1960 – Året hvor kongen returnerede

af Peter Krogh

”Jeg skriver denne klumme dagen efter DAGEN. Med andre ord det er den 4. Marts, og i går var det E-dag, da Elvis returnerede til USA efter at have aftjent sin værnepligt i Tyskland.
Tro mig, det var fantastisk at være til stede og byde Elvis velkommen tilbage, sammen Col. Parker og andre personlige venner, selv midt i en snestorm.
Jeg havde ikke mulighed for at tale ret længe med den populære og snart-igen MR. Presley, eftersom han blev bombaderet med spørgsmål fra journalister og radio/TV-mænd.
På nuværende tidspunkt har du sikkert hørt om pressekonferencen på Fort Dix, New Jersey, så der er ingen grund til at komme ind på det igen.
Elvis så fantastisk ud. Tyndere end jeg har set ham tidligere og han var bare nydelig. Han sagde at han trænger til at komme hjem og slappe af. Men endnu vigtigere. Det næste på dagsorden. Elvis fortalte mig at han ønsker at indspille noget musik og vi prøver at arrangere en session tæt på hans hjem, meget snart. Vi holder jer orienteret.”

Elvis is back!

Ovenstående blev skrevet af RCAs A&R-mand Steve Sholes og bragt i hans klumme ”Steve’s Beat” i magasinet D.J. Digest – 15. Marts 1960, og er tænkt som starten på en serie om Elvis´ gøren og laden i 1960, hvor han gik fra soldat til den højst betalte skuespiller i Hollywood og bedst sælgende ”recording artist”.

Serien er delt op i de enkelte måneder, og man kan navigere i bunden af hver side.

 

Start min rejse tilbage til 1960 nu