Februar 1955

Allerede i februar måned begynder der at komme interne konflikter i forhold til SUN og folkene omkring Elvis.

Bob Neal havde sit arbejde som radiovært, men han tog dog rollen som manager alvorligt. Han åbnede et lille kontor til formålet på 160 Union Avenue i Memphis. Herfra kunne forretningerne håndteres og udsendelse af promotion materiale foregik her.

Selvom de tre havde travlt, lykkedes det Sam Philips at få dem i studiet for at indspille i begyndelsen af februar, selvom det eksakte tidspunkt for indspilningerne er usikkert.

Denne dag blev tre sange indspillet, denne gang en sang som de havde spillet live på det seneste, Ray Charles’ hit ”I Got A Woman” og ”Trying to get to you” som var et hit indspillet af gruppen ”The Eagles”, en gruppe fra Washington. ”Baby Let’s Play House” var den eneste sang, som Sam valgte at udsende fra denne indspilning, hvilket faldt godt i tråd med hans hidtidige strategi om at lade Elvis og gruppen indspille hvad der faldt dem ind, for derefter at bruge det mest kommercielle materiale. Sangen havde været et hit på rhytm and blues hitlisten i januar måned og ved at ændre en smule på teksten og tilføje ”…You may drive a pink cadillac”, fik han inkluderet sine egne ambitioner om noget større. Selvom gruppen havde sunget ”Tweedle Dee” var blevet sunget en del live den seneste tid, blev sangen droppet. Alle de sange som blev indspillet ved denne lejlighed, var alle nylige hits.

Den første dag i februar var dedikeret til et show i Randolph, Missippi. Selve aftalen om showet var indgået ugen forinden, der var indrykket en annonce i den lokale avis som også beskrev, at Bud Deckleman ville være at finde til showet. Han havde et hit med sangen ”Daydreamin’”. Det var derfor ærgerligt at showet måtte aflyses på grund af et varsel om en tornado. Bob Neal gjorde dog hvad han kunne for at få showet på benene igen på en senere dato.

Næste dag var i Augusta, Arkansas – i en lokal avis omtales showet, Elvis er stjernen fra Louisiana Hayride som spiller en blanding mellem country musik og bob musik. Med tre singler ude var det nødvendigt at supplere med andre sange, for at kunne udfylde en koncert, hvilket bliver fremhævet at han også vil spille andre sange, som endnu ikke er blevet indspillet. Selvom det ikke fremgår af en annonce indrykket i avisen, bliver Bud Decleman også omtalt i artiklen, om at han vil optræde op showet.

På Aubrey High School i Aubrey, Arkansas var torsdag aftens koncert, denne gang blev der varmet op af en lokal gruppe, kaldet Smith Girls. Om fredagen gik turen videre ned til New Orleans, hvilket var en lang køretur på 650 km. Bud Deckleman åbnede showet, hvorefter Elvis, Scotty og Bill kom på. Der var ikke mange mennesker denne aften, kun 75 publikummer var til showet. Pengene var få, så de måtte låne penge for at få benzin på bilen, så de komme til næste dags koncert i Shreveport, Loisiana. Lørdagens show var som sædvanlig på Loisiana Hayride, hvor Elvis iklædt pink bukser, sort jakke og pink slips spillede sammen med Scotty og Bill. Sangene denne aften, var ikke noget ud over det sædvanlige, idet listen bestod af ”Tweedle Dee”, ”Blue Moon Of Kentucky”, ”That’s All Right” og ”Money Honey”.
Tom Parker sender Elvis en check på 550 dollars som forskud for nogle ekstra spillejobs i februar.

Søndag aften var der koncert i hjembyen Memphis og ikke bare en standard koncert, der var flere store stjerner denne aften. To shows var faktisk booket denne dag, et kl. 15 og igen kl. 20. Elvis selv var ikke hovednavn, han var nævnt som det sidste navn. De øvrige sangere denne aften var Faron Young, Martha Carson, Ferlin Huskey og Wilburn Brothers.

