Marts 1956

Uheldet om tirsdagen udløser en tvist som skal løses ved retten, så den 1. marts møder Elvis og kvinden i retten, hvor det bliver afgjort at kvinden har kørt hensynsløst, hvilket hun får en dom for. For at gøre tingene værre, får Elvis en fartbøde dagen efter, da han kører i Memphis. Det er heller ikke første gang, at han har fået en fartbøde, så heller ikke denne situation er ham uvant. Senere samme dag giver han autografer i Bob Neals pladebutik, hvis manager kontrakt med Elvis på papiret løber indtil 14. marts. Men i praksis har Tom Parker stået ved roret de sidste fem måneder.

Lørdag den 3. marts er en speciel dag, da Elvis tidligt på dagen lægger udbetalingen på sit første hus på Audubon Drive i Memphis. Han betaler 500$ på en check, hvorefter turen går videre mod Lousiana, for at han om aftenen kan medvirke på Hayride showet.
Dagen efter flyver han retur til Memphis sammen med Gene Smith, hvorefter han om mandagen flyver til Nashville igen – men bare for en enkelt dag. Hvorfor han kun er i Nashville en enkelt dag, er ikke dokumenteret – men det kunne tyde på at han har skullet mødes med Parker, for at sikre at Parkers og hans kontrakt er en eksklusiv kontrakt, så Elvis ikke har andre managere end Parker alene.

Stage Show - 17. marts 1956

 Tom Parker modtager et brev fra RCA fra Bill Bullock med besked om, at pladesalget ikke går så godt i nogle dele af landet. Han vil gerne have at Parker booker nogle shows med Elvis i de dele af landet, for at få styrket interessen.

Samme dag sender kontaktpersonen hos booking bureauet William Morris manuskriptet til ”The Rainmaker”, som skal bruges til prøverne med Elvis senere på måneden. I samme brev nævner han muligheden for at Elvis kan medvirke i et radiospil også. Parker videregiver manuskriptet til Elvis, med en note om at han skal lære det udenad, men holde det for ham selv og ikke efterlade det åbenlyst nogen steder. Han kan dog godt vise det til hans forældre, men ellers skal han ikke snakke om den kommende prøve med nogen andre.

Den 8. marts, da han stadig er i Memphis, får han igen en bøde for at køre for stærkt. Fredag optræder Elvis ved et show, som D.J’en Dewey Phillips har arrangeret. Showet bærer navnet ”Red Hot and Blue Dance Session” og Elvis optræder sammen med Sy’ Roses band. Da det kommer Tom Parker for øre, at Elvis har sagt ja til en sådan aftale, får han ordre på at stoppe med den slags, da han ikke skal give gratis koncerter. Dagen efter er han igen på Lousiana Hayride om aftenen, hvor showet kører mellem klokken 20:00 – 23:30, som sædvanligt.

Mandag den 12. lægger Elvis resten af betalingen for deres nye hus, så de for et restbeløb på 29.500 $ bliver ejere af huset på adressen 1034 Audubon Drive. De overtager huset en uges tid senere, hvor Elvis’ forældre flytter ind. Huset blev bygget nogle år tidligere i 1954. Elvis selv er på en ny turne, hvilket tager dem fra Atlanta, Georgia til New York over de næste 9 dage.
Om tirsdagen møder Elvis op på trafikkontoret for at betale hans fartbøde, som han har modtaget nogle dage forinden.

Den 14. marts lægger de ud i Atlanta, Georgia hvor de skal spille tre jobs, kl. 16:30, 19 og 22 og dagen efter gentager de samme rækkefølge igen på samme lokation.

Tom Parker udtrykker sin frustration overfor William Morris i forhold til at booke ekstra shows, som han er blevet forespurgt om af RCA. Der svært at booke ekstra shows i kystområderne, når Elvis kun kan springe Hayride shows over hver anden måned.

Om fredagen flyver de til New York for at deltage på ”Stage Show”, som bliver sendt live lørdag aften. Dette show er en del af den oprindelige kontrakt, hvori det blev indskrevet at CBS kunne planlægge yderligere shows, hvis de første forløber tilfredsstillende. Elvis har på grund af sine hektiske aktiviteter dog ikke haft mulighed for at optræde før nu.
”Heartbreak Hotel” er blevet en kæmpe succes, så ved denne optræden fremfører de sangen. Desuden synger han ”Blue Suede Shoes”, som er første sang på hans debutalbum der bliver udsendt kort tid efter.

