Rehearsals 9. og 10. august 1970
Main Showroom, International Hotel, Las Vegas, Nevada

Så er vi nået til de sidste prøver før koncerterne går igang. Der findes adskillige billeder af Elvis i den blå skjorte, som man altid har ment var taget den 10. august. Men hvis man studerer billederne nærmere, kan man se at RCA endnu ikke har sat mikrofoner op til deres indspilninger af koncerterne. Det er tydeligt at se mikrofonen inde i stortrommen. På baggrund af denne opsavation, så er disse billeder højst sandsynligt taget den 8. eller 9. august, hvor man også øvede i showroomet.

Den 10. august, hvor åbningskoncerten fandt sted om aftenen, siges der at man afholdt adskillige prøver, bl.a. tre komplette generalprøver med Elvis og hele bandet i fuld scenetøj. Det skulle være derfor at han kommer med kommentaren før showet om ”…if the songs don’t go, we can do a medley of costumes…”.

 

 

“If the songs don’t go, we can do a medley of costumes…”

Lydoptagelser

Der findes et bånd fra prøverne denne dag, det er til gængæld også et 16 spors professionelt optaget bånd. Dog mangler samtlige introer på alle sange. Dvs at man har stoppet optagelsen efter hvert nummer og så startet igen ved næste nummer. Derved har man hverken fået starten med af sangene eller snak mellem numrene med.

Sony/Ernst skriver i den store TTWII Box fra 2014 at det er uvist hvorfor man har gjort dette. En teori kunne dog være at båndet kun skulle bruges som test under indstilling af udstyret, og man derfor kun var interesseret i at optage musikken og ikke spilde bånd på snak mellem numrene.

På bootleg udkom en del af båndet nærmest uredigeret i 1991 på Bilkos ”Hang Loose” CD, dog i lidt dårlig mono lydkvalitet. Officielt fra RCA/Sony er der bl.a. blevet udgivet et par numre helt tilbage i 1980 på ”Sølv boxen”. I 2011 udkom så (næsten) alle numrene på FTDs ”Stage Rehearsal”. Man havde her rekonstrueret de manglende introer, ved at bruge introer fra liveoptagelserne. Desuden er Polk Salad Annie sat sammen af begge versioner, så man klipper alle de grimme ord væk.  I 2020 genudgav FTD “Stage Rehearsal” CD’en, som en del af deres “TTWII 50th anniversary box set”.

Rækkefølgen af numrene i tracklisten afspejler det der står skrevet på tape boksen. Men rækkefølgen af numrene på både Hang Loose og Stage Rehearsal CD’erne er anderledes. Jeg har valgt at skrive Hang Loose CD’en med på tracklisten denne gang (selvom det er en bootleg), fordi det er virkelig en jungle hvad der er udgivet hvor.

Titel Udgivet på
You’ve Lost That Lovin’ Feeling #1 Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
You Don’t Have To Say You Love Me #1 Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
Polk Salad Annie #1 (Polk A Little Sock Salad) Hang Loose, Stage Rehearsal (spliced med #2), FTD: TTWII 2020 box set
I’ve Lost You #1 Hang Loose
I Just Can’t Help Believin’ Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
Something Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
Sweet Caroline Elvis Aron Presley (sølv boksen), Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
You’ve Lost That Lovin’ Feeling #2 Elvis Aron Presley (sølv boksen), FTD: The Way It Was, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
You Don’t Have To Say You Love Me #2 Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
Polk Salad Annie #2 Hang Loose, Stage Rehearsal (spliced med #1), FTD: TTWII 2020 box set
I’ve Lost You #2 Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
Bridge Over Troubled Water Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
Patch It Up Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set
Can’t Help Falling In Love Hang Loose, Stage Rehearsal, FTD: TTWII 2020 box set

Forkortelser/noter:
(klik på titlerne og du finder udførlig information fra Discogs, der åbner i nyt vindue)
Elvis Aron Presley (sølv boksen): 8LP box udgivet 1980
Hang Loose er en bootleg udgivet af Bilko i 1991
Stage Rehearsal: CD udgivet af FTD label i 2011
FTD: That’s The Way It Is – 50th Anniversary Collector’s Edition: Boks med 2 bøger og 8 CD’er udgivet 2020

Filmoptagelser

Der findes umiddelbart ikke nogle filmoptagelser fra disse prøver. MEN jeg har fundet et 2 min. klip i råfilmene, som jeg mener er optaget en af disse dage. Det passer med at Elvis i iført en blå skjorte, som han også er på fotografierne.

Ronnie Tutt er også med i filmklippet og han har en grøn t-shirt på, som han også har på billedet af bandet, der højst sandsynligt også er taget en af disse dage. Det kan være vanskeligt at se, fordi det hele er filmet gennem stortrommen. Men vurdér selv, for du kan se klippet lige her.


That’s The Way It Is – den ultimative guide

Tilbage til forsidentil næste kapitel

 

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!