14. august 1970 – dinner show

 

Kun en meget lille mængde optagelser af MGM er dukket op fra dette show.
I “That’s The Way It Is Special Edition” ses et et meget kort klip, da Elvis går ind på scenen lige før “That’s All Right”, filmet fra kameraet placeret på den høje platform bag orkestret – på dette tidspunkt var kameraoperatøren på plads, da kameraet panorerer Elvis til midten af ​​scenen. Der er yderligere filmoptagelser, der ikke er officielt frigivet, hvor Elvis tager sin guitar fra Charlie Hodge og starter åbningslinjerne for ‘That’s All Right.’ Et andet kort klip (0:05) viser, at Elvis sad på en af ​​de sammenfoldelige højttalere med nogle af publikum tæt på ham. På et tidspunkt under showet forlod kameraoperatøren platformen bag orkestret, hvilket kan ses på de resterende optagelser. Bl.a. i slutningen af ​​‘Polk Salad Annie’ i TTWII-SE. Et andet kort klip af optagelserne fra dette show blev brugt i filmen “This Is Elvis (1981)” under nummeret ‘Suspicious Minds.’ Det er tydeligt, at yderligere optagelser oprindeligt blev optaget under dette show, men disse er endnu ikke dukket op i arkiverne.

Oversat og let redigeret citat af David English fra bogen til “FTD: That’s The Way It Is – 50th Anniversary Collector’s Edition”

 

Tidligere mente man at alle disse optagelser og billeder, hvor det høje kamera kan ses bag orkestret på scenen, alle var fra midnats showet den 14. august. Men research i forbindelse med FTD boksen i 2020, understreger at disse optagelser er fra dinner showet.

Elvis bærer under denne koncert White Metal Eye suit, hvilket er det eneste show hvor MGM er tilstede han bruger denne dragt.

 

Lydoptagelser

Der findes derfor ikke nogle lydoptagelser fra dette show og ikke engang en setliste.

Her ses kameraet højt oppe bagerst på scenen

Filmoptagelser

Der findes i dag kun få minutters optagelser fra dette show. Men MGM har med sikkerhed optaget mere, der desværre endnu ikke er dukket op.

Titel Brugt/udgivet i
Opening Theme (0:02) brugt i TTWII-SE
That’s All Right (1:02) Ikke udgivet
Love Me Tender
Cattle Call
Polk Salad Annie (0:04) brugt i TTWII-SE
All Shook Up
Blue Suede Shoes
One Night
Bridge Over Troubled Water
Suspicious Minds (0:04) brugt i This Is Elvis
Can’t Help Falling In Love

Forkortelser:
TTWII: ”That’s The Way It Is”, den originale film fra 1970
TTWII-SE: ”That’s The Way It Is – Special Edition”, remake af filmen fra 2001
This Is Elvis: biografilm om Elvis’ liv fra 1981


That’s The Way It Is – den ultimative guide

Tilbage til forsidentil næste kapitel