Forberedelser 1972

Las Vegas 1972

Den 4. september 1972 afholdte Tom Parker, RCA og Elvis en pressekonferrence på Hilton Hotel i Las Vegas, hvor Elvis var igang med sine koncerter.
Det er en meget træt, og noget konfus Elvis vi ser på optagelserne fra denne aften. 

Pressemødet var i øvrigt lagt i mellem Elvis’ dinner show og midnight show, et tidspunkt hvor han normalt hvilede sig.

Personen der interviewer, eller nærmere snakker med Elvis, er RCAs direktør Rocco Laginestra.

Det er aldrig lykkedes at lokalisere de komplette optagelser fra presse konferencen. De viste klip er det mest komplette der findes.

Reklame for det kommende Aloha show. Billedet er højst sandsynligt fra Hilton Hotel, Las Vegas i august/september 1972

Hawaii 1972

Den 17. og 18. november 1972 gav Elvis tre koncerter (én den 17. og to den 18.) i Honolulu International Center på Hawaii. Som er samme sted hvor koncerterne i januar foregår. Det var en af disse koncerter der oprindeligt var planlagt til at skulle transmitteres til hele verden over satellit. 

Grunden til at man havde valgt at flytte optagelserne til januar, var at det koliderede med “Elvis On Tour” filmen i biograferne.

17. november 1972
18. november 1972

Den 20. november gav Elvis endnu en pressekonferrence. Denne gang på Hawaiian Village Hotel i Honolulu. Igen annoncerede man satellit showet, og at det ville blive afholdt den 14. januar 1973 tidligt om morgenen. Man afslørede også at der ville være en komplet generalprøve med publikum aftenen før.

Siden pressemødet i Vegas i september, var showet også blevet ændret til et velgørenheds arrangement, for at støtte “The Kui Lee Cancer Fund”. Kui Lee var en hawaiiansk sangskriver der døde i en tidlig alder af kræft. Han har bl.a. skrevet “I’ll Remember You”, som Elvis indspillede i 1966, og desuden fremførte under Aloha koncerten.

Det er aldrig lykkedes at lokalisere de komplette optagelser fra presse konferencen. De viste klip er det mest komplette der findes.

Marty Pasetta

Det var besluttet at NBC igen skulle producere TV delen af denne verdensomspændende begivenhed. NBC var også selskabet bag “Comeback” specialen i 1968. 
Det forholdt sig også sådan at RCA (Elvis’ pladeselskab) ejede 50% af NBC. Så det var ret indlysende at de valgte deres “eget” selskab.

Produceren skulle være Marty Pasetta. Han er bl.a. kendt for at have produceret flere award shows, heriblandt flere Grammy og Oscar shows. 

Pasetta har senere fortalt, at han under sit første planlægnings møde med Elvis, sagde direkte til ham at han skulle tabe sig. Elvis havde medbragt to bodyguards til mødet, der begge tog deres revolvere frem, og lagde dem på bordet foran sig.
“Hvis jeg ikke var nervøs før, blev jeg det ihvertfald nu”, fortæller Pasetta. Han fortsatte dog med at forklare Elvis, at det var fordi han gerne ville lave close-up shots af ham under koncerten, så det var vigtigt at han var i topform. Elvis rejste sig derpå, og lagde armen omkring ham og sagde: “Du er den første der er ærlig overfor mig. Jeg vil gerne smide de kilo for din skyld.” Derpå smed han 10 kilo på bare to måneder.

Da Pasetta fik opgaven, var han ikke sikker på hvordan han skulle tackle den. Ledelsen på NBC foreslog ham, at han skulle opleve Elvis live i Long Beach i november, hvor Elvis desværre gav en uinspireret koncert. Pasetta gik tilbage til ledelsen og sagde: “Hvad skal jeg stille op med Elvis i 90 minutter? Manden står jo bare helt stille og synger…!” Til dette fik han blot svaret: “Det er dit problem”.

Hør selv Marty Pasetta fortælle om at arbejde med Elvis og Aloha showet i klippet herunder.

Elvis sammen med Marty Pasetta (længst til højre) den 14. januar 1973

Marty Pasetta døde den 21. maj 2015, da han blev kørt ned af den bil han netop var steget ud af! Han blev 82 år.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!