August 1960

Efter det hæsblæsende program siden hjemvendelsen fra militæret, var det en velfortjent ferie som lakkede mod enden.

Promotion for Flaming Star, midt i august.

Mandag den 1. august

møder Elvis op hos 20th Century Fox, til de første forberedelser til filmen Flaming Lance. En titel som senere blev ændret til Black Star, for så til sidst at blive udsendt under navnet Flaming Star. For datiden var det en kontroversiel film med race-spændinger, hvor en ung mand blev fanget imellem sin indianske mor og hvide far.

Elvis ville helst selv medvirke i alle ride-scener, og af samme årsag modtager han ride leksioner de næste to uger.

8. august

Tidligt om morgenen går Elvis i studiet hos Radio Recorders for at indspille sange til den kommende film. Endnu en gang er Elvis pinligt berørt over materialets kvalitet, og han beder RCA ikke udgive andre end titel-sangen. Et ønske der bliver hørt. Men efter titel ændringen på filmen til Flaming Star, står man pludselig helt uden materiale til filmen. Så 20th Century betaler de $5.000 som det anslås at koste, for endnu et Elvis besøg i studiet for at indspille en ny version af titel nummeret.

16. august

(uhhh, sikken en dato) starter optagelser til filmen på Thousand Oaks i Californien.
Man er næsten ikke kommet i gang med at filme før Red West, som også medvirker i filmoptagelserne, brækker sin albue i en kampscene.

Besøg på settet. 17. august

17. august

Obersten har inviteret en del mennesker til at aflægge besøg hos Elvis på filmsettet. Bl.a. en del mediefolk og en skoleklasse fra Grosse Point Michigan.

RCA promotionbillede fra 25. august

25. august

Fotograf Don Cravens tager billeder af Elvis på Beverly Wilshire Hotel til en artikel som skal bringes i Life Magazine.
Obersten hyrer Cravens til at tage nogle billeder som skal bruges til den kommende single “Are You Lonesome Tonight” og til et kommende gospel-album med titlen “His Hand In Mine”.

Scene fra filmen Flaming Star, optaget sidst i august.

gå til næste kapitel