Juli 1955

Elvis, Scotty og Bill får endelig tid til igen at komme forbi SUN for at indspille, så de kan få materiale klar til en ny single.

Den første dag i juli måned gik turen fra Alabama til Louisiana, hvor de skulle spille i Plaquemine i Casino Club. De skulle optræde som hovednavn sammen med Lou Millett samme aften, der spillede country musik. Stedet var fyldt denne aften og udover de sange, som var en kendt del af deres repertoire, tog de også imod forslag fra publikummerne. Lørdag aften var de på Louisiana Hayride, hvor de spillede med på det store radioshow, som en del af deres faste kontrakt.

Carpus Christi i Texas var søndagens destination, hvor man i de lokale aviser kunne læse at stjernen fra Lousiana Hayride ville spille alle de kendte hits. Værd at bemærke er at prisen er blevet sat en smule op, fra 1,50 dollar til 1,75 for en billet til showet. Det var dog op til de enkelte spillesteder at sætte prisen på adgangen til koncerterne.

På nationaldagen den 4. juli var Elvis i Texas, nærmere bestemt De Leon og Stephenville – og senere på aftenen i Brownwood, hvor han var til et heldagsarrangement, som inkluderede hele tre optrædener på samme dag. Elvis var ikke klar over at hans manager Bob Neal havde booket ham til gospel arrangement, hvor blandt andet gospelgrupperne Blackwood Brothers og Statesmen Quartet var til stede. Elvis selv vidste ikke at det var et gospel arrangement, før han ankom og så at de to grupper var til stede, heldigvis var han en stor fan af gospel musik, som han havde elsket hele sin barndom og ungdom.
Iført sit pink jakkesæt ankom han til arrangementet, hvor der var småbørns familier samlet og hvor menuen stod på friturestegt kylling i Hodges parken. Han sad i Blackwood Brothers bus, mens han snakkede med James Blackwood og proklamerede at han kun ville synge gospel den dag. Da det kom til at være på scenen var han som forvandlet, han reagerede ikke når publikum råbte op til ham i håbet om at få ham til at synge nogle af hans egne sange.


Elvis ville ikke synge nogle af sine egne plader, da hans store idoler var til stede, så han endte med at synge gospelsange, som ”The Old Wooden Cross”, ”Precious Memories”, ”Known Only To Him” og ”Just A Closer Walk With Thee”. Scotty og Bill optrådte ikke sammen med Elvis, da han spillede gospelsange – de kørte i forvejen for at være klar til aftenens koncert i Brownville.
Senere samme aften optrådte Elvis i Brownville kl. 20, sammen med Scotty & Bill. Da mandagens job er overstået holder Elvis en ferie frem til den 15. juli.

Da de nåede juli måned havde gruppen stort set været af sted siden starten af februar måned og Elvis var kommet længere og mere bredt ud publikumsmæssigt end han havde turde håbe på, hvilket også var Bob Neals overbevisning. Elvis var tilfreds med Bobs arbejde og de to fornyer kontrakten indtil marts det følgende år, med mulighed for forlængelse. Bob er selv tilfreds med at se Elvis tjener flere penge og endnu mere interessant, se at Elvis vokser som artist. Han har sjældent tidligere set en musiker der vokser med opgaven så hurtigt og som mestrer at lære fra andre, da han suger inspiration til sig som lakmus papir. Da Bob havde været forbi Elvis’ hus i ferien, for at diskutere de kommende datoer for Florida turneen, observerede han de stakkevis af plader som han havde liggende og hvordan Elvis kunne høre dem – og absorbere indtryk fra dem – samtidig med at kunne føre en samtale med ham. Elvis hørte dem igen og igen; det var plader med Ray Charles, Big Mama Thornton og Arthur Crudrup, hvorfra Elvis fik sin musikalske inspiration og kunne tolke på detaljer som få andre kunne gøre det.

