Non-Elvis footage – alt det andet

 

I de forrige mange sider har jeg beskrevet hvad MGM filmede med Elvis. Men man filmede også en masse andet, hvor Elvis ikke er med. Så her kommer en oversigt over ”NON-ELVIS” filmmateriale der er tilgængeligt i dag:

Felton Jarvis øver med korene (10 min.)
Elvis’ producer øver sammen med The Imperials, Sweet Inspirations og Millie Kirkham. Det foregår ved at afspille acetates af Elvis’ nyeste Nashville indspilninger, så korene kan høre hvor de skal komme ind. Dele af disse optagelser er brugt i begge film.

Publikum i Vegas (28 min.)
Publikums reaktioner fra salen I Vegas

Billboards og andre skilte(16 min.)
Optagelserne viser hvordan man producerer og monterer de store Elvis reklameskilte i Vegas, samt det mega store skilt ved hotellet. Nogle af disse optagelser er også brugt i filmen.

Reklameskilte om natten (23 MIN.)
Man filmer Vegas’ reklameskilte-skov om natten og desuden filmer man ved indgangen til International Hotel, hvor biler ankommer.

Gæsterne bliver budt velkommen (7 min.)
De kendte klip fra TTWII hvor kendisserne ankommer til showet. Her i en noget længere version.

Gæster og merchandise på hotellet (21 min.)
Man filmer merchandise på International Hotel, samt gæster på vej og i kø for at komme ind til koncerten.

Forberedelser på hotellet (4 min.)
Telefondamer, mad I køkkenet og andre spændende optagelser.

Security guards briefing (3 min.)
Med original lyd. Denne optagelse er helt ukendt og ikke brugt i filmene.

Luxembourg fan convention (18 min.)
MGM sendte et kamerahold helt til Luxembourg for at filme en fan convention, det var her Elvis’ tandem cykel blev udloddet. Enkelte klip blev brugt i TTWII, men her får man hele 18 minutter.

Fans i stuen (15 min.)
På disse optagelser ser vi nogle fans der hygger ved at se Elvis på smalfilm og synger og spiller guitar. Et kendt ansigt her er Ann Moses, der også ses i TTWII. Der er desværre ingen lyd på disse optagelser og intet af det kom med i den færdige film.

Publikum i Phoenix (44 min.)
Publikums reaktioner optaget ved Elvis’ koncert i The Veterans Memorial Coliseum i Phoenix, Arizona den 9. september 1970. JA, der eksisterer hele 44 minutters filmoptagelser (uden lyd) af publikum fra denne koncert… og ikke en eneste gang vender kameramanden sig mod scenen, så vi får et glimt af Elvis… Det er disse shots vi især kender fra åbningssekvensen af den originale TTWII film.

Det er som sagt de optagelser der er tilgængelige i dag. Der blev dog optaget meget mere, bl.a. interviews med fans og andre personer som vi ser klip fra i den originale film.


That’s The Way It Is – den ultimative guide

Tilbage til forsiden – til næste kapitel

 

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!