Optagelser efter koncerten

Efter selve koncerten den 14. januar vendte Elvis og bandet tilbage til den publikums-forladte sal, for at indspille fem ekstra numre. Disse numre skulle bruges i den amerikanske version, der var tidssat til at vare 90 minutter.

Planen var at lave fotomontage med disse optagelser af Elvis, sammen med Hawaii landskabsoptagelser. Derfor filmede man fx Elvis helt nede i nederste hjørne, så det passede ind i den senere fotomontage.

Hele seancen blev optaget med 2 kameraer, med hver deres video-optager tilkoblet. Med alt det sorte skærm det giver, når Elvis kun er i hjørnet, er det muligt at vise begge kamera-optagelser samtidigt.

RCA optog lydsiden, men deres bånd rullede noget længere end NBC’s videobånd.
Jeg har derfor lavet disse nye videoklip, som indeholder hele RCA’s lydside og NBC’s videooptagelser kommer til syne, når der findes optagelser.

Så for første gang nogensinde, kan vi nyde de komplette optagelser der findes fra denne “recording session”, med alt det lyd og video materiale der findes.

Det betyder dog at der ikke er billede på starten af videoklippene, men til gengæld kan vi høre hele lyden, inklusiv snak mellem Marty Pasetta i kontrolrummet og Elvis på scenen.

Blue Hawaii

Rehearsal (kun lyd)
Take 1 (kun lyd)
Take 2 – Master

Ku-U-I-Po


Dialog (kun lyd)
Take 1 – indeholder 2 falske start (kun lyd)
Take 2
Take 3
Take 4 – Master

No More

Rehearsal (kun lyd)
Forsøgt take
Take 1
Take 2 – Master

Hawaiian Wedding Song

Rehearsal (kun lyd)
Take 1 – indeholder 2 falske start
Take 2 – Master

Early Morning Rain

Take 1 (kun lyd)
Take 2 – Master

Sangene og udgivelse af dem

De fire af sangene er taget fra Blue Hawaii filmen fra 1961. Den femte, “Early Morning Rain”, er et nummer som Elvis havde indspillet i 1971, og var udgivet på “Elvis Now” albummet samme år.

Kun “No More” blev ikke brugt i den færdige amerikanske TV Special. De resterende fire sange blev alle tilført Hawaii landskabsfilm, og placeret forskellige steder i løbet af den amerikanske udsendelse. Man får faktisk en fornemmelse af, at man forlader koncerten for at kigge på landskaber.

De fem sange forblev u-udgivet helt indtil september 1978. Her blev de langt om længe udgivet på budget albummet “Mahalo from Elvis”, som var endnu en bizar sammensætning af numre.
Side 1 indeholder de fem ekstra Aloha numre, men side 2 indeholder fem – tilsyneladende helt tilfældigt udvalgte – film sange, der alle tidligere havde været udgivet. Ikke engang Hawaii temaet blev ført videre på side 2…

Allerede i 1973, kort efter optagelserne, havde RCAs Joan Deary ellers klargjort masterne til udgivelse. De blev faktisk ikke betegnet som live optagelser, da der ikke var noget publikum til stede.

Musikerne var de samme som under selve koncerten, dog var The Sweet Inspirations og Joe Guercio med orkester ikke tilstede.

I første omgang var det meningen at de skulle have været inkluderet på albummet “Elvis” (også kendt som “Fool” albummet), der udkom i juli 1973. Den idé blev dog droppet igen.

Derefter blev “Mahalo from Elvis” albummet faktisk sammensat, og planlagt til udgivelse i november 1973, men blev droppet i sidste øjeblik. Det havde endda fået tildelt et katalognr.: ACL1 0218. 

Nummeret “Blue Hawaii” blev dog udgivet på “A Legendary Performer Vol. 2” i 1976.

RCA session log

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!