Imens Elvis har ferie får han både tid og mulighed for at få taget promotion billeder hos fotografen William Speer, som de skal bruge til salgsmateriale både ved annoncer og til salg ved koncerterne. Han benytter også chancen for at komme ud og stå på vandski, et ønske han havde haft længe. Bob Neal fik arrangeret at Elvis og hans forældre kunne komme ud til McKellar Lake, på en almindelig ugedag, uden at tiltrække sig opmærksomhed fra fans.

Lørdag den 16. blev ferien kort afbrudt, da deres Hayride kontrakt skulle overholdes – det var dog det eneste spillejob, hvorefter han holdt et par dage yderligere fri frem til den 19. juli. Han skulle egentlig have holdt lidt ekstra fri, men sagde ja til et par små jobs da lejligheden bød sig, så onsdag den 20. tog de til Cape Girardeau for et job kl. 22. På plakaten denne aften var også Wanda Jackson, Bud Deckelman og Johnny Daume.

Samtidig blev der arbejdet i kulissen med en kommende turne i Florida, som skulle begynde i slutningen af måneden og samtidig skulle Tom Parker og Bob Neal kigge på muligheden for at sælge kontrakten fra SUN. Tom Parker var klar i mælet da han i et brev til sin forretningspartner Tom Diskin direkte skrev, at de ikke kom nogen vegne med SUN som pladeselskab og at SUN slet ikke er fremmende for noget som helst.
Der var flere ideer oppe at vende, for Tom Parker havde et godt partnerskab med Hank Snow, som havde været et hovednavn ved mange shows med Elvis. Hank Snow og Tom Parker overvejede muligheden for at købe Elvis fri af SUN for 10.000 dollars, for at Elvis kunne komme på et tv program som de overvejede at starte.
RCA kom også endelig med et officielt bud på en kontrakt, med forskellige afregningsmodeller afhængigt af, om det skulle være med eller uden royalties. Det ultimative bud fra RCA var på 20.000 dollars, hvor de også skulle have alle rettigheder til SUN materialet Elvis allerede havde indspillet. Derudover en 5000 dollar bonus til Elvis.

Den 21. i løbet af dagtimerne var Elvis, Scotty og Bill tilbage hos SUN, for første gang i meget lang tid. Der skulle arbejdes på næste single. Sam Philips havde et forslag til en sang klar, ”Mystery Train”. Sam Phillips havde to år tidligere udsendt den på single med sangeren Little Junior Parker’s Blue Frames. B-siden var ”Love My Baby” – og de tre fik en god idé, at smelte de to melodier sammen, så teksten og musikken var ”Mystery Train”, men rytmen og tempoet var fra ”Love My Baby”. Der var lidt samme lethed over sangen som der havde været med ”That’s All Right”, på den færdige single hører man Elvis grine i slutningen af sangen, han var tilsyneladende ikke selv overbevist om, at dette skulle være den endelige version. Sam Phillips var særdeles tilfreds med resultatet. Sam Phillips havde også til lejligheden fået Stan Kesler til at skrive en ny sang ”I Forgot To Remember To Forget”. Elvis var ikke helt vild med sangen og ikke overbevist om den kvalitet, så Sam Phillips måtte tænke alternativt og ringede til trommeslageren Johnny Bernero for at få noget hjælp. De fik ændret på rytmen og der kom fremgang i indspilningen. Sam Phillips var opsat på at få sangen indspillet, han ville gerne have nogen sange som var lidt anderledes i forhold til hvad der ellers var på markedet, for derved at kunne skille sig ud.
Den tredje sang de arbejde på denne eftermiddag var ”Tryin’ To Get To You”. En sang indspillet og udgivet af gruppen The Eagles året tidligere, også på denne sang havde de Johnny Bernero med på trommer. Sam havde allerede det materiale han skulle bruge til den kommende single, så dagens sidste sang blev gemt til senere brug. Da indspilningerne på SUN var færdige var det videre til New Port i Arkansas, hvor de skulle spille på The Silver Moon Club. Der var plads til omkring 1200 gæster og var booket op imod fire gange om ugen. Denne aften var det Elvis, Scotty og Bill – sammen med Bud Deckleman og Wanda Jackson.
Fredag aften skulle de spille på Joy Drive-In, der i deres reklame angav at der altid var to aktiviteter på plakaten. Denne aften var det Elvis kl. 21:21 og først på aftenen filmen ”Tonight’s The Night”.
Lørdag aften var der et stort show i Dallas, Texas – Big ”D” Jamboree, et show som også blev sendt via radioen på stationen KRLD. Denne aften havde de fået ekstra hjælp fra Floyd Cramer med på piano.

