American Eagle Jumpsuit

Dragten Elvis har på under Aloha koncerterne er naturligvis designet af Bill Belew, der stort set lavede alt hans tøj i 70’erne.
Den har fået navnet “American Eagle” eller “American Eagle 1973”, fordi der også er lavet en anden udgave med ørnen på i 1974.

Ofte bliver den også bare kaldt for “Aloha Suit”

Som det ses herunder, så var prisen ikke helt billig.

Tallene sættes bedre i perspektiv hvis vi omregner dem til 2017 valuta. 
Total beløbet på 5190,00 dollars svarer til 28,613.50 dollars i 2017 valuta (kilde: www.in2013dollars.com)
Hvis man omregner det til danske kroner bliver det ca. 180.000 kr i 2017 valuta. (kilde: www.valutaomregneren.dk)

Elvis brugte altså ca. 180.000 kr. på outfittet til Aloha showet.
…og læg lige mærke til at regningen først er dateret den 17. januar 1973. Altså tre dage efter showet har fundet sted…!

To næsten identiske versioner blev lavet af denne jumpsuit, som begge blev båret under Aloha koncerterne. Tilsyneladende var dragten Elvis havde på under generalprøven lidt større end den anden. Det er også den version, han senere bruger på turné og i Las Vegas i 1973 og 1974.

Der blev lavet tre bælter til disse dragter. Det første blev aldrig båret på scenen, fordi Elvis gav det til skuespiller Jack Lord som en gave, før han nogensinde havde brugt det. Det andet bælte var identisk med det første, og blev brugt under de to “Aloha shows”. Det tredje bælte havde nogle mindre forskelle, og det blev båret hver gang Elvis havde dragen på efter Aloha koncerterne. 

Kappen, der blev båret med American Eagle jumpsuiten var ikke den oprindelige. Den, der oprindeligt var designet til dragten, var langt større, og alt for tung til at Elvis kunne bruge den på scenen.

I mange år havde EPE/Graceland kun den lange kappe i deres udstilling, fordi Elvis faktisk smider den originale kappe ud til publikum i slutningen af showet.

Bruce Spinks med sin unikke souvenir fra Aloha koncerten

Den blev “grebet” af Bruce Spinks, som var journalist på en avis i Honolulu. Året efter solgte han dog kappen til Elvis-samleren Andrew Kern, der havde den i sin private samling indtil hans død i 1995. Hans familie valgte at donere kappen til EPE/Graceland, og derfor er den nu igen i deres udstilling.

I 2013 valgte EPE at bortauktionere den lange kappe.

I dag ejer EPE/Graceland begge dragter, én af de tre kapper og det tredje bælte. Resten er på private hænder.