THE STEVE ALLEN SHOW

1. juli 1956

I kølvandet på Elvis’ optræden på Milton Berle showet, og det kaos som hans vulgære fremførelse af ”Hound Dog” efterlod sad, oplever vi nu Parkers forsøg på at få situationen under kontrol igen. Det er ”damage control” han udfører, ved at lade Steve Allen udmyge Elvis på den måde vi ser, da han igen toner frem på TV skærmen den 1. juli, små tre uger efter Berle showet. Steve Allen der mest var fan af jazz musik, nyder ligefrem at kunne introducere ”the new Elvis Presley”, klædt i kjole og hvidt med bowlerhat og hvide handsker, der dog hurtigt bliver kasseret.

Efter introduktionen fremfører Elvis en flot version af ”I Want You, I Need You, I Love You”, hvorefter Steve Allen kommer ind på scenen med en rigtig hund, som Elvis skal synge ”Hound Dog” til. Man får nærmest ondt af ham og han har også senere omtalt episoden som det mest pinlige øjeblik i sin karriere.

Elvis synger:

I Want You, I Need You, I Love You
Hound Dog

Efter en reklamepause er der lagt op til cowboy sketch. Sammen med Allen og to andre er Elvis med i en sketch, som virker nærmest uendelig lang og en smule tåbelig set med nutidens øjne.

Det er lykkedes mig at finde kvalitetsfilm af hele showet, dog beklager jeg at der er vandmærke på nogle af klippene. Til gengæld får man her den komplette, og sjældent sete, version af ”Hound Dog”. I stort set alle dokumentarfilm og lign. er Scottys solo klippet ud. Desuden får man her også cowboy sketchen i sin fulde længde. Som altid er der også fundet den bedst mulige lydkvalitet.

Klar til at indtage scenen iført tuxedo