April 1955

Selvom pengene stadig er små, går tingene dog i den rigtige retning – de begynder at tjene lidt mere end tidligere.

Fredag den første april var henlagt til et show i Odessa, Texas. Billetter blev solgt til en dollar og 25 cents fra ”The Record Shop” og koncerten blev promoveret i den lokale avis. 850 publikummer overværede koncerten.  Elvis, Scotty og Bill var booket til showet samt Floyd Cramer spillede piano.

Lørdag aften var booket til det sædvanlige Louisiana Hayride show, men på grund af at stedet de plejede at spille, var optaget, blev showet sendt Houston, Texas. Der var rigtig mange publikummer denne aften, alle 7000 pladser var udsolgt og der var mange der måtte gå igen med uforrettet sag. Næste dag kunne det ikke gå hurtigt nok med at komme hjem til Memphis, i det mindste bare for en dag, hvilket kostede en bøde.

Mandag aften var spillede de tre unge mænd i Nettleton, Arkansas, hvilket ikke var langt fra Memphis.
De tre efterfølgende dage var alle i Missippi, den første koncert om tirsdagen var i Charleston, aftenens afregning blev gjort op da koncerten var slut og Elvis, Scotty og Bill fik 175 dollars. Sledge var næste stop før der næste eftermiddag i Conrith var to koncerter booket, et eftermiddags show kl. halv fire og igen kl. 20:30. Showet om eftermiddagen endte med at blive aflyst, da der var solgt for få billetter, hvilket var en stor skuffelse.

Næste stat de skulle besøge var Missouri, i byen Gobbler. Spillestedet var ikke det pæneste sted i byen, det var kendt som et lidt råt sted og på grund af det lidt hårde publikum, var der opstillet et hegn til at skærme hallen af fra de optrædene. Vejret var koldt og på grund af det dårlige vejr, var der ikke mange publikummer denne aften. Det havde også været svært at nå frem, så Elvis, Scotty og Bill var ankommet for sent.
Lørdag d. 9. april, var som sædvanligt booket til Lousiana Hayride, deres faste spillejobs på lørdage, hvorefter de kunne vende hjemad for at få et par dages hvil. Søndag var næsten altid fast hviledag, dog med undtagelser. Den næste single fra Elvis udkom på omkring dette tidspunkt, den eksakte dato er uklar. ”Baby Let’s Play House/”I’m Left, Your’re Right, She’s Gone””, blev udsendt som SUN single nummer 217.

Mandag eftermiddag forlod Elvis Memphis for at køre imod Texas, hvor de dog først skulle spille om onsdagen.
Breckenbridge showet var blevet annonceret og omtalt i den lokale avis. De var en del af et to timers show, hvor de først kom på i anden halvdel. Ud over hans første single med ”That’s all Right”, spillede også ”I Don’t Care If The Sun Don’t Shine” og ”Tweedle Dee”, hvorefter de sluttede af med ”Blue Moon Of Kentucky”.
Gainesville var næste by, på en lille håndfuld byer de skulle spille i, i løbet af fire dage. Om eftermiddagen fik de lidt lokal omtale på den lokale radiostation, hvilket de ofte gjorde når de ankom til en ny by. Det var en god måde hurtigt at promovere aftenens koncert på. Showet var ikke nogen succes, der kom næsten ingen mennesker og Elvis selv var skuffet, ydermere var det et noget sløvt publikum, der kom næsten ingen positiv respons, hvilket ikke var med til at gøre det bedre. Fredag aften gav de endnu et show i Stamfort før de fortsatte mod Dallas. I Dallas skulle de spillet på et show der blev kaldt ”Big ”D” Jamboree”, et show der også blev transmitteret til et stort område via den lokale radiostation KRLD. De havde en kraftig sender som dækkede et stort opland. Det var en fast tradition at der skulle være mindst en gæstestjerne på showet og denne gang var det Elvis, Scotty og Bill. Det var et godt sted at blive eksponeret, da der kunne være 5000 publikummer i salen – men også på grund af radiotransmissionen. Søndag blev brugt på at køre retur mod Memphis og de følgende dage, var hviledage – tirsdag d. 19. april var Elvis’ far Vernons fødselsdag. Først onsdag var der igen planlagt koncerter.
Onsdag den 20. april skulle de spille i Grenada, Missippi og torsdag aften i Houlka, Missippii, hvorefter de fortsatte til Texarkana, Arkansas fredag aften. Lørdag aften blev det faste Louisiana Hayride show sendt fra Waco, Texas, hvor der var samlet omkring 40 musikere der skulle optræde den aften.


