Hy Gardner Calling

1. juli 1956

Samme aften som Steve Allen showet blev sendt, optræder Elvis i en meget tidlig udgave af et talkshow. Det er eneste gang overhovedet i hans karriere at han medvirker i den slags.

Vi er vidner til mere af Parkers ”damage control”. Nu skal den amerikanske kernefamilie møde den upolerede og ærlige Elvis, der gennem et interview skal forsøge at overbevise dem om at han ikke er farlig.

Hy Gardner var det vi i dag nok vil kalde en kendis-journalist, der ved siden af sit faste arbejde på avisen New York Herald Tribune, også havde sit eget talkshow på TV. Showet startede oprindeligt ud som et radio show, og måske netop derfor kørte man konceptet, hvor Gardner ringer de kendte op og interviewer dem gennem telefonen, videre på TV. Showet blev delvis sendt i splitscreen, hvilket faktisk også var en lidt revolutionerende teknologi dengang, og første gang man havde set det. Efter nogle år i 50’erne med telefoninterviews, blev showet dog ændret til at de kendte besøgte Hy Gardner i TV studiet. Navnet blev også ændret til The Hy Gardner Show, og fortsatte rent faktisk helt op til midt 1980’erne. Interviewet med Elvis er det mest kendte Hy Gardner har lavet i sin karriere.

Vi møder en udmattet Elvis, der svarer ærligt på Gardners spørgsmål. Man forsøger at aflive nogle af de rygter der har floreret omkring ham. Bl.a. en historie om at Elvis engang skulle have skudt sin mor, får ham til at grine og udbryde: ”That one takes the cake”. Det var nok det mest ”langt ude” han havde hørt.

 

Det er igen lykkedes mig at opstøve det komplette interview, dog er en del af billedsiden engang blevet klippet og trukket for at tilpasse til bredformat. Jeg har her ført hele billedsiden tilbage til det originale format, men dette resulterer i at der mangler en smule af billedet hist og her. Men jeg håber alligevel i vil nyde at se og ikke mindst høre det komplette Hy Gardner Calling interview.

The Ed Sullivan Show

9. september 1956

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!