Samme dag som de to koncerter fandt sted, havde Bob Neal arrangeret et møde mellem Elvis, Scotty, Tom Parker og Sam Phillips. Bob Neal ville gerne have de alle mødtes, idet Tom Parker havde hjulpet meget med to ugers bookninger. Tom Parker var meget direkte og sagde, at hvis Elvis skulle lykkes som artist, så skulle der gøres noget i forhold til SUN Records, da det var et meget lille pladeselskab med begrænsede midler. Sam Phillips var forulempet over kommentarerne fra Tom Parker, der måske ikke havde haft til hensigt at være fornærmende, men det var blevet opfattet således af Sam. Selvom et salg måske ikke var direkte forstående, idet mindste ikke hos Sam Phillips, var der alligevel sket noget hos Elvis selv, der godt kunne se pointen i det Tom Parker havde fortalt ved mødet. Mødet havde måske ikke på overfladen været en succes, men der var alligevel blevet rykket noget i de forskellige parter. Elvis begyndte i hvert fald efterfølgende at snakke om SUN Records med Bob Neal. Tom Diskin, som agerede som Parkers assistent havde ligeledes været deltagende i mødet og skrev et brev til RCA’s Steve Sholes, om at Elvis ”er kørt lidt fast”. Steve Sholes havde ansvaret for at få nye artister til RCA og han opfattede det som en slet skjult hentydning til, at der nu var en mulighed for at Elvis kunne komme til RCA.

Efter de to shows søndag eftermiddag og aften, gik turen om mandagen videre til Ripley, Missippi på Ripley gymnasium. 500 publikummer var til koncerten. I presseomtalen til showet blev brugt de samme vendinger som tidligere, om at Elvis spillede en kombination mellem country musik og bob, samt at Bud Decleman også ville være til stede til koncerten. Efter showet mandag aften, tog Elvis tilbage til Memphis for at være hjemme i en dags tid. Dagen efter skulle de køre videre til andre spillejobs, men Bill Black kørte galt i Elvis’ bil, en brugt bil han havde købt for ganske nyligt. De var alle uskadte, men bilen var blevet totalskadet og kunne ikke køre videre. De måtte låne sig til en bil, for at kunne komme videre.

Torsdag den 10. februar i Alpine, Texas skulle de spille på den lokale high school. Da klokken nærmede sig kl. 20, var de stadig ikke dukket op og ejeren af den lokale radiostation, som også var til stede, tog sagen i egen hånd og drog ud i lokalområdet for at se om han kunne finde de tre, der måtte være fortabt et sted på vejen.

De blev fundet ude på motorvejen ved siden af den bil, de havde lånt for at kunne komme videre. Koncerten blev afviklet, omend med en smule forsinkelse på grund af uheldet.

Fredag og lørdag aften skulle de spille i Carlsbad, New Mexico. Det var en fire timers køretur fra Alpine. De skulle spille to steder i byen, det ene sted – Legion Hut – var et lille sted med plads til omkring 200 gæster, hvilket var en meget mindre kapacitet end der var publikummer til. Over 100 gæster blev afvist i døren, da der ikke var plads til dem. På grund af de to jobs, optrådte de ikke på Loisiana Hayride den lørdag.

Søndag eftermiddag var planlagt til et eftermiddagsshow i Lubbock, Texas kl. 16. På dette show var der booket en række andre navne, Jimmy Rodgers og meget ung 18 årig Buddy Holly der lige havde startet sin karriere.  Ideen var, at booke en række kendte navne som kunne supplere hinanden, for derved at sikre et større antal publikummer.  For denne koncert modtager Elvis og de to øvrige, 350 dollars i betaling.

Fra Lubbock, Texas gik turen igen længere sydpå til Roswell, New Mexico. Mandag i løbet af eftermiddagen skulle Elvis ringe til Tom Parkers kontor, for at få opdateret information omkring planer, interview aftaler med videre senest klokken 15. Senere samme aften skulle de spille to shows, kl. 17:30 og igen kl. 21:30, igen med flere trækplastre som Hank Snow og Jimmy Rogers. Elvis blev promoveret som stjernen fra Loisiana Hayride.

15. februar gik turen til Abilene, igen var Hank Snow det store navn som stod øverst på plakaten med Elvis længere nede sammen med hans bop band. Den lokale arrangør havde sørget for at der blev sat en autograf session op i en af de lokale butikker, samt et besøg hos den lokale radiostation, for at promovere koncerten. Det var næsten fast praksis, at hvis det var muligt gav de et interview til den lokale radiostation. To shows blev spillet den aften, kl. 19 og kl. 21.

Dagen efter var det igen en dobbeltbookning kl 19:30 og 21:30 i Odessa, Taxas med Hank Snow som hovednavn. Det var en stor aften med omkring 4000 besøgende. Elvis’ popularitet er stigende og det er begyndt at vise sig, at det er svært for øvrige optrædende at spille efter ham.

