, som man har investeret i, da de svinger en del i kvaliteten. Men de billeder der er valgt (og det er mange!) står til gengæld knivskarpe og der er brugt mange timer på at rense dem for snavs og småskader.

Men det er nok David English der har udført det største detektiv arbejde i forbindelse med informationerne i bøgerne. Det er lykkedes ham at etablere kontakter til både Warner Bros., EPE og Sony og han har fået indsigt i en stor mængde noter omkring tilblivelsen af filmen. Men han er gået skridtet videre og studeret gamle fanblade for informationer, her har han bl.a. fundet artikler og ligefrem dagbøger skrevet af fans lige efter de har været til nogle af koncerterne. Enkelte af dem er så nøjagtige beskrevet, at man kan sammenligne dem med filmoptagelserne. Nogle af disse ”fund” har medvirket til at filmoptagelserne fra de senere datoer, altså efter den 13. august, hvor MGM kun filmede fx bag fra scenen og fra balkonen, er blevet om-dateret. Den nye viden betyder at nogle af de datoer og tidspunkter alle har troet at optagelserne fra koncerterne den 14. og 15. august fandt sted, og hvilken jumpsuit Elvis havde på under en given koncert, falder til jorden. Dette er blot nogle af de utrolige nye informationer som David English har gravet frem.

I bøgerne kan man også nørde ned i hvilket udstyr der blev brugt til at optage og filme med. Alt lige fra kameraer, spolebåndoptagere, hvilke mikrofoner Elvis brugte og hvornår… you name it.

Derudover indeholder bøgerne også et hav af informationer (og billeder) om hvad Elvis foretog sig i dagene før og efter produktionen. Han deltog faktisk under en hel del fremvisninger af den rå-klippede film, for at godkende den. Hele processen omkring post-production af filmen beskrives også ret detaljeret. En ting der heller ikke mangler, er naturligvis omfattende oversigter over de forskellige udgivelser af både filmmaterialet og lydsiden gennem årene.

Skal jeg så købe den?
Svaret er et stort klingende: JA!
Hvis du er total vild med Elvis i 1970 og især TTWII, så er det et must. Det her er ikke bare to store fotobøger med 8 CD’er til. Det er den ultimative informations kilde til ALT hvad der vedrører TTWII. En enorm mængde spændende læsning og nørdede informationer om alt det tekniske, uden at det dog bliver for meget. Et hav af gamle artikler, anmeldelser, interviews, de unge fans’ dagbøger, noter og meget andet er gengivet i fuld længde, så man selv kan læse det hele. Så er der selvfølgelig også alle de sjældne og flotte restaurerede billeder, der er en fryd for øjet. Samtidigt kan du lytte til Elvis og bandet øve sig igennem de 8 CD’er, der som sagt indeholder ALT som Sony har i deres arkiver fra disse indspilninger. Ingen numre er blevet fjernet eller gemt til senere. Der er endda dukket lidt op som aldrig har været udgivet før – heller ikke uofficielt.

Med andre ord: Det er NU vi får ALT serveret. Dette er den ultimative TTWII-udgivelse, og der kommer nok ikke ret meget mere på den front efter 50 år. Tro mig, jeg har også læst korrektur på begge bøger, så jeg har nørdet dem igennem og er ikke i tvivl. Dette er det mest omfattende og faktuelt korrekte værk vi nogensinde får om ”That’s The Way It Is”.

Fra Flaming Stars Facebook side

Fra venstre ses Pål Granlund, Allan Tychsen og David English. 6. august 2020

Se også Allans videogennemgang af boksen

Alt om ELVIS - manden og musikken

Hvis du har lyst til at deltage med kommentarer i debatten, så meld dig ind i vores Facebook gruppe.

Trailer for udgivelsen

Indholdet af de 2 bøger

Bog 1 –  The Rehearsals
Indeholder sjældne og usete billeder fra både prøverne hos MGM i juli måned og prøverne i Las Vegas i august, med komplet dokumentation af alle lyd- og filmoptagelser.

Bog 2 – The Concerts
Indeholder sjældne og usete billeder fra koncerterne i Las Vegas, såvel som koncerten i Phoenix, Arizona,  med komplet dokumentation af alle lyd- og filmoptagelser.

Indholdet af de 8 CD'er

De 8 CD’er i boksen indeholder samtlige optagelser, der eksisterer i dag, fra alle prøverne der blev optaget til brug i filmen.

CD 1
MGM Studios, Culver City – 14. juli 1970
01. Words **
02. You Don’t Have To Say You Love Me *
03. Polk Salad Annie *
04. Bridge Over Troubled Water *
05. You Don’t Have To Say You Love Me *
06. The Next Step Is Love *
07. I’ve Lost You *
08. The Next Step Is Love

MGM Studios, Culver City – 15. juli 1970
09. Stagger Lee *
10. Got My Mojo Working *
11. I’ve Lost You *
12. Stranger In The Crowd *
13. The Next Step Is Love *
14. You Don’t Have To Say You Love Me *
15. Sweet Caroline *
16. Yesterday
17. Hey Jude *
18. I Can’t Stop Loving You
19. It’s Your Baby, You Rock It *
20. Cryin’ Time *

