Dorsey Brothers "Stage Show"

17. marts 1956

Der gik en hel måned før Elvis var tilbage på skærmen i Dorsey Brothers “Stage Show”, til hans femte besøg på showet.

Nu kan man virkelig høre, at studiet er fyldt med teenagere der skriger og hviner, og Elvis har dem i sin hule hånd. Her kommer den sejeste unge mand gående mod mikrofonen, med guitaren på skulderen og selvtilliden fyldt helt op. Den lille gimmick med mikrofonen der sænker sig og Elvis der giver signal til at den skal op igen, har jeg aldrig rigtig forstået. Men cool ser det ud.

Han bryder for vildt ud i Blue Suede Shoes, der er fyldt med energi i denne performance. Med hele to soloer fra Scotty Moore, hvor Elvis kan stå og vrikke og vride sig, mens tøserne skriger. Samt Bill Black der er helt oppe at ride på bassen hen mod slutningen af sangen.

Herefter giver han Heartbreak Hotel i den bedste udgave vi har fra Dorsey Shows. Med en overlegenhed, der emmer af sex hele vejen igennem.

Det er denne version der ofte omtales, og bruges i dokumentarfilm, som Elvis’ første TV optræden med Heartbreak Hotel, selvom det reelt er anden gang. Men den første optræden gik lidt i vasken, så man pynter lidt på historien.

Elvis synger:

Blue Suede Shoes
Heartbreak Hotel

Den hvide amerikanske kernefamilie må virkelig have fået kaffen galt i halsen her. Når man nær-studerer disse optagelser og sammenligner med samtidens musik, kan man egentlig godt forstå hvorfor man anså Elvis for en farlig fyr.