Welcome to My World

De sidste Elvis masters – 1977

I håb om at kunne få mere materiale til et album blev der booket indspilninger til januar måned. Denne gang i Nashville i Creative Workshop, hvor en hel uge var henlagt til Elvis. Han dukkede dog aldrig op, men opholdt sig på sit motel. Felton Jarvis kunne kun bruge tiden på anden vis ved at arbejde med det materiale, han allerede havde fra oktober måned på Graceland. 

Tom Parker var ved denne lejlighed nødt til at skrive et brev til RCA, hvori han undskyldte på sin klients vegne og vedlagde en udtalelse fra en læge om, at Elvis havde haft ondt i halsen, hvorfor han ikke kunne indspille. Felton Jarvis var ved at løbe tør for idéer til, hvordan han skulle få leveret materiale, så han rejste rundt i landet med instrumental indspilningen til ”Fire Down Below” i håbet om at kunne få Elvis i studiet på et tidspunkt, hvor de alligevel var på turne.

En anden mulighed for Felton kunne være at få Elvis til at indspille nogle nye sange, mens han var på turne. I perioden fra marts til maj, havde Felton en 4 spors båndoptager med ved koncerterne, og optog en række sange, hvoraf tre blev brugt på det sidste album ”Moody Blue”, der blev udsendt i Elvis’ levetid. 

Sangene ”Unchained Melody” og ”Little Darlin’” var dog på ingen måde nye, de var begge fra 50’erne. Den sidste sang ”If You Love Me (Let Me Know)” var en sang, der var indspillet af Olivia Newton-John i 1974. Alle tre sange blev pyntet af i studiet, med kraftige overdubs, før udgivelse. På “Unchained Melody” fik Felton endda Shaun Nielsen til at lægge ny vokal oven på Elvis’ på den høje tone til sidst i sangen, fordi Elvis slet ikke kunne komme derop under koncerterne.

Way Down / Pledging My Love

Moody Blue

Eller gå til et af de andre afsnit i diskografien:

'Follow That Dream' udgivelser

Follow That Dream, eller blot kaldt FTD, er et pladeselskab under Sony Music, der kun udgiver materiale fra hele Elvis' katalog. Konceptet er at udgive alt det specielle og sjældne Elvis musik for fans, som ellers ikke ville have været udgivet som mainstream. Det er alt fra live koncerter til outtakes af studie indspilninger. FTD's udgivelser kan derfor heller ikke købes i almindelige butikker, men sælges verden over kun gennem Elvis fanklubber. Siden 1999 har danske Ernst Mikael Jørgensen stået i spidsen for FTD og alle udgivelserne.

Historiske danske singler og EP'er

I 1950'erne og 60'erne var det firmaet Hede Nielsen der stod for produktionen af Elvis plader i Danmark, selvfølgelig på licens for RCA, som var Elvis' pladeselskab. Disse udgivelser er ret specielle, fordi de ofte blev udgivet med helt andre sange og covers, end de amerikanske plader.

Essentielle udgivelser på Spotify

Efter Elvis' død er der blevet udgivet en enorm mængde af forskellige albums, på både LP'er, kassettebånd, CD'er og som streaming, der i dag er helt ligegyldige. Derfor vil det være overflødigt at forsætte den kronologiske gennemgang af alle udgivelser. Vi fremhæver her istedet nogle essentielle udgivelser, der dækker hele hans karriere.

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!