November 1955

Efter en lang periode med usikkerhed om fremtiden, ikke ikke bare for Elvis selv, men også folkene omkring ham bliver en handel med RCA indgået om at købe Elvis’ kontrakt fra SUN, som stadig havde et års løbetid tilbage. Med i handlen er retten til alle SUN singler og øvrigt SUN materiale. Det lykkedes RCA at få gang i genoptrykningen af Elvis’ SUN singler i løbet af 8 dage, under eget navn.

Det er en november aften og Elvis er i studiet sammen med de to faste makkere, Scotty Moore og Bill Black. En trommeslager, Johnny Bernero, er blevet hyret til denne aften. Der skal igen færdiggøres en single, de mangler en bagside til sangen ”Trying To Get To You”, som de har indspillet i sommeren. Sam Philips havde foreslået dem at indspille sangen ”When It Rains, It Really Pours”. Scotty ville gerne ud i nogen komplicerede guitar akkorder, men Sam gav ham rådet om ikke at gøre det for kompliceret, ikke mindst for bare at kunne holde rytmen i sangen.
Det blev en mærkelig aften, da Elvis blev kaldt ind hos Sam Phillips som sad ved pulten i kontrolrummet. De andre ventede en halv time, hvorefter Elvis kom ud og fortalte de øvrige at de ikke ville kunne færdiggøre noget den aften. Johnny fik 50 dollars af Elvis for at være mødt op, hvilket var meget mere end den normale betaling.

Den første lørdag i november var de igen på scenen i Louisiana Hayride. De følgende tre dage, søndag til tirsdag, var booket til en række spillejobs i Biloxi, Missippi, hvor betalingen var hævet til 300 dollars pr. job plus et par ekstra spillejobs sent om aftenen. Søndag var på Biloxi Community House til et eftermiddagsshow kl. 14 og igen en aften koncert kl. 20. Mandag og tirsdag var på Keesler Air Force Base og The Hambone Club. Onsdagen benyttede han, da han var i nærheden dagen forinden, til at få en fridag hjemme i Memphis.

Alle de større musikmagasiner omtalte nu Elvis som årets store kommende stjerne og denne lejlighed blev også benyttet, til at promovere Elvis i branchen ved et to dags arrangement i Nashville for DJ’s. Elvis selv fik mulighed for at nævne over for alle han talte med, at han var på vej til RCA, selvom aftalen ikke var endeligt faldet på plads, endsige underskrevet af parterne endnu. Ved denne lejlighed mødte han også sangskriveren Mae Boe Axton, som benyttede chancen til at spille en demoindspilning af Heartbreak Hotel,  Efter to dages promotion i Nashville, gik det lørdag mod Carthage Texas for først at spille på Carthage Milling Co.. og dernæst videre til Loisiana for at deltage i Louisiana Hayride. Efter at have været i Nashville, var Elvis dog kørt hjem, for at kunne være hjemme indtil næste dag, for derefter at flyve til Carthage.
Søndag var Elvis tilbage i sin hjemby Memphis, for at spille på Ellis Auditorium.


Der var stadig små spillejob, på trods af at hans popularitet var nået nye højder, mandag den 14. spillede de på en high school i Forrest City, Arkansas ved to shows, der fulgte lige efter hinanden kl. 19 og 21:30.
Det blev ikke mindre hårdt, for de tre næste aftener bestod også at bookings, hvor der var to koncerter umiddelbart efter hinanden.
I Sheffield, Alabama d. 15. november var der denne aften et show kl. 19 og 21:15.

