Dorsey Brothers "Stage Show"

28. januar 1956

Allerførste gang Elvis var på TV, var den 28. Januar 1956 i brødrene Tommy og Jimmy Dorseys ”Stage Show” på CBS.

Forestil dig en 21 årig knægt i New York for første gang, ca. 1500 km hjemmefra. På dette tidspunkt er Elvis kun kendt i sydstaterne, hvor han har haft nogle hits på SUN lablen, og turneret intenst de seneste par år. I november 1955 blev hans pladekontrakt solgt til det store RCA pladeselskab, men han havde endnu ikke haft nogle hits endnu på RCA. Faktisk havde RCA på dette tidspunkt kun genudsendt SUN singlerne, og dagen før (altså den 27. januar) var “Heartbreak Hotel”, hans første indspilning på RCA, udgivet.

Han var tydeligvis nervøs, men skjulte det rimeligt godt.

 

Det lykkedes Tom Parker og RCA at skrive en kontrakt med CBS om fire optrædender i “Stage Show”. Senere blev dette dog forlænget til seks optrædender.

Når vi kigger på disse TV shows fra 1950’erne, skal vi huske på at verden var en helt anden dengang. Man kan godt undre sig lidt over at Elvis “bare” kommer ind på scenen og giver to numre, hvorefter han er væk igen. Der er ingen form for interview eller noget i den stil. Ingen stor forklaring på hvem denne unge mand er, lige bortset fra Bill Randles korte introduktion.

 

Elvis synger:

Shake, Rattle and Roll/Flip, Flop and Fly
I Got A Woman

Vi ved ikke med sikkerhed hvem der valgte de to numre som Elvis optræder med, eller hvorfor. Måske var det blot hans egne valg, af sange han følte sig trygge ved. “Shake, Rattle and Roll” havde han spillet mange gange live, og valgte da også at indspille den i studiet ganske kort tid efter. Her på “Stage Show” valgte han at koble sangen med “Flip, Flop and Fly”. Et medley med Elvis der kun findes fra dette TV show.

Det andet nummer han valgte, var Ray Charles’ “I Got A Woman”. Et nummer han også havde forsøgt at indspille i SUN studiet, men uden held. Det blev dog indspillet på RCA den 10. januar 1956.

Man kan måske undre sig over at han ikke optrådte med “Heartbreak Hotel”, da denne jo netop var udsendt på single dagen før. Det havde været alletiders mulighed for at promovere den.

 


Her kan du nyde hele Elvis’ første TV optræden, med bedst mulige billed og lydkvalitet.