Girl Happy (Skør med piger)

Tekst af Henrik Busborg. Supplerende info og layout af Allan Tychsen

Fire af seks stjerner på mit Elvis film-barometer

Det kommer jo ikke bag på nogen, at “Girl Happy” ikke er stor kunst. Det er en komedie, og som sådan er den slet ikke uden evner. Filmens flow er glimrende, og det klæder på alle måder handlingen, at det ikke kun handler om Elvis, men at “vægten” er fordelt på flere skuldre. Det er muligt, at de mange skuldre ikke er de største navne, Hollywood havde at byde på, men det fungerer ganske godt.
Samtidig gøres der et hæderligt forsøg på at ramme den musikalske og modemæssige tsunami, som netop da skyllede ind over USA. Det bliver selvsagt aldrig i samme skuffe som Beatles’ “A Hard Days Night” eller “Help!”, men mindre kan jo også gøre det. Og så voves pelsen også en smule, som f.eks. da Valerie danser striptease i en natklub, eller i de intense scener mellem Deena og Rusty. Det oser af sex, selv om der ingen sex er.
Sangene er generelt til den bedre side og blender fint ind i handlingen. Det helt store hit mangler på min notesblok, men set i lyset af, hvad der ligger forude, er “Girl Happy” ikke et ringe soundtrack. Det hjælper samtidig på troværdigheden, at Elvis rent faktisk har rollen som sanger, og det på den måde ikke er påtaget, når han bryder ud i sang..
Sidst, men ikke mindst, så formår handlingen at være det bærende element i “Girl Happy”. Med Florida som filmens omdrejningspunkt, havde det ellers været nærliggende at lave en lang række postkort-scener fra Solskinsstaten.

“Elvis jumps with the campus crowd to make the beach ‘ball’ bounce!”. Allerede i pr-materialet var linjen lagt til strandfilmen “Girl Happy”. Ingen kunne eller skulle være i tvivl om, at der var dømt komedie med stort K. Den rutinerede Joe Pasternak blev producer. Det virkede som et sikkert valg. Den 63-årige østrig/ungarske Hollywood-veteran havde i 1960 produceret strandfilmen “Where The Boys Are” (“Sex, Solskin og Studiner”), som blev en stor succes.Harvey Bullock og R.S. Allen havde skrevet et hæsblæsende manuskript, som i hænderne på den russisk fødte instruktør, Boris Sagal, blev holdt i stramme tøjler. Samtidig havde Sagal og Elvis god kontakt. Instruktøren havde endda mod til at foreslå Elvis en pause, hvor han kunne lære skuespillets fag i Actors Studio.


Elvis spiller den populære natklubsanger Rusty Wells (og ja, Ann-Margrets karakter i “Viva Las Vegas” hed også Rusty!). Sammen med sine tre bandvenner, Andy (spillet af Gary Crosby), Doc (Jimmy Hawkins) og Wilbur (Joby Baker) er han netop klar til at forlade et snedækket Chicago og et engagement hos Big Frank (Harold Stone). Drengenes næste destination er Fort Lauderdale, Florida, hvor en tiltrængt ferie-pause lokker. Behageligt nok falder det sammen med det årlige “spring break”, hvor de unge studerende valfarter til Floridas solbeskinnede strande. Big Franks 21-årige datter, den universitetsstuderende Valerie (Shelley Fabares) har også tænkt sig at tage med veninderne en tur sydpå. Det passer på ingen måde farmand. Hans frygt bliver ikke mindre, da Rusty kan berette om et Florida med 30.000 sex-hungrende unge mænd. Big Frank hyrer – uden Valeries viden – Rusty som oppasser, og turen til Florida får pludselig en anden dimension. Vel indkvarteret på det ungdomsokkuperede Seadrift Motel, kan de fire unge mænd konstatere, at det vrimler med letpåklædte unge damer. Elvis spotter hurtigt den veldrejede Deena Shepherd (Mary Ann Mobley), og så er der ellers dækket op til ungdomsfest med masser af overgearede ungersvende og ungmøer. Selvfølgelig har Rusty og drengene fået et engagement på motellet, så der også kan spilles og synges i Florida. Tingene kompliceres, da Valerie præsenteres for den italienske udvekslingsstudent Romano (Fabrizio Mioni) – især da Rusty bruger lidt for meget af sin tid på Deena. Big Frank lurer konstant i kulissen. Han har nemlig truet drengene med alverdens ulykker, hvis Valerie falder i hænderne på et mandfolk. Og så ruller lavinerne ellers i en lind strøm – med et hektisk skift af kærlighedsinteresser undervejs – en scene, hvor Elvis nærmest bliver skizofren af at holde de to kvinder kørende i sammen scene. Det hele er pikant krydret med skæve biroller – bl.a supernørden Brentwood Von Durgenfeld (Peter Brooks) og den eksotiske danserinde Sunny Daze (Nita Talbot).

