Surrender / Lonely Man

Elvis by Request – Flaming Star

I Feel So Bad / Wild In The Country

Med Elvis i studiet – 12. marts 1961

Næsten et år på datoen, efter den første indspilnings session da Elvis kom hjem til USA, var det sædvanlige hold af musikere igen samlet. Klokken var 18 om aftenen, et typisk tidspunkt for Elvis at starte på, da de påbegyndte arbejdet på ”I’m Coming Home”. Sangen var skrevet af Charlie Rich og sunget af Carl Mann – ironisk nok – produceret af Sam Phillips, som havde hjulpet Elvis i gang.
Da de skulle til at begynde den første gennemspilning sagde Elvis ”I need a couple of lines” (”jeg mangler nogle få sætninger”). Det gik hurtigt med at få opbygget arrangementet – og det var ret sigende for hele tempoet denne aften.

Hvis Elvis havde været i overraskende god form året før, skuffede han ikke denne aften. Aftenens sange var et spænd af rockede melodier over til blødere ballader, man kunne måske indvende at det var et skridt længere væk fra de tidligere rock’n’roll sange, men tiderne havde også ændret sig.
”Gently” var en sang som satte fokus på et meget smukt guitarspil fra Hank Garland, en fantastisk guitarist, som var til stede denne aften. Elvis’ vokal er fantastisk smuk og er et eksempel på, hvor god Elvis’ vokal var i disse tidlige år i 60’erne. Det samme kan siges om sangen ”Judy” indspillet senere samme aften, en rendyrket pop sang, som også viser hvor dygtige musikere der var til stede denne aften og igen en suveræn Elvis vokal.

Ved samme tidspunkt året før, havde de fået indspillet 6 mastere i løbet af 12 timer. Denne aften skulle vise sig at være endnu mere produktiv, de kunne producere en færdig sang på omkring en time, så da de var færdige med denne aften var der 12 sange indspillet. I praksis betød det at et helt album var blevet færdigt samt et par oplagte singler.

Something for Everybody

His Latest Flame / Little Sister

Blue Hawaii

Can’t Help Falling In Love / Rock-A-Hula Baby