Torsdag var det videre til San Angelo, Texas med to shows igen kl. 19:30 og 21:30, den efterfølgende fredag aften var i West Monroe, Louisiana hvor igen skulle spilles af to omgange. Hank Snow var trækplaster igen denne aften, hvor der var næsten udsolgt til første koncert, hvorimod det sene show var knap så populært. Fredag aften er samtidig afslutningen på den første række af jobs, som Tom Parker har arrangeret.
Lørdag aften d. 19. februar var som sædvanligt dedikeret til Shreveport, Louisiana hvor de skulle spille på Hayride showet. Det var sat til at vare fra 20-23:30.

Søndag den 20. februar spiller de to jobs i Little Rock, Arkansas på Robinson Auditorium om eftermiddagen og aftenen. Det var et stort sted med en kapacitet på op imod 3000 publikummer, men der kommer ikke mere end 300 denne aften. Det var første aften på en mindre turne, hvor de sammen med en række andre navne skulle spille sammen og hvor Elvis, Scotty og Bill var med som specielt indbudte gæsteoptrædende. Det var en blanding af musik og en komiker der skulle optræde ved disse koncerter, som havde kunsternavnet Duke of Pacudah, men hvis rigtige navn var Benjamin Francis Ford.
Den næste dag i Camden, Arkansas var med de samme optrædende, men kun med et enkelt show denne aften.
Den 22. skulle de spille i Hope, Arkansas – de skulle egentlig have spillet på en high school denne aften, men det blev aflyst da disse større spillejobs blev gjort mulige. Igen var det den store show pakke der blev kørt i stilling, som de forrige dage.
Pine Bluff, Arkansas skulle blive den sidste dag i denne stat for denne omgang. Elvis var forbi den lokale radiostation om eftermiddagen for at promovere koncerterne på High School Auditorium. Efter de shows, kørte de til the Browns’ (som de optrådte sammen med) forældre, som havde forberedt aftensmad til hele gruppen.
Torsdag den 24. skulle de spille to koncerter i Bastrup, Louisiana på Southside Elementry School, kl. 19:30 og 21:30. Begge koncerter var velbesøgte og denne aften var der igen en række navne på plakaten, som komikeren Duke of Paducah, Maybelle and the Carter Sisters og et par andre optrædende. Carter Sisters var en familie gruppe bestående af moren Maybelle og hendes døtre, de spillede country musik, som stod i stærk kontrast til Elvis’ musik.
Lørdag aften havde Elvis, Scotty og Bill fået muligheden for at optræde i Cleveland, Ohio. De kørte derop i bil, en pæn tur på omkring 1500 km. Bob Neal var taget med dem og de valgte at bruge fredagen på at rejse derop, men brugte også køreturen til at besøge en række radiostationer for at gøre noget reklame.Gruppen fik 350 dollars for koncerten den aften.

Jobbet i Cleveland var sidste koncert i februar og da måneden blev gjort op, kunne et pænt resultat konstateres. De havde i alt fået omkring 4200 dollars og efter at alle øvrige udgifter var blevet betalt kunne Elvis få 1300 dollars til ham selv.

Koncerter i februar 1955

1. februar Randolph, Missippi. Randolph High School (aflyst)
2. februar Augusta, Arkansas. Augusta High School
3. februar Aubrey, Arkansas. Aubrey High School.
4. februar New Orleans, Louisiana. Jesuit High School.
5. februar Shreveport, Louisiana. Louisiana Hayride
6. februar Memphis, Tennessee. North Hall Auditorium.
7. februar Ripley, Missippi. Ripley Gymnasium.
10. februarAlpine, Texas. Alpine High School Auditorium.
11. februarCarlsbad, New Mexico. Sports Arena / Hobbs, New Mexico. The American Legion Hall. Aften.
12. februarCarlsbad, New Mexico. Legion Hut.
13. februarLubbock, Texas. Fair Park Coliseum.
14. februarRoswell, New Mexico. North Junor High School
15. februarAbilene, Texas. Fair Park Auditorium
16. februarOdessa, Texas. Senior High School.
17. februarSan Angelo, Texas. City Auditorium.
18. februarWest Monroe, Louisiana. High School Auditorium.
19. februarShreveport, Louisiana. Lousiana Hayride.
20. februarLittle Rock, Arkansas. Robinson Auditorium.
21. februarCamden, Arkansas. City Auditorium.
22. februarHope Arkansas. Hope City Hall.
23. februarPine Bluff, Arkansas. High School Auditorium.
24. februarBastrop, Louisiana. Southside Elementry School.
26. februarCleveland, Ohio. Circle Theater Jamboree.