Juni 1956

Den første aften i juni besøger Elvis Overton Park Shell som en overraskelse, for at hilse på sine gamle venner Johnny Cash og Carl Perkins. Ved denne lejlighed møder han også den nye SUN artist Roy Orbison.
Lørdag flyver Elvis sammen med Gene Smith til Oakland, Californien og ankommer tidligt om morgenen kl. 4, imens Scotty og Bill tager bilen og de mødes ude ved kysten, hvor de skal optræde sammen den næste dag. Der er to koncerter de skal spille om søndagen, kl. 15 og kl. 20.

Den lokale presse interviewer Elvis ved denne lejlighed og spørger ham, hvorfor han ikke kan stå stille på scenen og forklarer at han ville blive nervøs, hvis han skulle forholde sig stille på scenen. Efter weekenden, om mandagen, flyver Elvis og Gene Smith til Los Angeles, hvor der skal være prøver til næste optræden på ”The Milton Berle Show”, som skal afholdes om tirsdagen. Showet bliver optaget ude i NBC studierne i Los Angeles. Ved showet får Elvis overrakt en pris fra Billboard for hans store succes med ”Heartbreak Hotel”. Ved showet spiller Elvis både ”I Want You, I Need You, I Love You” og ”Hound Dog”, den sidstnævnte sang bliver fremført med alle de små ting, som indikerer en seksuel betydning. Det bliver bemærket af aviser over hele USA, som efterfølgende skriver en hård kritik af Elvis’ optræden, nogle af dem argumenterer for, at Elvis ikke har noget talent.

Onsdag d. 6. juni optræder Elvis i San Diego og avis artiklerne om Elvis selv og hans musik vil ikke stoppe, da kommentarerne til Elvis optræden på TV er harske. Over de næste par dage optræder Elvis i området ved en koncert i Long Beach, Californien og i Los Angeles. Lørdag og søndag er dedikeret til to koncerter i Arizona, hvorefter Elvis om mandagen flyver hjem til Memphis.

Anledningen er dog ikke festlig, for han skal deltage i begravelsen af sin fætter Lee Edward Smith, som er druknet. Mellem de ventende fans ude foran hans hus på Audibon Drive finder han Juan Juanico, en pige som han mødte året forinden i Biloxi, Missippi. Han benytter muligheden for at vise hende rundt i byen i løbet ugen. Tirsdag flyver Elvis til Houston sammen med June, som dog til lejligheden har fået ændret i navnet på hendes billet til Miss June Prichard, så pressen ikke kaster sig over hende i håbet om at finde sensationsstof til aviserne. På dette tidspunkt får Tom Parker også meldinger om, at der er bud efter Elvis fra London, hvor han er efterspurgt til at optræde på Palladium.

Richmond, 30. juni 1956

16. juni kommer Elvis på lokal TV i Memphis, hvor han optræder på Wink Martindale show. Et kommende show
den 4. juli skal promoveres. Ugen efter modtager Tom Parker et brev fra fra vice direktøren hos RCA, Larry Kanaga, som gerne vil støtte op om, at Elvis og Parker gør et fantastisk stykke arbejde og at den negative omtale i pressen, der har været gennem den senere tid, ikke har haft nogen større betydning i forhold til forretningen. Den 21. juni kører Elvis mod Atlanta, Georgia hvor han skal optræde over tre dage på Paramount Theater.

The Jordanaires bliver ved disse optrædener en fast del af Elvis’ live koncerter, hvor han optræder ved i alt 9 shows. Han skal dog spille en to koncerter yderligere i Savanah, Georgia dagen efter det sidste show i Atlanta. Den 26., 27., 28. optræder han i North Carolina, Georgia og South Carolina, hvorefter han om fredagen den 29. lejer et fly og flyver mod Charlotte i North Carolina, for derefter at skifte fly, for at flyve videre mod New York, hvor de skal deltage i en prøve på Steve Allen Show, som skal sendes søndag d. 1. juli. Efter prøverne er det retur til Richmond, for at spille to shows på The Mosque Theater kl. 17 og kl. 20, hvorefter de tager toget tilbage til New York direkte efter showet.

Koncerter i juni

3. juniAuditorium ArenaOakland CAkl. 15.00
3. juniAuditorium ArenaOakland CAkl. 20.00
5. juniNBC Studio (Milton Berle Show)Los Angeles, CAkl. 20.00
6. juniSan Diego ArenaSan Diego CAkl. 19.30
7. juniMunicipal AuditoriumLong Beach CAkl. 19.30
8. juniShrine AuditoriumLos Angeles CAkl. 19.30 
9. juniState Fairgrounds GrandstandPhoenix AZkl. 20.30
10. juniRodeo GroundsTucson AZkl. 20.30
22. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 14.00
22. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 17.50
22. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 20.30
23. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 12.30
23. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 15.15
23. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 17.50
23. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 20.30
24. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 14.00
24. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 17.50
24. juniParamount TheaterAtlanta GAkl. 20.30
25. juniSports ArenaSavannah GAkl. 19.00
25. juniSports ArenaSavannah GAkl. 21.30
26. juniColiseumCharlotte NCkl. 20.30
27. juniBell Memorial Auditorium Augusta GAkl. 20.30
28. juniCollege ParkCharleston SCkl. 20.30
30. juniShrine Mosque TheaterRichmond VAkl. 17.00
30. juniShrine Mosque TheaterRichmond VAkl. 20.00
error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!