The Frank Sinatra "Timex" Show

26. marts 1960

Optaget d. 26. marts 1960 – Sendt d. 12. maj 1960

Frank Sinatra, der eller ikke havde noget som helst til overs for rock´n´roll, indvilligede i at lave en stor TV velkomst for Elvis efter han blev udskrevet fra hæren. Det var Sinatras 4. afsnit i serien af shows sponsoreret af Timex, det skulle også vise sig at blive det sidste.

Der er lagt op til et storartet show, der ovenikøbet bliver optaget på Fountainbleu hotellet i Miami, Florida. Dette mærker man dog ikke meget til under showet, da det hele er filmet på en scene, der kunne være hvor som helst. Som en fodnote bliver jeg nød til at nævne at Fountainbleu hotellet rigtig kan ses i James Bond filmen Goldfinger fra 1964. Her kan man tydeligt fornemme hvor gigantisk hotellet er.

Det er første gang vi oplever Elvis på TV uden det bliver sendt live. Showet blev optaget d. 26. marts og først sendt den 12. maj. Men det virker alligevel som om at man har gennemført og optaget showet i et samlet flow, som om det var live. Man har tilsyneladende ikke redigeret i det før udsendelse, som man ville gøre i dag.

Der er en rød tråd gennem hele showet. Den går ud på at Frank har en ”tidsmaskine” som han vil bruge til at skrue tiden to år tilbage for at vise Elvis hvad han er gået glip af imens han har været i militæret. Jeg synes dog ikke helt konceptet holder, for det virker mest som om at det er en undskyldning for Franks nærmeste venner at få lidt TV tid. Vennerne, eller gæsterne om man vil, er folk som Joey Bishop, Sammy Davis Jr. og Franks datter Nancy Sinatra. Hun har flere år senere udtalt at hun kun svagt husker showet: “I was 19 years old and in love with Elvis. Totally in love with Elvis. It melted my heart to meet him in person.” Hun modtog ham da også ved hans egentlige hjemkomst fra hæren, og de to lavede Speedway filmen sammen nogle år senere.

Elvis synger:

It’s Nice To Go Travelling (sammen med de andre gæster)
Fame And Fortune
Stuck On You
Love Me Tender/Withcraft (duet med Frank Sinatra)
Love Me Tender/Withcraft (duet med Frank Sinatra) (reprise)

I showets intro synger alle gæster nummeret ”It’s Nice To Go Travelling”, med Elvis der kommer frem i militær uniform og synger med i den sidste del af sangen. Så ser vi intet til hovedpersonen før helt til sidst i showet, man ville være sikker på at seerne blev hængende…

Her dukker Elvis op med sit band, som nu består af Scotty Moore på guitar, DJ Fontana på trommer, Bob Moore på bas, Floyd Cramer på klaver og The Jordanaires på kor. Stjernen med højt hår og iført tuxedo, så meget velpoleret ud i forhold til rebellen vi oplevede i Ed Sullivan showet få år tidligere.

Det er en ny tid, en ny Elvis! Det stunt som Steve Allen desperat forsøgte at udføre i 1956, er nu virkelighed. Med Elvis’ egen velvilje denne gang. Den nyeste single fremføres. En smuk version af ”Fame and Fortune”, der ligger helt op ad studie indspilningen, efterfølges af ”Stuck On You” hvor vi ser Elvis udføre nogle seje moves, så han er ikke gået helt i Sinatras fodspor endnu.

Herefter bliver der sunget duet med Frank. En eller anden tosse har fundet på at Elvis skal synge Sinatras ”Witchcraft” imens Sinatra forsøger sig med ”Love Me Tender”. Men det fungerer ikke rigtigt og begge stjerner virker meget nervøse. Sangene ligger bare ikke til dem. Efter en reklamepause vender de tilbage på skærmen og giver en kort reprise af duetten.

Til slut synger Frank igen ”It’s nice to go travelling”, nu med en anden tekst hvor han takker alle der har været med i showet. Læg mærke til at der også er en tak til Colonel Parker.

Elvis optræder ikke på TV igen før 1968, i det vi kalder ”68 Comeback Special”. Derefter er det Aloha showet i 1973, og til sidst i 1977 i Elvis in Concert, der dog ikke blev sendt før efter hans død. Vi kommer aldrig til at opleve Elvis på TV som vi gør i 1950’erne og altså lige her i 1960. Han blev sandsynligvis for dyr at hyre som gæst i diverse TV shows og Parker har helt sikkert også blankt afvist en masse henvendelser.

Du kan læse mere om de andre TV shows i disse temaer:

´68 Comeback Special

Produktionen af det legendariske TV-Show dag for dag

Aloha From Hawaii

Kom HELE vejen rundt om den store koncert fra Hawaii

Elvis in Concert, CBS 1977

Interview med danske Annett Wolf, om hendes arbejde i forbindelse med optagelserne af Elvis´s sidste TV-show.