November 1960

Coverbilledet til "Are You Lonesome Tonight" singlen.

 

1. november

Netop hjemvendt fra Nashville, modtager Elvis den dårlige nyhed om at hans ven gennem flere år, politiinspektør Fred Woodward, er omkommet efter et hjerteanfald. Stærkt berørt skynder Elvis sig på St. Joseph’s Hospital, hvor han prøver at trøste Woodwards enke.
RCA udsender singlen “Are You Lonesome Tonight/I Gotta Know”, som opfølger til kæmpe succesen “It’s Now Or Never”. Singlen er stærkt medvirkende til Oberstens transformation af Elvis, som idolet til ”folk i alle aldre”. Singlen ender (naturligvis) på toppen af hitlisterne.

2. november

Obersten når til enighed med Mirisch Brøderne og United Artists om en aftale på $ 500.000 + 50% af indtjeningen for to film. Det bliver de to film som kommer til at hedde ”Follow That Dream” og ”Kid Galahad”. Dog har Hal Wallis to uger til at overbyde aftalen, men præcis som Obersten har forudset sker det ikke.

Afgang mod Hollywood. Memphis Airport, 6. november

 

6. november

Det lykkes endelig at overtale Alan Fortas til at komme tilbage til Memphis Mafiaen, og sammen flyver de alle til Los Angeles for at starte forberedelserne til den næste film ”Wild In The Country”.
Den oprindelige ide var at filmen skulle hedde ”Lost In The Country”, ligesom den ikke skulle indeholde noget musik. Men nu er titlen ændret og fem sange tilpasset filmens dramatiske feeling er indarbejdet.

7. november

Kl. 20.00 tjekker Elvis ind hos Radio Recorders for at starte arbejdet med soundtracket til den nye film. Indenfor de næste seks timer indspilles 4 af de 5 sange til filmen. “Lonely Man” endda i to versioner.

Chefen roder med trommerne under indspilningerne af Wild In The Country soundtracket. 7. eller 8. november.

8. november

Efter en spise og sove pause på knap seks timer, er man igen i studiet for at indspille det sidste track ”I Slipped, I Stumbled, I Fell”. Sangen var tiltænkt en singleudgivelse på dette tidspunkt. Det blev som bekendt ikke til noget.

9. november

De første optagelser til filmen starter i Napa, Californien, hvor cast’n’crew bliver indlogeret på Casa Bellevue-al Motel. Her bliver man den næste uges tid.

19. november

Flere af gutterne i Elvis´ følge ser under optagelserne tendens til humørsvingninger hos chefen. Under en weekendtur til San Francisco trækker Elvis endda en revolver, da han føler en gruppe unge mænd fornærmer ham. Opførslen tillægges brugen af amfetamin, som Elvis startede med i militæret.

22. november

Optagelserne af Wild In The Country flyttes til The 20th Century Ranch, som ligger 30 km nord for Santa Monica.

Nærkontakt med Hope Lange under optagelserne af Wild In The Country.

23. november

G.I Blues har premiere over hele USA, og inden ugen er omme er det den næst mest sete film i november i landet.

26. november

Elvis flyver på weekendtur til Las Vegas. Med i flyveren er Joe Esposito, Alan Fortas, Red West og Charlie Hodge.

I løbet af november udsender RCA gospel-albummet “His Hand In Mine”. Til Elvis´ store tilfredshed lykkedes det at udsende et album som han ser som er en hyldest til sin mor og til den musikstil som først inspirerede ham.
Albummets tætte sammenspil med The Jordanaises gøre samtidigt inspirationen fra Elvis´ ynglings gospelgrupper, The Statemen, The Blackwood Brothers og The Golden Gate Quartet, ekstra tydelig.

gå til næste kapitel