Første optagelser i januar 1973

Ankomst

Den 9. januar 1973 blev Elvis’ ankomst i helikopter filmet. Det hele var dog iscenesat til brug i TV Specialen, med dansende Hawaii piger og syngende kor, til modtagelse af Elvis.

Her er de komplette u-redigerede optagelser fra den iscenesatte ankomst i helikopter.

Prøver

Der blev afholdt prøver på selve HIC (Honolulu International Center) allerede fra den 10. januar. Efter sigende deltog Elvis dog ikke ret meget ved disse prøver. Istedet agerede Charlie Hodge forsanger.

Sangvalget skiftede en del undervejs, og nogle kilder har udtalt at Elvis nærmest var ligeglad, og havde overladt valget af sange til Charlie Hodge og Red West.

Sange som oprindeligt var med i showet, men blev droppet i dagene op til:

It’s Impossible
Lawdy Miss Clawdy
Johnny B. Goode (blev droppet under prøverne, men kom alligevel med i det færdige show)
My Babe
Little Sister
One Night
All Shook Up
The Wonder Of You
(Let Me Be Your) Teddy Bear
Don’t Be Cruel
How Great Thou Art
I Got A Woman/Amen

Da generalprøven var afholdt, fandt man ud af at showet ikke var langt nok, og man tilføjede “Johnny B. Goode”, “I Can’t Stop Loving You” og “Whole Lot-ta Shakin’ Goin’ On/Long Tall Sally” medleyet. 

Elvis deltager kort under en lydprøve

Cue cards til “I’m So Lonesome I Could Cry”.

Billederne må være taget under de første prøver, da der ikke er noget publikum i salen. NBC tester samtidig deres kameraer, men der er med sikkerhed ikke blevet optaget noget under disse prøver. Videobånd var dyre dengang, og hvorfor spilde bånd på at optage nogle (dengang) ligegyldige prøver.

Japansk TV

Et japansk TV hold fra Nippon Television Network havde, som de eneste ud over NBC, fået lov til at filme med deres egne kameraer.

Fra det japanske TV hold findes der optagelser hvor de filmer backstage, bl.a. i Elvis’ omklædningsrum. (uden Elvis dog er tilstede) 

De filmer også på og omkring scenen, hvor bandet er ved at indstille deres instrumenter, og man afprøver det store lysshow oppe bag scenen.

Se det hele selv i klippet her. Kvaliteten findes desværre ikke bedre til dato.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!