CD 2
MGM Studios, Culver City – 15. juli 1970 (fortsat)
01. Ghost Riders In The Sky
02. Runaway *
03. It’s Now Or Never *
04. Peter Gunn Theme
05. Love Me
06. One Night *
07. Alla En El Rancho Grande
08. That’s All Right *
09. Twenty Days And Twenty Nights *
10. That’s All Right
11. Twenty Days And Twenty Nights *
12. Instrumental *
13. Patch It Up *
14. Cotton Fields
15. Sylvia *
16. Stranger In The Crowd *
17. How The Web Was Woven *
18. I’ll Take You Home Again Kathleen *

CD 3
RCA Studios, Hollywood – 24. juli 1970

01. That’s All Right
02. I Got A Woman
03. The Wonder Of You
04. I’ve Lost You
05. The Next Step Is Love *
06. Stranger In The Crowd *
07. You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ *
08. Something *
09. Don’t Cry Daddy *
10. Don’t Cry Daddy (faster Version) *
11. You Don’t Have To Say You Love Me *
12. Polk Salad Annie *
13. Bridge Over Troubled Water *
14. I Can’t Stop Loving You
15. Just Pretend
16. Sweet Caroline *
17. Words *
18. Suspicious Minds *

CD 4
RCA Studios, Hollywood – 24. juli 1970 (fortsat)
01. I Just Can’t Help Believin’ *
02. Tomorrow Never Comes *
03. Mary In The Morning
04. Twenty Days And Twenty Nights *
05. You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ *
06. I Just Can’t Help Believin’ *
07. Heart of Rome *
08. Memories *
09. Johnny B. Goode
10. Make The World Go Away *
11. Stranger In My Own Hometown
12. I Washed My Hands In Muddy Water

 

CD 5
MGM Studios, Culver City – 29. juli 1970
01. Elvis Talking
02. Something *
03. Words
04. I Just Can’t Help Believin’
05. Little Sister / Get Back **
06. Get Back (ending) *
07. I Washed My Hands In Muddy Water
08. I Was The One
09. Cattle Call
10. Baby Let’s Play House
11. Don’t
12. Money Honey
13. A Fool Such As I
14. Froggy Went A-Courtin’
15. Such A Night
16. It’s Now Or Never
17. What’d I Say
18. The Lords Prayer *
19. My Country ‘Tis Of Thee *
20. Hava Nagila *
21. My Baby Left Me *
22. You Don’t Have To Say You Love Me *
23. Stranger In The Crowd *
24. Ending talk *

CD 6
The International Hotel Convention Center, Las Vegas – 4. august 1970

01. Talk *
02. I’ve Lost You *
03. The Next Is Love *
04. Words
05. Cattle Call / Yodel
06. Twenty Days and Twenty Nights
07. Farther Along
08. Something
09. Santa Claus Is Back In Town
10. Don’t Cry Daddy *
11. In The Ghetto *
12. You Don’t Have To Say You Love Me
13. Bridge Over Troubled Water **

CD 7
The International Hotel Main Showroom, Las Vegas – 7. august 1970
01. You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ *
02. You Don’t Have To Say You Love Me *
03. The Next Step Is Love *
04. Twenty Days And Twenty Nights *
05. Polk Salad Annie
06. Oh Happy Day
07. I’ve Lost You *
08. Mary In The Morning **
09. Sweet Caroline *
10. Words *
11. Patch It Up *

CD 8
The International Hotel Main Showroom, Las Vegas – 10. august 1970
01. You Don’t Have To Say You Love Me (Version 1)
02. I Just Can’t Help Believin’
03. Something
04. Sweet Caroline
05. Polk Salad Annie
06. You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ (Version 1)
07. I’ve Lost You
08. Bridge Over Troubled Water
09. Patch It Up
10. Can’t Help Falling In Love
11. You Don’t Have To Say You Love Me (Version 2)
12. You’ve Lost That Lovin’ Feelin’ (Version 2)

* unreleased (ikke tidligere udgivet)
** previously released partially (udgivet tidlige i redigeret form)

Hvornår blev den udgivet og hvor kan jeg købe den?

Boksen blev udgivet i august 2020 og prisen i Danmark er på kr. 2200,- hos Memphis Mansion, der er eneforhandler af FTD udgivelser i Danmark. Der er også mulighed for at bestille den i udlandet, fx hos Elvis Shop London eller andre Elvis fanklubber, der forhandler FTD udgivelser.

Første oplag på 2500 stk. viste sig ikke at være nok i forhold til efterspørgslen, så 2. oplag er allerede i trykken og udkommer til september 2020.

Besøg også vores store "That's The Way It Is" tema her på siden

Alt hvad du kunne ønske dig at vide om denne ikoniske film + meget mere

Hvad er FTD?

Follow That Dream, eller blot kaldt FTD, er et pladeselskab under Sony Music, der kun udgiver materiale fra hele Elvis' katalog. Konceptet er at udgive alt det specielle og sjældne Elvis musik for fans, som ellers ikke ville have været udgivet som mainstream. Det er alt fra live koncerter til outtakes fra studie indspilninger. FTD's udgivelser kan derfor heller ikke købes i almindelige butikker, men sælges verden over kun gennem Elvis fanklubber. Siden 1998 har danske Ernst Mikael Jørgensen stået i spidsen for FTD og alle udgivelserne.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!