Maj 1960

Promotion-billede. Maj 1960

Maj forløber problemfrit med optagelser af G.I. Blues, men Elvis modtager et eksemplar af singlen “It’s Now Or Never” som han er stærkt utilfreds med. Han synes lyden har ændret sig til det dårligere i forhold til den acetate han fik med hjem umiddelbart efter indspilningerne. Obersten og Bill Bullock prøver at forklare det med at Elvis´ pladespiller har en anden lyd, end den man brugte i studiet. Elvis ”køber” modvilligt forklaringen.

Under optagelserne af G.I. Blues. Maj 1960

6. maj

Optagelserne til soundtracket fortsætter i Radio Recorders, hvor man genindspiller flere af numrene. Elvis viser endnu engang sin utilfreds med det svage sangmateriale. Den holdning understreger han senere på dagen i en telefonsamtale med Priscilla. ”Jeg er låst fast” fortæller han.

12. maj

Elvis overværer en karate opvisning på The Beverly Hills Hotel. Her møder han for første gang karate stormesteren Ed Parker fra Hawaii. Parker har udviklet en ny, mere fleksibel street-fighting teknik. Elvis er imponeret.
Kl 21.30 sender ABC det båndede Sinatra-show. Hele 41,5 % af aftenens seere kigger med på “Welcome Home Elvis” showet.

28. maj

Elvis bruger weekenden i Las Vegas, hvor han introducerer de nyeste medlemmer af sit følge til sin ynglings legeplads.
Både Elvis og de andre fyre er begyndt at bære sorte habitter, solbriller og mapper. En ikke skjult misundelse til Sinatras Rat Pack. Der skal dog ikke gå lang tid før de i folkemunde bliver kaldt The Memphis Mafia. Også selvom om fætter Gene Smith ikke har andet i sin mappe end en hårbørste og et dørhåndtag.

Med fætter Gene på Sahara Hotel, Las Vegas. 28. maj 1960

I mellemtiden er albummet Elvis Is Back kravlet op på en 2. plads på Billboards hitliste. Selvom albummet er Elvis’ hidtil bedste, med mange forskellige stilarter, indfrier det ikke helt RCAs og Oberstens forventninger om en kæmpe succes. Man havde håbet på et salg omkring en halv million, men slaget stagnerer lige under de 300.000 solgte eksemplarer.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!