The Ed Sullivan Show

6. januar 1957

Bare to dage før sin 22 års fødselsdag, optræder Elvis for sidste gang på The Ed Sullivan Show. En optræden som skulle blive legendarisk, både fordi at det var under dette show han kun blev filmet fra hoften og op, og så blev det sidste gang han optrådte på TV i 50’erne.

Historien om at det var Ed Sullivan der insisterede på kun at vise Elvis’ overkrop på TV har altid eksisteret, men i de senere år er der fremkommet teorier om at det muligvis blot var endnu et PR stunt fra Tom Parkers side. Det giver jo en masse omtale at artisten kun må vises ”from the waist up” på TV. Men selvom man ikke kan se Elvis’ svingende hofter, så bruger han bare overkroppen til at få gang i tøserne på. Han har det hele under fuld kontrol.

Det bliver til syv sange denne gang. Han ligger ud med et medley af hans største hits. Dvs. at han giver ultra korte versioner af ”Hound Dog”, ”Love Me Tender” og ”Heartbreak Hotel”. Netop disse tre numre fra dette show ser man ikke ret ofte, det er resten af showet der er mest kendt.

Elvis synger:

Hound Dog
Love Me Tender
Heartbreak Hotel
Don’t Be Cruel
Too Much
When My Blue Moon Turns To Gold Again
Peace In The Valley

 

 

Herefter følger den måske bedste live udgave af ”Don’t Be Cruel” nogensinde. Her bruger Elvis en frasering som han har hørt ”Billy Ward & his Dominoes” bruge. På ”Million Dollar Quartet” optagelsen, en lille måned tidligere, kan man tydeligt høre Elvis snakke om at han har oplevet dem ved en koncert. Her giver han også en smagsprøve af hvordan det lød, og det er præcis denne frasering han bruger her på Sullivan showet.

I sin anden optræden på showet vælger Elvis to nye numre fra sit andet album. En fantastisk version af “Too Much”, efterfulgt af “When My Blue Moon Turns To Gold Again”. Læg mærke til en detalje i sidst nævnte nummer. Scotty starter faktisk sin solo, men Elvis når at “vinke ham af” og i stedet synge næste vers. Hvorfor han ikke lige havde lyst til en guitar solo, må stå hen i det uvisse. Men det er en fornøjelse at se ham udføre nogle lidt mere sjældne numre, hvad live udgaver angår.

Billeder fra prøverne til showet.

I sin tredje og sidste optræden synger Elvis ”Peace In The Valley”, dog i en forkortet version i forhold til den studie version vi kender, som også først bliver indspillet en uge efter Sullivan showet. Ed var ellers ikke meget for at Elvis ville optræde med et gospel nummer, men det havde han lovet sin mor at synge for hende på TV. Så det blev sådan! Det er første gang offentligheden bliver bekendt med Elvis’ kærlighed for gospel musik.

Læg mærke til at Ed Sullivan også snakker om at Elvis skal til Hollywood igen, for at indspille sin næste film ”Running Wild”. Det var før titlen blev ændret til ”Loving You”

Dette bliver som sagt hans sidste optræden på TV i 1950erne. Han vender først tilbage på TV i foråret 1960 efter sin hjemkomst fra militæret.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!