April 1960

De første dage i april bruges på afslapning efter Sinatra-showet og lidt ombygning af Graceland, for at gøre plads til Vernons nye kone og hendes tre drenge.

På toget på vej mod Hollywood. 20. april

3. april

To uger efter sin hjemsendelse fra militæret, står Elvis allerede for anden gang i et pladestudie. De samme musikere som var med til indspilningerne af “Stuck On You”, får denne gang selskab af saxofonisten Boots Randolph.
Planen er at indspille ti sange til et kommende album og et par single udgivelser, hvis det er muligt.
Hvis RCA og Parker havde håbet på en “session”, som ville forløbe lige så godt og produktivt som den første, så blev de positivt overrasket. Elvis og bandet ramte øjeblikkeligt samme feeling som ved første session. Eksempelvis blev sangen “I Gotta Know” færdiggjort på under ti minutter. Sange som “Such A Night”, “Reconsider Baby” samt single-hits som “Are You Lonesome Tonight” og “It´s Now Or Never” blev indspillet denne dag. I alt ikke mindre end 12 masters på lidt under tolv timer.

8. april

RCA laver samme procedure som ved Stuck On You-udgivelsen. Personalet på firmaets pressing plant arbejder igen i tre holds skift, og kun fire dage efter indspilningerne sendes albummet Elvis Is Back på gaden. Igen er coveret trykt i forvejen, og sangtitler fremgår af et klistermærke på frontcoveret.

De næste par uger bruger Elvis på at nyde sin genvundne frihed fra militæret. Afslapning og shoppingture i Memphis med Anita Wood, som Elvis får overtalt til at farve sit hår kulsort som sit eget.

17. april

Elvis og Anita forsøger at deltage i en påskehøjtidelighed i First Assembly Of God Church. Deres tilstedeværelse er dog skyld i så meget postyr, at de bliver nødt til at forlade kirken efter en halv times tid.

18. april

Elvis med sit følge og Obertsen med sine ansatte, forlader Memphis i toget “Southern Pacific Sunset” i to privatvogne. Målet er Hollywood, hvor Elvis skal genoptage sin filmkarriere.

19. april

I Waco, Texas forsinkes toget af ventende fans, som håber på et glimt af Elvis. Det får de…

Ankomst til Union Station. 20. april.

20. april

For at undgå påstyr på Union Station, hopper Elvis og Obersten af toget umiddelbart før stationen. De tager direkte til Beverly Wilshire Hotel.

21. april

Forberedelserne til G.I. Blues-soundtracket starter. Filmen skal instrueres af Norman Taurog og co-star er danser og Sinatra-kæreste Juliet Prowse.
Efter uoverensstemmelser fyres Cliff Gleaves og Vernon informerer Obersten at man ikke længere kan stå til ansvar for Gleaves gerninger.

22. april

Musikprøverne fortsætter, og Elvis bruger sine aftener på The Crossbow. Her bliver han introduceret til club-ejerens 14 årige datter, Sandy Ferra. De to dater jævnligt den følgende tid. Sandy Ferra gifter sig senere med Memphis-DJ Wink Martindale.

25. & 26. april

Musikprøver om formiddagen. Garderobeprøver om eftermiddagen.

Tilbage på hotellet efter indspilningerne af soundtrack. 27. april

27. april

Indspilningerne af soundtracket flyttes til RCAs studie på 6363 Sunset Blvd. Elvis møder op kl. 9.00, iført sin uniform fra den kommende film og der arbejdes i elleve stive timer.
På grund af den ensidige kontakt som alle sangskriver bliver pålagt af Obersten, bliver adskillige sange fra sangskriverne Jerry Leiber & Mike Stoller forkastet. Dette er til stor fortrydelse for Elvis, som er meget frustreret over det materiale han er blevet præsenteret for.

28. april

Indspilningerne fortsætter, men pga. det knapt så hjemvante studie, de utilfredsstillende sange og nye regler fra musikernes fagforening, mht. session længde og pauser, beslutter Hal Wallis at indspilningerne skal færdiggøres i Radio Recorders. Et sted Elvis tidligere har været meget begejstret for.

Fra soundtrack-session. 28. april.

29. april

Manuskript-prøver starter. Aftenen bruger Elvis på Moulin Rouge. Et sted han kommer ofte i denne periode, hvor han overværer shows med Bobby Darin, Sammy Davis Jr. og andre.

 

 

gå til næste kapitel