Aloha på video

I 1980’erne blev Aloha udsendt på købe video, så man nu kunne få showet hjem i sin egen samling at stå.
Til videoudgivelserne valgte man at bruge den lange amerikanske udgave af TV showet, med de indsatte sange.

I modsætning til albummet, så vælger man ikke at lave ét bestemt cover til videoudgivelserne. Det resulterer i at nærmest hver gang der bliver lavet et nyt oplag af videobåndet, bliver der også lavet et nyt cover layout.

Forskellige VHS udgivelser fra 1980’erne og start 90’erne, og en LaserDisc udgave.

TV reklame fra 1993 for Aloha på VHS

Alternate Aloha på VHS

I 1996 udkommer generalprøven også på købevideo, dog kun i USA.

De første DVD'er

Begge Aloha koncerter blev udgivet på DVD i år 2000, dog kun i USA. De blev ret hurtige udsolgte, og man meddelte at der ikke ville blive lavet flere.

De ultimative DVD'er

Efter den smarte strategi om at lade de første Aloha DVD’er udgå, var markedet sulten efter at få fingrene i Aloha koncerterne på DVD. Der gik rygter om at man ikke kunne få rettighederne på plads til nogle af sangene, så tingene trak ud.

Men endelig i 2004 kom den ultimative Aloha DVD boks, indeholdende alt tilgængeligt materiale. For første gang får vi nu hoved koncerten i komplet og ny-redigeret form. I den oprindelige udgave – både på video og album udgivelse – var der fjernet nogle små sekvenser. Bl.a. Elvis’ kommentar efter “Hound Dog” om “I was just a baby, when I did that…”, samt hans introduktion af Jack Lord.

2 DVD set der indeholder begge koncerter i komplet og nyredigerede versioner. Plus den originale udsendelse, med de indsatte sange.

Desuden får man alle optagelser, inkl. outtakes, fra de fem numre der blev indspillet efter showet, samt Elvis’ ankomst i helikopter.

EPSON scanner Image

Enkelt DVD udsendt samtidigt som boksen. Denne indeholder kun den nyredigerede “hoved-koncert”. 

Som en overraskelse (easter egg) finder man også de to pressekonferencer på DVD’en, men det står ikke skrevet nogle steder.

40 års jubilæums udgaven

Den 14. januar 2013 – præcis på 40 års dagen – blev der vist en ny-redigeret version af Aloha koncerten på storskærm i Neal S. Blaisdell Center, Honolulu, Det tidligere Honululu International Center. Altså helt samme sted som koncerten fandt sted 40 år tidligere.

Denne nye version er lavet i widescreen formatet, til forskel fra de oprindelige optagelser der er i det gamle TV format 4:3. Man har gjort det på den fedeste måde ved brug af splitscreens, hvilket gør sig særlig godt på storskærm.

Denne nye udgave blev udgivet på DVD i 2013, og er virkelig pengene værd. Den nye redigering bringer helt nyt liv til koncerten.

aloha40148
error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!