I’ve Got a Thing About You Baby / Take Good Care of Her

Single
APB0 0196

Udgivet 11. januar 1974

En stærk single, som kunne udsendes på baggrund af indspilningerne Stax i juli 1973.

Bemærk reklamen for “Elvis 1974 Easter Special”, der dog aldrig blev til noget.

Good Times

LP
CPL1 0475

Udgivet marts 1974

Indspilningerne i december måned 1973 hos Stax var tydeligt bedre end dem i løbet af sommeren. Resultatet var et væsentlig bedre album end det forrige.

Side 1
Take Good Care of Her
Loving Arms
I Got a Feelin’ in My Body
If That Isn’t Love
She Wears My Ring

Side 2
I’ve Got a Thing About You Baby
My Boy
Spanish Eyes
Talk About the Good Times
Good Time Charlie’s Got the Blues

If You Talk In Your Sleep / Help Me

Single
APB0 0280

Udgivet 2. maj 1974

En single med to helt nye numre fra Stax indspilningerne året før. De udkom først “Promised Land” albummet til januar året efter.

Elvis var vild med “Help Me”, og sang den ved næsten alle koncerter i denne periode. Den er også med på live albummet fra Memphis, der udkom ca 2 måneder efter denne single.

Med Elvis i turné – 1974

1974 var et ekstremt travlt år koncertmæssigt, ikke mindre end 140 koncerter blev der spillet i løbet af året. Det gjorde det svært at arrangere nogle studieindspilninger, hvilket også gør året specielt, for der blev slet ikke indspillet noget studiemateriale.

Elvis vendte i marts måned tilbage til sin hjemby Memphis for at optræde, og koncerten d. 20. marts blev optaget ved denne lejlighed og udkom på albummet ”Recorded Live On Stage In Memphis”. I virkeligheden var en liveplade den eneste mulighed for Parker til at få udsendt et nyt album, for at overholde kontrakten med RCA. Der kom dog et par nye numre med på pladen udover standardrepertoiret – nemlig sangene ”Let Me Be There” og ”Why Me Lord”.

Under koncerterne var Tom Parker begyndt at sælge en Elvis plade, der var udgivet på hans eget “Boxcar” label – altså uden om RCA. Pladen indeholdte dog ingen musik, men kun Elvis der snakkede og jokede på scenen. Herved gik Parker indenom kontrakten med RCA, der ikke forbød ham at udgive tale med Elvis. Da man sidst på året manglede endnu en LP udgivelse, for at overholde kontrakten, gav Parker tale albummet til RCA, som så udgav det officielt.

Problemet var dog at der ikke var meget udvikling i tingene; det var en fortsættelse af alt, som det hidtil havde været. RCA var ikke tilfredse med det materiale, de fik fra deres artist. Der var ingen store singler eller spændende materiale, der kunne klare sig kommercielt med øvrige artister. Ifølge RCA lå fejlen hos Felton Jarvis, men Elvis ville ikke fyre ham. Elvis selv kørte i ring og syntes ikke at komme i hverken den ene eller anden retning, men blev inden for sin komfortzone.

Recorded Live on Stage in Memphis

LP
CPL1 0606

Udgivet juli 1974

Albummet med dele af koncerten der var blevet optaget i Memphis den 20. marts ’74. Felton Jarvis havde plukket de bedste sange ud, så repertoiret ikke lignede de forgående live albums for meget, og så man kunne nøjes med at udgive en enkelt LP. Det hele var redigeret sammen, så det lød som en komplet koncert.
 
Elvis var i højt humør under koncerten, hvilket afspejler sig på optagelserne. Desuden havde Felton Jarvis placeret en masse mikrofoner rettet mod publikum denne gang, så han bedre kunne optage deres reaktioner. Publikums-støjen blev efterfølgende lagt oven på optagelserne, så det lød som om at salen gik amok hver gang Elvis sagde eller gjorde det mindste.
 
I 2004 udkom den (næsten) komplette koncert på FTD lablen. I 2014 fik vi så endelig den helt komplette koncert i ny mastering på CD og LP fra RCA Legacy. Begge udgivelser var uden de voldsomme overdubs af publikumsstøj.

Side 1
See See Rider
I Got a Woman/Amen
Love Me
Trying to Get to You
Rock medley: Long Tall Sally/Whole Lotta Shakin’ Goin’ On/Your Mama Don’t Dance/Flip Flop and Fly/Jailhouse Rock/Hound Dog
Why Me Lord?
How Great Thou Art

Side 2
Blueberry Hill/I Can’t Stop Loving You
Help Me
An American Trilogy
Let Me Be There
My Baby Left Me
Lawdy Miss Clawdy
Can’t Help Falling in Love
Closing Vamp

Promised Land / It’s Midnight

Single
PB 10074

Udgivet 1. oktober 1974

En klassisk Chuck Berry sang, som svinger fantastisk i Elvis’ udgave.

Singlen var forløberen for det næste album af samme navn, og fik god radiorespons.


Having Fun On Stage With Elvis

LP
CPM1 0818

Udgivet oktober 1974

Albummet som Tom Parker oprindeligt solgte under Elvis’ koncerter; udgivet på hans eget “Boxcar” label – altså uden om RCA. Pladen indeholdte dog ingen musik, men kun Elvis der snakkede og jokede på scenen. Herved gik Parker indenom kontrakten med RCA, der ikke forbød ham at udgive tale med Elvis.
 
Da man sidst på året manglede endnu en LP udgivelse, for at overholde kontrakten, gav Parker tale albummet til RCA, som så udgav det officielt. Det solgte faktisk 100.000 eksemplarer, selvom Elvis ikke synger en eneste strofe på det.

Albummet indeholder kun sammenklip af Elvis der snakker og fjoller under sine koncerter.

Dette album findes ikke på Spotify.