A Legendary Performer Vol. 2

The Sun Sessions

Studiet kommer til Elvis – februar og oktober 1976

Ligeså travlt Elvis havde med at spille koncerter over hele USA, ligeså svært var det at få ham i studiet og indspille nye sange. Sidste gang han havde været i studiet var i marts ’75, så noget ekstraordinært måtte gøres. I februar ’76 fik RCA kørt mobilt indspilningsudstyr til Elvis’ hjem Graceland. Her blev udstyret sat op i dagligstuen, så han ikke skulle til Nashville, New York eller Los Angeles for at indspille.

Den første aften blev brugt på sangene ”Bitter They Are, Harder They Fall”, ”She Thinks I Still Care” og ”The Last Farewell”. Resultatet med at få indspillet tre sange på en aften var hverken godt eller skidt, men i det mindste var det da en fremgang i forhold til intet at have.
Hele den næste dag blev brugt på sangen ”Solitaire”, som var skrevet af Neil Sedaka. Men at bruge en hel dag på én sang var nærmest bare et symptom på, hvor galt det stod til med motivationen.

På tredjedagen arbejdede de på ”Moody Blue” en sang skrevet af Mark James, som havde skrevet blandt andet ”Suspicious Minds” og B.J. Thomas’ ”Hooked On A Feeling”. Det var en ny form for sang, som Elvis ikke havde indspillet tidligere, der var bygget op omkring en diskorytme som klædte sangen. I to omgange arbejdede de på sangen ”I’ll Never Fall In Love Again”, og det lykkedes til sidst at få den indspillet.

Det var blevet rigtigt svært at kontrollere situationen, så Felton Jarvis måtte bare se til, da Elvis valgte at bruge timer på sangen ”Feelings” uden at ville gøre alvor af at indspille den, ligesom der også blev brugt meget tid på at synge Platters sange, uden at noget overhovedet blev indspillet.

På fjerdedagen kom der igen lidt skred i tingene, efter at have indspillet sangen ”For The Heart” kom Elvis med idéen om at indspille ”Hurt”, der tidligere var sunget af hans idol Roy Hamilton. Selvom sangen var over 20 år gammel, var det en virkelig udfordring for Elvis at skulle synge den. Aftenens sidste sang var ”Danny Boy” en gammel sang, som typisk associeredes med Irland, og den blev første gang indspillet tilbage i 1915. Elvis havde problemer med at komme op i det rette toneleje, så sangen blev lagt lidt lavere, så det passede til hans stemme.

Indspilningerne fortsatte over de næste to dage dog med udskiftninger på sidstedagen, da Jerry Scheff, James Burton og Glen D. Hardin var nødt til at forlade Graceland, da de havde jobs med andre musikere, der ventede dem. Der var lidt udskiftninger på grund af dette i bandet, så Nobert Putnam, som havde spillet med Elvis ved flere lejligheder tidligere, blev blandt andre kaldt ind. Det eneste nummer, der blev indspillet den dag, var ”Blue Eyes Crying In The Rain”.

Samme fremgangsmåde blev anvendt i oktober, hvor der igen skulle indspilles. Denne gang blev der bragt bedre udstyr og bedre højttalere med, så en bedre lyd kunne opnås. Det hele skulle starte kun en dag efter, at hele bandet kom tilbage fra en turné, alligevel var der overskud til at arbejde fra kl. 21 om aftenen til kl. 8 næste morgen. I alt tre sange kom i kassen, hvoraf den første var den meget passende ”It’s Easy For You”, en smuk sang skrevet af Andrew Lloyd Weber. ”Way Down” var et rocknummer, vis funky intro passede til tiden i modsætning til de ballader, som Elvis yndede at indspille. Bandet lød fantastisk, og det skulle blive den mest up-to-date indspilning af Elvis i de senere år.
Chip Young, som var kommet med på guitar til indspilningerne, foreslog at de kunne arbejde på ”Pledging My Love” – en ældre sang fra 50’erne. Det havde ellers været farligt overhovedet at foreslå sange, som ikke var blevet forhandlet på forhånd med hensyn til udgivelsesrettigheder. Men Elvis kunne godt lide sangen, og for Felton Jarvis vedkommende, var det med at få så meget materiale indspillet, når de endelig var i gang.

Næste aften begyndte de at arbejde på ”There’s A Fire Down Below”, en sang som Jerry Scheff fra bandet havde skrevet. Men det hele gik op i jokes i stedet for arbejde. Selv Elvis måtte minde om, at de var i gang med at indspille, så da de endelig havde fået hele arrangementet på plads, var Elvis’ energi brugt op, og han gik ovenpå. De indspillede dog selve musikken, så Elvis kunne lægge sin vokal på, når han var klar igen.
Det samme var tilfældet med sangen ”He’ll Have To Go”, sidstnævnte var dog den eneste sang, som Elvis endte med at gøre færdig.

Da indspilningerne var overstået, havde RCA fire sange klar og to ekstra fra februar måned, der endnu ikke var udgivet; men det var ikke nok til et komplet album.

Hurt / For the Heart

From Elvis Presley Boulevard, Memphis, Tennessee

Moody Blue / She Thinks I Still Care