Kentucky Rain / My Little Friend

Let’s Be Friends

The Wonder of You / Mama Liked the Roses

On Stage

Med Elvis i studiet – juni 1970

I sommeren 1970 planlagdes en ny række indspilninger, denne gang vendte man tilbage til Nashville Studio B, som man tidligere havde brugt. Men i modsætning til hvad man tidligere havde gjort, blev et nyt band sammensat i et forsøg på at ramme samme lydmæssige standard, som indspilningerne året tidligere i American Sound Studios. Bandet blev en blanding af tidligere kendinge og helt nye musikere, som blev hentet fra musikstudierne i Muscle Shoels et kendt studie, som havde gjort sig bemærket over de sidste 5 år med en lang række succesfulde indspilninger af høj kvalitet.

Teknikken var også blevet opgraderet siden Elvis’ sidste indspilninger i Studio B. I studiet var der blevet installeret en ny 16-spors båndoptager, som havde afløst den gamle maskine med 4 spor. Det gjorde det muligt i endnu højere grad at separere instrumenterne. Samtidig blev det enklere for teknikerne at skulle justere mikrofoner, da det nu var lettere at skrue op og ned for de enkelte instrumenter både under indspilningerne og i efterbehandlingen.

Det var der også brug for, da det nye hold af musikere arbejdede mere disciplinerede og spillede mere ”rent” i forhold til musikerne fra American Sound Studios. Hvor Chips Moman i høj grad fokuserede på helheden, og på at få de enkelte dele, som han ønskede, lavet om, hvor han vurderede, at det var nødvendigt, så var arbejdet her mere fokuseret på at få et perfekt take, som kunne bruges til udgivelse. Elvis var vant til denne arbejdsmetode, og det flugtede også godt med hans egen overbevisning om, at musikken ikke behøvede at være perfekt – men skulle have det rigtige ”feel”.

Udvalget af sange var af noget mere varierende kvalitet end året før, men sange som ”Bridge over Troubled Water”, ”I’ve Lost You”, ”Stranger in the Crowd” og ”Just Pretend” for at nævne nogle få holdt stadig en høj kvalitet.

Indspilningerne forløb over 5 dage i juni, hvor i alt 35 sange blev indspillet. Et uhørt antal i forhold til tidligere tider. Nu ventede der stadig en del arbejde forude for producer Felton Jarvis, som skulle til at lægge ekstra lag på indspilningerne i form af strygere, baggrundsvokaler og øvrigt instrumentarbejde. Et enormt arbejde, som også havde taget en del tid med indspilningerne året tidligere. Elvis havde nydt at arbejde, hvilket var vigtigt i forhold til det fremtidige samarbejde med Felton. Dette var Felton Jarvis’ første indspilninger, hvor han var ansat direkte under Elvis, så det var også på mange måder en personlig succes for ham.

I’ve Lost You / The Next Step Is Love

Worldwide 50 Gold Award Hits, Vol. 1

Elvis' Christmas Album

You Don’t Have to Say You Love Me / Patch It Up

Almost In Love

Elvis In Person

Back In Memphis

That’s the Way It Is

I Really Don’t Want to Know / There Goes My Everything