Søndag blev brugt på at rejse, for den næste uges tid skulle bruges i Florida hvor der ventede 8 koncerter. Der var blevet lavet en pakke som blev solgt ind til de forskellige steder de skulle optræde med komikeren Andy Griffith og flere andre musikere. Første aften var i Fort Meyers og Andy håbede på at være på først, da det kunne være svært at komme på efter Elvis – men det blev til, at han kom på sidst. De næste to dage var i Orlando i Municipal Auditorium, hvor de begge dage skulle spille kl. 21:15. Udover Andy Griffith var Ferlin Husky og Marty Robbins blandt navnene denne aften. Anmeldelserne var gode, en anmelder bemærkede efterfølgende i den lokale avis ”The Orlando Sentinel”, at Elvis var meget imødekommende over for hende og gav publikum valuta for deres penge – måske endda for meget, hun var nervøs for at det hele gik for hurtigt for ham og at han ville blive udbrændt. Hun bemærkede hans blå silkeskjorte, som hun trods alt ikke fik fingrene i – på trods af, at Elvis havde lovet, hun måtte få den efter showet.
Torsdag og fredag i Jacksonville, henholdsvis den 28. og 29. bød igen på en dobbeltbooking på New Baseball Stadium, begge dage kl. 21:15. Det var samme optrædende som de to foregående dage. Det var dog tæt på at gå galt, da Elvis nu var blevet så kendt at han blev jagtet af pigerne, ikke bare nogle få – men flere hundrede af dem. De fulgte ham næsten næsten ind i omklædningsrummet, så han måtte søge tilflugt ved badefaciliteterne. De nåede, inden han kom i sikkerhed, at rive tøj af ham, blandt andet slips, bælte, noget af hans jakke og hans skjorte. Selv hans sko og ur blev taget af pigerne.
Dagen efter var en dobbelt koncert i Daytona Beach i Peabody Auditorium med en koncert kl. 19:30 og 21:30. Stadig med samme optrædende som dagene forinden. Det sidste job i Florida området var søndag den 31. juli, hvor der et dobbelt show i Tampa kl. 14:15 om eftermiddagen og igen 20.15.

Plademæssigt gik det efterhånden ret godt, i opgørelsen over ugens bedst sælgende plade i uge 27 i musikmagasinet Billboard lå Elvis på en 10. plads, lige nok til at komme med på listen.

Koncerter i juli 1955

1. juliPlaquemine, Louisiana Casino Club
2. juliShreveport, Louisiana Louisiana Hayride
3. juliCorpus Christi, Texas Hoedown Club
4. juliStephenville, Texas Stephenville Recreation Hall
4. juliDe Leon, Texas Hodges Park
4. juliBrownwood, Texas Memorial Day (aften)
16. juliShreveport, Lousiana Louisiana Hayride
20. juliCape Garardeau, Missori Cape Arena Building
22. juliMinden, Louisiana Joy Drive-In
23. juliDallas, Texas The Sportatorium
25. juliFort Myers, Florida New City Auditorium
26. juliOrlando, Florida Municipal Auditorium
27. juliOrlando, Florida Municipal Auditorium
28. juliJacksonville, Florida New Baseball Stadium
29. juliJacksonville, Florida New Baseball Stadium
30. juliDaytona Beach, Florida Peabody Auditorium
31. juliTampa, Florida Ft. Homer Hesterly Armory