The Milton Berle Show

5. juni 1956

Der gik lidt over to måneder før Elvis var tilbage på TV skærmen igen, til hans andet besøg i The Milton Berle Show. Denne gang blev showet sendt fra et rigtigt TV studie i Los Angeles.

Elvis havde bestemt ikke bare slappet af i de to måneder der var gået. Ind imellem adskillige live gigs og et besøg i RCAs studie, havde Parker også fået ham til Las Vegas, hvor han skulle spille på New Frontier Hotel. Det var netop i Vegas at Elvis overværede et show med Freddie Bell and the Bellboys, en Bill Haley soundalike gruppe. De fremførte en hurtig ”nonsence” version af Hound Dog. Et nummer der oprindeligt var indspillet af Big Mama Thornton i 1953, som en blues sang. Men Elvis var vild med den hurtige version af den, og så snart han var færdig i Vegas begyndte han at bruge den som afslutningsnummer ved sine koncerter.

Han tog også Hound Dog med til Milton Berle showet, hvor han denne gang tonede frem på den lille TV skærm helt uden guitar. Elvis havde virkelig indøvet en perfekt koreografi til nummeret, med de vildeste moves. Især den sidste del af nummeret, hvor han går ned i nærmest slow motion, oser af sex. Hele udstrålingen af bandet og Elvis, der ser pæne og nydelige ud er en total modsætning til musikken og Elvis’ bevægelser. Det kunne amerikanerne slet ikke håndtere, og kritikken haglede ned over Elvis i dagene efter. Dele af pressen kom med de vildeste beskyldninger om at Elvis’ fremtoning opfordrede til ungdomskriminalitet. Hvis han ikke havde været kendt før, var han bestemt på alles læber nu. Ikke mindst hos teenagere, der dog var vilde med Elvis. De kimede radiostationerne ned for at få lov til at høre Hound Dog igen, men det kunne ikke lade sig gøre, fordi Elvis slet ikke havde indspillet den i studiet endnu.

Elvis synger:

Hound Dog
I Want You, I Need You, I Love You

Tænk at se og høre noget én gang på TV og så bare have det i sin hukommelse, uden mulighed for at se eller høre det igen når man lige har lyst. Forventningen til at sangen blev udgivet på et fysisk medie der skal købes og så hjem og afspilles. Eller sidde foran radioen og håbe på at nummeret bliver spillet. Det er noget nutidens teenagere desværre aldrig kommer til at opleve.

Billeder fra prøverne til showet

Resten af Elvis’ optræden på dette Berle show er lidt mindre kendt, da Hound Dog overskygger alt her. Men Elvis’ anden del i showet starter med en lille sketch, hvor Berle er hovedpersonen. Elvis synger sin nyeste ”hit record” ”I Want You, I Need You, I Love You”. En udemærket udgave, der dog bliver ødelagt lidt i starten af Berles klovneri. Setuppet er utraditionelt, hvor Elvis står sammen med Jordanaires og synger for en flok piger, der sidder i en kreds omkring ham på gulvet.

Denne version af ”I Want You, I Need You, I Love You” er lidt sjælden og mega svær at finde i god billedkvalitet. “Hound Dog” er ofte redigeret, eller der bliver speaket ind over på de fleste dokumentarfilm. Men her er det lykkedes mig at samle alt Elvis materialet fra dette Milton Berle show i bedst mulige billed- og lydkvalitet.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!