af Christian Rantsén, Peter Krogh, Allan Tychsen

1955 var sluttet af med en kontrakt hos RCA, et af de største pladeselskaber i USA. 1956 skulle blive året hvor Elvis’ karriere tog fart over hele USA og internationalt. Tom Parker opfyldte kravet om at få Elvis på nationalt TV, hvilket var med til at styrke Elvis’ karriere yderligere.

Det var dog ikke nogen lineær succes, for RCA havde svært ved at ramme SUN lyden, som var Elvis’ varemærke og de var heller ikke sikre, at på Elvis’ umiddelbare valg af ”Heartbreak Hotel” ville være oplagt som en hit-single. Elvis udsender sit debut album i marts måned, hvilket bliver en stor succes. Det samme kan siges om album nummer to, som udsendes i september.

Spillefilmen ”Love Me Tender” bliver ligeledes han første optræden på det store lærred, en genistreg i forhold til at udbrede Elvis’ popularitet, i forhold til at nå bredt ud – også udover landets grænser.

Det vil selvsagt ikke være muligt at gå i dybden med alt hvad der skete i løbet af det yderst hæsblæsende år, men temaet giver et overblik over begivenhederne.

I denne artikel følger vi Elvis’ rejse fra januar til december i 1956 – The Young Man With The Big Beat!