That's All Right / Blue Moon Of Kentucky

Good Rockin' Tonight / I Don't Care If The Sun Don't Shine

Milkcow Blues Boogie / You're A Heartbreaker​

Baby Let's Play House / I'm Left, You're Right, She's Gone

Heartbreak Hotel / I Was The One

Med Elvis i studiet – 10. januar 1956

Elvis havde kort før jul modtaget en række demo plader, hvorfra han så skulle vælge dem ud han godt kunne tænke sig at indspille. Det var nu den 10. januar kl. 2 om eftermiddagen og Elvis var mødt op til sin første indspilning for RCA. Stedet var RCA’s studier i Nashville. Til stede var Scotty Moore og Bill Black samt D.J. Fontana, som godt nok havde spillet med dem live i et stykke tid, men aldrig havde været i studiet med gruppen. For at komplementere dem var også Chet Atkins på guitar, Floyd Cramer på piano samt Gordon Stoker, Bent & Brock Speer på vokaler.

Dagens arbejde startede med ”I Got A Woman”, en Ray Charles sang som han også havde forsøgt sig med året tidligere hos SUN Records. ”Heartbreak Hotel” var den næste sang denne aften, de havde spillet den live tidligere, så det var kun mindre justeringer der skulle laves før den var færdig.
Indspilningerne foregik over to dage, hvor materiale til første single blev gjort færdigt samt de første sange til den kommende første LP.

Før der blev udgivet nyt materiale, valgte RCA dog at genudgive nogle af Elvis’ SUN indspilninger. De havde jo aldrig været udgivet på nationalt plan.

Elvis Presley

Elvis Presley

Elvis Presley

Heartbreak Hotel

I Want You, I Need You, I Love You / My Baby Left Me

Elvis Presley

Med Elvis i studiet – 2. juli 1956

Det er dagen efter Elvis har været på TV på det store ”Steve Allen Show” i New York, som produceres for NBC. Elvis er i RCAs studier i byen for at indspille nyt materiale til single udgivelse og han er blevet overbevist om, at sangen ”Hound Dog” skal optages. Elvis har dog skulle overbevises om, at sangen har potentiale til mere end bare live optrædener, hvor den blandt andet er blevet fremført aftenen før.  Ja faktisk er sangen blevet brugt ved koncerter den sidste måned, hvilket ikke gør det lettere at få den indspillet.

De skulle finde ud af, hvordan sangen skulle spilles da den var blevet spillet i halvt tempo som en slags gimmick når de var ude at optræde, men det ville ikke fungere på plade. Derfor kom sangen hurtigt op i fuldt tempo og med trommeslagene, som kom som en maskinpistol ved hvert vers, var det en effektfuld kombination med Scotty Moores guitar og Jordanaires på baggrundsvokaler. Men Elvis var ikke tilfreds, det var for første gang meget tydeligt at Elvis viste sin perfektionistiske side, selvom mange af de tidlige forsøg, efter de flestes overbevisning, var helt fine. Han ville ikke stoppe før han selv var tilfreds. Han var sin egen producer og sin hårdeste kritiker. Først efter 31 takes var han tilfreds.

Elvis blev præsenteret for en demo plade af sangskriveren Otis Blackwell, som Elvis kendte og var beundrer af. Sangen ”Don’t Be Cruel” faldt Elvis for med det samme, men det skulle igen tage mange forsøg for at få den i kassen og for at få lidt mere rytme i sangen vendte Elvis sin guitar om, for at spille rytmen på bagsiden.

Allerede efter de to første sange havde de en oplagt hit single klar og der var lige tid til at få en sidste sang indspillet denne aften, ”Anyway You Want Me”. Alle kunne denne aften være tilfredse med resultatet og det stod klarere end tidligere at Elvis ikke blot var et ”one hit wonder”, men havde vist evnen til hele tiden at hele tiden at levere. Singlen med aftenens to første sange blev et øjeblikkeligt hit med et salg på en million eksemplarer inden for en uge, selv før dens startposition på hitlistens nummer 24.

Hound Dog / Don't Be Cruel

The Real Elvis

Blue Suede Shoes / Tutti Frutti

I Got A Woman / I'm Counting On You

I'm Gonna Sit Right Down And Cry (Over You) / I'll Never Let You Go (Little Darlin')

Tryin' To Get To You / I Love You Because

Just Because / Blue Moon

Money Honey / One-Sided Love Affair

Shake, Rattle And Roll / Lawdy, Miss Clawdy

Any Way You Want Me

Love Me Tender / Anyway You Want Me

Elvis

Elvis - Volume 1

Elvis - Volume 2

Love Me Tender

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!