Welcome to My World

LP
APL1 2274

Udgivet marts 1977

Endnu et opsamlingsalbum, dog et bedre af slagsen. Det var nemlig en samling af country numre, som faktisk fungerede rigtig godt sammen på et album. Coveret passede også ret godt til stilen, og vi så her et nyt “Elvis” logo for første gang. Et logo der skulle blive brugt intensivt på udgivelser efter hans død, og helt op i start 80’erne.
 
Denne gang var der ikke tale om et budget album; denne plade var til fuld pris. Igen brugte RCA kun indspilninger fra før 1972, som de ejede de fulde rettigheder til.
 
Det solgte ret godt – over 1 million eksemplarer.

Side 1
Welcome to My World (Live 14-1-73)
Help Me Make It Through the Night
Release Me (Live februar 1970)
I Really Don’t Want to Know
For the Good Times (Live 10-6-1972-ES)

Side 2
Make the World Go Away
Gentle on My Mind
I’m So Lonesome I Could Cry (Live 14-1-73)
Your Cheatin’ Heart
I Can’t Stop Loving You (Live 10-6-1972-AS)

De sidste Elvis masters – 1977

I håb om at kunne få mere materiale til et album blev der booket indspilninger til januar måned. Denne gang i Nashville i Creative Workshop, hvor en hel uge var henlagt til Elvis. Han dukkede dog aldrig op, men opholdt sig på sit motel. Felton Jarvis kunne kun bruge tiden på anden vis ved at arbejde med det materiale, han allerede havde fra oktober måned på Graceland. 

Tom Parker var ved denne lejlighed nødt til at skrive et brev til RCA, hvori han undskyldte på sin klients vegne og vedlagde en udtalelse fra en læge om, at Elvis havde haft ondt i halsen, hvorfor han ikke kunne indspille. Felton Jarvis var ved at løbe tør for idéer til, hvordan han skulle få leveret materiale, så han rejste rundt i landet med instrumental indspilningen til ”Fire Down Below” i håbet om at kunne få Elvis i studiet på et tidspunkt, hvor de alligevel var på turne.

En anden mulighed for Felton kunne være at få Elvis til at indspille nogle nye sange, mens han var på turne. I perioden fra marts til maj, havde Felton en 4 spors båndoptager med ved koncerterne, og optog en række sange, hvoraf tre blev brugt på det sidste album ”Moody Blue”, der blev udsendt i Elvis’ levetid. 

Sangene ”Unchained Melody” og ”Little Darlin’” var dog på ingen måde nye, de var begge fra 50’erne. Den sidste sang ”If You Love Me (Let Me Know)” var en sang, der var indspillet af Olivia Newton-John i 1974. Alle tre sange blev pyntet af i studiet, med kraftige overdubs, før udgivelse. På “Unchained Melody” fik Felton endda Shaun Nielsen til at lægge ny vokal oven på Elvis’ på den høje tone til sidst i sangen, fordi Elvis slet ikke kunne komme derop under koncerterne.

Way Down / Pledging My Love

Single
PB 10998

Udgivet 6. juni 1977

Sangene var to, af de i alt fire numre, fra de sidste indspilninger der blev foretaget på Graceland i oktober året før – som blev de sidste i hele hans karriere.

Moody Blue

LP
AFL1 2428

Udgivet juli 1977

Elvis’ sidste album bestod af en sammensætning af forskellige indspilninger. “He’ll Have To Go” og “It’s Easy For You” var de eneste to studieindspilninger, som ikke tidligere var udgivet. Så havde man inkluderet de fire studie numre, fra de to forrige singleudgivelser. De tre første sange på pladen var live indspilninger, som var optaget under koncerter i foråret ’77. Det var dog sange som Elvis aldrig havde udgivet før.
 
Sidste nummer på pladen er “Let Me Be There”, i live udgaven fra Memphis koncerten i 1974. Og netop fordi at denne udgave også var med på live albummet i ’74, er det en lidt underlig beslutning også at have det med her.
 
Så lidt ligesom Elvis’ første album, blev hans sidste album også en lidt underlig sammensætning af sange, man kunne opstøve fra arkivet, sammen med et par enkelte nye indspilninger.
 
“Moody Blue” blev dog en stor salgs succes, faktisk allerede før Elvis’ død i august ’77. Det må i dag betragtes som et klassisk Elvis album.

Side 1
Unchained Melody (Live 1977)
If You Love Me (Let Me Know) (Live 1977)
Little Darlin’ (Live 1977)
He’ll Have to Go
Let Me Be There (Live 1974)

Side 2
Way Down
Pledging My Love
Moody Blue
She Thinks I Still Care
It’s Easy for You

Eller gå til et af de andre afsnit i diskografien:

'Follow That Dream' udgivelser

Follow That Dream, eller blot kaldt FTD, er et pladeselskab under Sony Music, der kun udgiver materiale fra hele Elvis' katalog. Konceptet er at udgive alt det specielle og sjældne Elvis musik for fans, som ellers ikke ville have været udgivet som mainstream. Det er alt fra live koncerter til outtakes af studie indspilninger. FTD's udgivelser kan derfor heller ikke købes i almindelige butikker, men sælges verden over kun gennem Elvis fanklubber. Siden 1999 har danske Ernst Mikael Jørgensen stået i spidsen for FTD og alle udgivelserne.

Historiske danske singler og EP'er

I 1950'erne og 60'erne var det firmaet Hede Nielsen der stod for produktionen af Elvis plader i Danmark, selvfølgelig på licens for RCA, som var Elvis' pladeselskab. Disse udgivelser er ret specielle, fordi de ofte blev udgivet med helt andre sange og covers, end de amerikanske plader.

Essentielle udgivelser på Spotify

Efter Elvis' død er der blevet udgivet en enorm mængde af forskellige albums, på både LP'er, kassettebånd, CD'er og som streaming, der i dag er helt ligegyldige. Derfor vil det være overflødigt at forsætte den kronologiske gennemgang af alle udgivelser. Vi fremhæver her istedet nogle essentielle udgivelser, der dækker hele hans karriere.