Den 15. november var også skæringsdatoen for, hvornår en aftale om Elvis skulle have kontrakt med RCA, skulle være faldet på plads, hvis ikke Parkers mulighed for en handel skulle udløbe. Der var blevet arbejdet heftigt i kulissen for at sikre en aftale, hvilket ikke var helt enkelt. Tom Parker var stort set klar med at få musikdelen forhandlet på plads, men han havde indgået en aftale om, også at få Elvis på nationalt TV, ifølge hans aftale med Elvis’ forældre – der stod som juridiske værger for Elvis, da han stadig var under 21 år.
I løbet af de tidlige morgentimer havde RCA sagt ja til de betingelser, som Sam Phillips oprindeligt havde stillet op, 35.000 dollars for kontrakten og yderligere 5.000 for at kunne betale Elvis for de singler, som SUN allerede havde solgt.Camden, Arkansas var igen et dobbeltshow på Camden City Auditorium kl. 19 og 21:15. Elvis valgte som en overraskelse for publikum at synge sangen ”Only You” af The Platters, som havde været nummer 1 på hitlisten de seneste måneder.
Næste aften på de samme tidspunkter spillede han i Texarkana, Arkansas på Arkansas, Municipal Auditoirum. Longview, Texas var næste stop, inden lørdagen bød på et Louisiana Hayride Show, denne gang sendt fra Gladwater, Texas. Omtalen i den lokale avis om fredagen, hvori det blev beskrevet at det forventedes, at et stort antal publikummer ville besøge showet.

Mandag den 21. var dagen hvor kontrakten med RCA skulle underskrives. Aftalen med RCA skulle løbe over tre år med mulighed for 1 års forlængelse. Tom Parker fik som en del af den nye aftale 25 procent af omsætningen. De 25 procent gik også fra de 5000 dollars som SUN skyldte Elvis, samtidig med at en aftale med musikforlaget Hill & Range også blev lavet samme dag, hvilket gav Elvis 1000 dollars, hvorfra der også blev fraregnet 25 procent til Parker.
Grunden til at kontrakten med Hill & Range blev lavet var, at de skulle sørge for at så mange af de sange som Elvis skulle indspille fremover, kom fra Hill & Range. Elvis ville modtage en tredjedel af sangskriverens betaling, selvom Elvis ikke selv havde skrevet noget som helst af sangen. På denne måde fik Elvis en stor del af kagen, selvom han ikke havde skrevet noget af musikken selv.

De næste par dage benyttede Elvis muligheden for at slappe af i hjembyen inden et job om fredagen i Port Arthur, Texas, inden turen lørdag går til Shreveport for at spille på Louisiana Hayride. George Jones var på programmet denne aften og spillede en del Elvis sange, hvorefter Elvis kvitterede ved at spille alt andet end sit eget reportoiere og fokusere på gospel sange.

I et internt brev hos RCA til organisationen blev der berettet om købet af Elvis’ kontrakt, kommende markedsføring i de store musikblade som Billboard og Cashbox. Der blev uddelt promotion materiale til relevante radiostationer, som til en start talte over 4.000.

I slutningen af måneden blev en enkelt koncert booket til den 29. november i Richmond, Virginia hvorefter Elvis dagen efter tog imod New York for at mødes hos RCA.

Koncerter i november 1955

5. november Shreveport, Lousiana             Municipal Auditorium
6. november Biloxi, Missippi                  Biloxi Community House
7. november Biloxi, Missippi                 Keesler Air Force Base / The Hambone Club
8. november Biloxi, Missippi                  Keesler Air Force Base / The Hambone Club
12. novemberCarthage, Texas                   Carthaga Milling Co.
12. novemberShreveport, Lousiana              Municipal Auditorium
13. novemberMemphis, TennesseeEllis Auditoirium
14. novemberForrest, Arkansas                 F.C. Highschool Auditorium
15. novemberSheffield, Alabama                 Sheffield Community Center
16. novemberCamden, Arkansas                   Camden City Auditorium
17. novemberTexarkana, Arkansas               Arkansas Municipal Auditorium
18. novemberLongview, Texas                    The Reo Palm Isle
19. novemberGladewater, Texas                  The High School Gym (Louisiana Hayride show)
25. novemberPort Arthur, Texas                 Woodrow Wilson High School Auditorium
26. novemberShreveport, Louisiana             Municipal Auditorium
29. novemberRichmond, Virginia                 The Mosque Theater