Søndag aften – og det meste af den næste uges tid – var henlagt til et show i Texas, nærmere bestemt Houston, hvor de skulle spille i Magnolia Gardens og Cook’s Hoetown. Mandag aften var i Wichita Falls, på en lokal highschool. Det lykkedes lige at få tilpas med publikummer til at betale Elvis’ honorar på 175$ denne aften. Elvis, Scotty og Bill var blevet dobbelt booket denne aften, hvilket de først fik at vide på selve dagen, så der blev lavet en aftale om at dele deres optræden i Wichita Falls i to dele, så de kunne gennemføre første del – derefter køre til Seymor, Texas – hvilket var omkring en times kørsel (100 km), for at spille et job der, for derefter at køre tilbage og gennemføre anden halvdel af showet i Wichita Falls.

Big Springs, Texas var destinationen for tirsdag aften, hvor de skulle spille i City Auditorium. Derudover var der denne aften tre andre kunstere booket, Dub Dickerson, Chuck Lee og Gene Kay. Onsdag aften skulle de spille i Hobbs, Minnesouta, igen denne aften var Chuck Lee og Gene Kay booket til også at optræde. I løbet af dagtimerne denne dag, var Scotty Moore ude for at købe nye strenge til guitarerne, da de havde for vane at knækkejævnligt under deres koncerter. Torsdag skulle de videre til Andrews, Texas og spille på den lokale highschool. Elvis, Scotty og Bill var omkring to timer forsinket til koncerten, hvilket dog ikke fik det ventende publikum til at forlade salen.

Næste aften var i Lubbock, Texas hvor Elvis i annoncen bliver omtalt sammen med Blue Moon Boys, som er Scotty Moore og Bill Black. Igen optrådte de sammen med Dub Dickerson, Gene Kay og Chuck Lee. Lørdag aften var de i Gladewater, Texas, igen et Hayride show som blev transmiteret fra den lokale highschool. Salen var fyldt til bristepunktet, da der var omkring 3000 personer til stede. Da salen var uden aircondition, blev der meget varmt så alle publikummer forsøgte at bruge aftenens programmer som vifter for at få en smule køling.

Da måneden blev gjort op, viste det at havde været en rigtig fornuftig måned med en total indkomst på omkring 5800 dollars. Selvom der var stigende omkostninger til transport og indlogering kunne Elvis stadig stikke 1600 dollars i lommen.

Koncerter i april 1955

1. april Odessa, Texas                    Ector County Auditorium
2. april   Houston, Texas                   City Auditorium (Louisiana Hayride show)
4. april   Nettleton, Arkansas              High School
5. april   Charleston, Missippi             High School Gym
6. april   Sledge, Missippi                (Ukendt)
7. april Corith, Missippi                 Alcorn County Courthouse
8. aprilGobler, Mossouri                  The B & B Club
9. aprilShreveport, Lousiana              Louisiana Hayride
13. aprilBreckenridge, Texas                High School Auditorium
14. aprilGainesville, Texas                 Owl Park
15. aprilStamford, Texas                    High School Auditorium / Roundup Hall
16. aprilDallas, Texas                      Big “D”Jamboree I the Sportatorium / Round Up Club
20. aprilGrenada, Missippi                  American Legion Hut
21. aprilHoulka, Missippi                   High School
22. aprilTexarkana, Arkansas               Municipal Auditorium
23. aprilWaco, Texas                        Heart O’Texas Coliseum (Louisiana Hayride)
24. aprilHouston, Texas                     Magnolia Gardens / Cook’s Hoedown
25. aprilWichita Falls, Texas               M-B Coral
25. aprilSeymor, Texas                      High School Auditorium (show II)
26. aprilBig Springs, Texas                 City Auditorium
27. aprilHobbs, NM                          American Legion Hall
28. aprilAndrews, Texas                     High School
29. aprilLubbock, Texas                     The Cotton Club
30. aprilGladewater, Texas                  High School
error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!