 

Som noget temmelig usædvanligt spiller bandets tre medlemmer større roller i “Girl Happy” end bandmedlemmmerne ellers plejer i Elvis-filmene. Måske var det kunstnerisk knæfald for den nye generations hang til bands, hvor Beatles allerede havde sat markante fodaftryk. Nærmest lige så usædvanligt optræder Elvis på intet tidspunkt i nøgen overkrop. Han ser ellers vældig trimmet ud, og det skorter ikke på mænd i badebukser. Selv da Rusty tager en tur på vandski, foregår det i jakke!

 

Der blev optaget fra 22. juni til 31. juli 1964. “Girl Happy” havde amerikansk premiere 7. april 1965.

Elvis synger “Girl Happy”, “Spring fever” (duet med Shelley Fabares), “Fort Lauderdale Chamber of Commerce”, “Startin’ Tonight”, “Wolf Call”, “Do Not Disturb”, “Cross My Heart And Hope To Die”, “The Meanest Girl In Town”, “Do The Clam”, “Puppet On A String” og “I’ve Gotta Find My Baby”. Numrene er indspillet i Radio Recorders, Hollywood d. 10. – 12. juni 1964 med vokalt overdub af Elvis d. 15. juni. Ud over Elvis’ sange, bliver “Read All About It” sunget af Nita Talbot.

Sammen med Jim Brown på “Girl Happy” settet.

Find mange flere billeder fra filmen i vores store Galleri

Girl Happy
Dansk titel: Skør med piger

Metro-Goldwyn-Mayer
Indspillet d. 22. juni til 31. juli 1964
Premiere i USA: 14. april 1965
Premiere i DK: 10. maj 1965
Spilletid: 96 minutter

Medvirkende
Rusty Wells – Elvis Presley
Valerie – Shelley Fabares
Big Frank – Harold J. Stone
Andy – Gary Crosby
Wilbur – Jody Baker
Sunny Daze – Nita Talbot
Deena – Mary Ann Mobley
Romano – Fabrizio Mioni
Doc – Jimmy Hawkins
Sgt. Benson – Jackie Coogan
Brentwood Von Durgenfeld – Peter Brooks
Mr Penchill – John Fiedler
Betsy – Chris Noel
Laurie – Lyn Edington
Nancy – Gale Gilmore
Bobbie – Pamela Curran
Linda – Rusty Allen
Extra in Kit Kat Club – Red West

Filmholdet
Producer – Joe Pasternak
Instruktør – Boris Sagal

Sange i filmen
Girl Happy
Spring Fever
Fort Lauderdale Chamber Of Commerce
Startin` Tonight
Wolf Call
Do Not Disturb
Cross My Heart And Hope To Die
The Meanest Girl In Town
Do The Clam
Puppet On A String
I`ve Got To Find My Baby

Dansk filmprogram

Avisudklip

Klik for at se større billeder

Find flere avisudklip med omtale af filmen i vores Scrapbog

Bonus info:

 • Titlerne “Girl Crazy” og “The Only Way To Love” blev også overvejet.
 • Filmens danske titel blev “Skør Med Piger” med premiere d. 10. maj 1965.
 • Shelley Fabares skulle vende tilbage hele to gange – i hhv. “Spinout” (film #22 fra 1966) og “Clambake” (film #25 fra 1967).
 • Joby Baker (et af de tre bandmedlemmer) var fra 1959 til 1961 gift med Joan Blackman – ja, hende den lækre fra “Blue Hawaii” og “Kid Gallahad”.
 • Alle scener med Elvis er skudt i Californien.
 • “The Meanest Girl In Town” blev som det eneste nummer fra “Girl Happy” ikke skrevet til filmen. Det blev allerede indspillet i 1964 af Bill Haley & the Comets – dog med titlen “Yeah, She’s Evil”.
 • Mary Ann Mobley er født i Biloxi, Mississippi og blev i 1959 den første Miss America fra magnolia-staten. Hun vender tilbage i “Harum Scarum”
 • Red West er igen med i en mindre statistrolle.
 • Instruktør Boris Sagal blev dræbt i en bizar ulykke i 1981. Under optagelserne til miniserien “World War III” fik han hovedet hugget delvist af, da gik den forkerte vej ud af en helikopter. Sagal blev 57 år.
 • Producer Joe Pasternak skulle vende tilbage i samme rolle til “Spinout” (1966).
 • Priscilla var forbi optagelserne, men fornemmede hurtigt, at det hæmmede Elvis’ indsats foran kameraet.
 • Det er nu filmen for alvor knækker – nærmest i bogstaveligste forstand. “Girl Happy” blev den sidste af Elvis’ spillefilm, som placerede sig på årets top ti over bedst indtjenende film. Dermed blev “Girl Happy” også den sidste reelle kommercielle succes. Fra nu af var det ikke kun anmelderne, som fandt det svært at finde de positive briller frem, når der var nye Elvis-film i biffen.

Film trailer

Videre til næste film:
Tickle Me