13. august 1970 – midnight show

 

Filmoptagelser og de professionelle stillbilleder fra denne dag er tidligere dokumenteret til at være fra forskellige show og datoer, især har d. 15. august været på tale. Efter omhyggelig analyse har det været muligt at konstatere, at de stammer fra midnats showet den 13. august. For det første ved at læse Rose Knox-Peebles sjældent set gennemgang af dette show (bragt i sin helhed i bogen), beskriver hun det faktum, at hun var vidne til Elvis med Fringe suit og flerfarvede perler, og at MGM-kameraerne var tydelige for hende. Peebles fortsætter med citat: “Charlie hang guitaren på ham i en meget ejendommelig vinkel, og han begyndte at spille den slags indvendigt og ud, så gav den en enorm skruenøgle, brølede som en løve og sang ‘That’s All Right,” denne scene passer nøjagtigt fra MGM’s balkonoptagelser. Det er også værd at bemærke, at Sonny West, Joe Esposito og Richard Davis alle har identisk tøj på som de havde under aftenens tidligere dinner show. De ses på optagelserne taget bag orkesteret da showet slutter, og er brugt til slutningen af ​​den originale TTWII film.

Oversat og let redigeret citat af David English fra bogen til “FTD: That’s The Way It Is – 50th Anniversary Collector’s Edition”

 

MGM havde blot et enkelt kamerahold med et håndholdt kamera tilstede, og man filmede primært fra balkonen ned mod scenen. Der er også filmet inde fra kontrolrummet, hvor bl.a. Lamar Fike sidder og styrer lyset på scenen og en anden styrer den store spot som hele tiden følger Elvis. På den sidste del af optagelserne render man rundt nede blandt publikum og filmer skrigende fans, lysekroner, udsmykning på væggene (funky angels), men også Elvis på scenen.
Alle disse optagelser er selvfølgelig tænkt som ”insert shots”, som man kunne redigere ind for at give den færdige film mere liv. Fx er scenen under Love Me Tender, hvor en kvinde stormer op på scenen og omfavner Elvis filmet under dette show. I det hele taget er optagelser hvor man ser hele scenen oppe fra taget herfra.

Elvis er iført Fringe Suit ved dette show, som han også brugte ved åbning showet den 10. august. Bandet er dog iført hvidt tøj her og sort tøj ved åbnings showet. Det er bl.a. på denne måde man kan adskille optagelserne fra hinanden.

 

Lydoptagelser

Der er endnu ikke dukket nogle lydoptagelser op fra dette show – heller ikke publikumsoptagelser. Der findes dog denne setliste.

Titel
Opening Theme
That’s All Right
Santa Claus Is Back In Town
I Got A Woman
Hound Dog
Love Me Tender/Ave Maria/Love Me Tender
Love Me Tender
I’ve Lost You
I Just Can’t Help Believin’
Walk A Mile In My Shoes
Jailhouse Rock (one line)
You’ve Lost That Lovin’ Feelin’
Polk Salad Annie
Heartbreak Hotel (excerpt)
Introductions
Heartbreak Hotel
One Night
Blue Suede Shoes
Bridge over Troubled Water
Suspicious Minds
Can’t Help Falling In Love

 

 

Backstage lige før showet. Elvis overrækker tandem cyklen til Peter Alden

Filmoptagelser

Der findes i dag ca. 21 minutters optagelser fra dette show. Desværre er der ingen original lyd på noget af det. Alle nævnte numre er ukomplette.

Titel
Backstage before the show (overrækning af tandem cyklen – fra TTWII)
That’s All Right
I Got A Woman
Love Me Tender
Forskellige optagelser (korte klip, nogle optaget fra “lys kontrol rummet”)
You’ve Lost That Lovin’ Feelin’
Polk Salad Annie
Introductions
Suspicious Minds
Can’t Help Falling In Love

 


That’s The Way It Is – den ultimative guide

Tilbage til forsidentil næste kapitel

 

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!