Søndagen bliver brugt på at flyve til Charleston i South Carolina, hvor de skal fortsætte deres koncertrække for at spille på Country Hall ved et show om eftermiddagen og et om aftenen. Mandag og tirsdag optræder de ved to aftenkoncerter i Columbia, South Carolina og Augusta, Georgia.
Onsdag den 21. er Elvis syg med influenza, men optræder alligevel som planlagt, han vil ikke skuffe sine fans, selvom han burde hvilke sig, som han selv udtrykker det over for en journalist. Samme dag bliver der sendt blomster af sted til Carl Perkins og hans to brødre, som er kommet alvorligt til skade ved en bilulykke på vej til en optræden på ”The Perry Como Show”. Carl Perkins er alvorligt ramt og ligger en hel dag bevidstløs på hospitalet, han har skader blandt andet på sin nakke efter at være kørt ind i en forankørende bil. Elvis, Scotty og Bill havde ved flere lejligheder året før spillet med Carl Perkins ved nogle af deres mange optrædener.

William Morris sender Parker tilbud om at Elvis kan optræde i Canada og oppe i det nordøstlige USA. Men Parker bliver ved med at afslå tilbudene, da han ikke vil have at Elvis optræder sammen med andre kunstnere på samme show. Det skal være et rent Elvis show, hvor Parker har kontrol over at Elvis bliver præsenteret bedst muligt.

Torsdag fortsætter de mod Richmond, Virginia for at spille to shows på Mosque Theater kl. 19 og 21.

Fredag den 23. marts udsender RCA Elvis’ første LP, som meget sigende har fået titlen ”Elvis Presley”, med navnet skrevet ud i lyserødt og grønt. Coverbilledet var et foto taget af Elvis året før i Tampa, Florida.

Samme dag udsendes en enkelt EP og en dobbelt EP med samme cover som på LP’en. Materialet er en blanding af hvad der er blevet indspillet hos RCA i de første måneder af året og SUN materialet, som RCA overtog ved købet af Elvis’ kontrakt.  Dog var ”Heartbreak Hotel” ikke inkluderet på dette første album, selvom det havde været et meget stort hit siden udgivelsen i slutningen af januar måned. Tilbage i New York lørdag den 24. marts, optræder Elvis på ”Stage Show”. Hvor de første optrædener på TV havde virket lidt nervøse, så var det tydeligt at Elvis selv var ved at blive mere selvsikker ved at optræde på live TV på dette tidspunkt.

Hen mod slutningen af marts flyver Elvis fra New York til Los Angeles, for at deltage i nogle prøver på film. De er sat til at begynde den følgende dag, den 26. marts. Prøverne finder sted hos Paramount Studios og er sat til at vare tre dage. På den første dags prøver skal de optage en test, hvor Elvis synger playback til ”Blue Suede Shoes”, hvorefter han skal lave en prøve på en scene til en kommende film, ”The Rainmaker”. Optagelserne til den egentlige film, skal påbegyndes i juni og kommer til at have Burt Lancaster og Katherine Hepburn i hovedrollerne.

"Stage Show" - 17. marts 1956

Imens Elvis er af sted i Californien flytter Elvis’ forældre ind i det nye hus på Audubon Drive i Memphis. Elvis kommer hjem til Memphis den 28. marts via Dallas, men når kun at have et par dage hjemme da han skal optræde på Lousiana Hayride på månedens sidste dag. Det skal også blive den sidste gang at han optræder på dette show, da det længe i Tom Parkers øjne har været et problem at Elvis har skulle optræde dernede, i forhold til den kontrakt der var indgået. Elvis modtager 200 dollars for en optræden på showet, men det er ikke meget i sammenligning med hvad han ellers kan få for de øvrige aktiviteter, som reelle koncerter og optrædener på TV. Der bliver indgået et kompromis, så ved en betaling på 10.000 dollars og en gratis koncert i løbet af året, bliver Elvis købt fri af aftalen.

Koncerter i marts

3. marts 1956Municipal AuditoriumShreveport LAKl. 20.00
9. marts 1956Chickasaw BallroomMemphis TNKl. 21.00
10. marts 1956Municipal AuditoriumShreveport LAKl. 20.00
14. marts 1956Fox TheaterAtlanta GAKl. 16.30
14. marts 1956Fox TheaterAtlanta GAKL. 19.15
14. marts 1956Fox TheaterAtlanta GAKl. 22.00
15. marts 1956Fox TheaterAtlanta GAKL.16.30
15. marts 1956Fox TheaterAtlanta GAKl. 19.15
15. marts 1956Fox TheaterAtlanta GAKl. 22.00
17. marts 1956CBS Studio (Stage Show)New York CityKl. 20.00
18. marts 1956County HallCharleston SCKl. 15.30
18. marts 1956County HallCharleston SCKl. 20.15
19. marts 1956Township AuditoriumColumbia SCKl. 20.00
20. marts 1956Bell Municipal AuditoriumAugusta GAKL. 20.00
21. marts 1956YMCA GymLexington NCKL. 20.00
22. marts 1956Mosque TheaterRichmond VAKl 19.00
22. marts 1956Mosque TheaterRichmond VAKl. 21.00
23. marts 1956SS Mount VernonWashington DCKl. 21.30
24. marts 1956CBS Studio (Stage Show)New York CityKl. 20.00
31. marts 1956Municipal AuditoriumShreveport LAKl. 20.00
error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!