Oktober 1956

Den første dag i måneden er Elvis tilbage hos 20th Century Fox, for at indspille et ekstra vers til titel sangen ”Love Me Tender”, som skal bruges til rulleteksterne på filmen af samme navn. Den efterfølgende mandag er Elvis officielt færdigt med arbejdet på filmen.

Tom Parker forhandler en ny aftale på plads med RCA i starten af måneden, som gør at Elvis med det samme modtager 135.000 dollars, 5 % royalties samt en minimums betaling på 1000 dollars om ugen.  For dette skal han lave 10 optrædener, enten personligt eller på radio og TV, for at promovere hans plader.

Waco, TX - 12. oktober 1956

 Tre dage efter påbegynder Elvis en kort fire dages turne, som allerede første aften i Dallas giver omkring 30.000 dollars i indtægter og et fremmødt publikum på 26.500 personer. Koncerterne er alle booket i området omkring Texas, de to sidste dage med to shows henholdsvis klokken 16 og 20 begge dage. Dagen efter at koncerterne er afsluttet flyver Elvis retur til Memphis.

Tirsdag d. 18. oktober skal vise sig at blive en begivenhedsrig dag, da Elvis under et besøg på benzintanken, bliver Elvis opdaget af fans og skaber en scene. Det bliver for meget for medarbejderen der passer benzintanken, der beder Elvis om at forlade stedet. Elvis reagerer ikke på hans henvendelse, hvorefter den ansatte trækker en kniv hvorefter de begynder at slås, hvor også en tredje man kommer til. De bliver alle tre afhentet af politiet og næste dag bliver dommen afsagt og politiet frafalder anklagerne mod Elvis, men til gengæld får de alle tre en bøde. Senere samme dag underskriver Elvis en fornyelse af kontrakten med RCA, hvor han nu får 1000 dollars om ugen i restløbetiden af kontrakten og en engangssum på 135.000 dollars. Til gengæld droppes afregningen med 5 procent af pladesalget, dog får Elvis stadig royalities for sangene.

Dette er også dagen hvor RCA udgiver Elvis’ andet album, som blot bærer hans fornavn som titel. Det bliver en øjeblikkelig succes og sælger bedre end det første album med mere end en halv million solgte eksemplarer af første oplaget. For at opbygge momentum, udsender RCA samme dag to EP’er med sange fra albummet, så hvis ikke køberne har råd til hele albummet, kan de alligevel få nogle sange med hjem.
Størstedelen af albummet var blevet indspillet i september, mens der var nogle dages pause i indspilningerne til filmen Love Me Tender. Der havde ikke været tid til at planlægge så meget, så det eneste materiale der var blevet valgt på forhånd var to sange, som Elvis havde taget med ham hjem under indspilningerne i New York i juli måned, ”Too Much” og ”Anyplace In Paradise”. Resten af sangene var sange som Elvis kendte i forvejen og kunne lide.

Dallas, Texas, 14. oktober 1956

Sangen ”Love Me” bliver spillet konstant på radiostationerne og EP’en ender med at sælge en million eksemplarer inden for få måneder.
Mandag d. 22 mødes bandet hos Elvis i Memphis, for at øve til næste optræden på Ed Sullivan show. Sammen med Nick Adams, som er ankommet dagen før fra Los Angeles og Elvis’ kæreste June Juanico samt Elvis’ forældre, ser Elvis en ikke færdig udgave af Love Me Tender. Næste dag flyver Elvis til New York, for at gøre klar til lørdagens optræden på TV. Dagen før hans optræden øver Elvis med Jordanaires, mens lørdag bruges på at øve med hele bandet samt Jordanaires.

Lørdagen bliver også brugt til reklamearbejde for RCA og Elvis møder endelig Ed Sullivan. Til showet samme aften, kl. 20, synger han ”Love Me”, ”Don’t Be Cruel”, ”Love Me Tender” og ”Hound Dog”.

Mandagen bliver brugt på at lave en justering på filmen ”Love Me Tender”, hvor der bliver indspillet en lille ekstra sekvens i Junco Studios i New York. Dagen efter tager Elvis toget tilbage til Memphis. På den sidste dag i måneden flyver Natalie Wood fra Los Angeles til Memphis, for at mødes med Elvis og Nick Adams, der skal besøge Dewey Phillips på hans radiostation om aftenen. Dewey Phillips var den første radiovært til at spille Elvis’ første single ”That’s All Right” på radioen, efter at Sam Phillips var kommet med en hurtigt skåret plade, umiddelbart efter indspilningerne var overstået.

Koncerter i oktober

11. oktober 1956Cotton Bowl StadiumDallas TXkl. 20.00
12. oktober 1956Heart O Texas ColiseumWaco TXkl. 20.00
13. oktober 1956Sam Houston ColiseumHouston TXkl. 16.00
13. oktober 1956Sam Houston ColiseumHouston TXkl. 21.00
14. oktober 1956Bexar County ColiseumSan Antonio TXkl. 15.00
14. oktober 1956Bexar County ColiseumSan Antonio TXkl. 20.00
28. oktober 1956Maxine Elliot TheaterNew York Citykl. 20.00
error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!