Da Donna og Nancy rejste til Hollywood

af Peter Krogh

San Francisco-avisen The Chronicle hoppede med på den positive Elvis-bølge i februar 1957. Man kørte en artikelserie om de to Lincoln Highschool-piger Donna Dickson og Nancy Laity og deres ihærdige forsøg på at møde Elvis. Efter at have sendt mindst 25 breve, fødselsdagskort, valentines-kort og telegrammer til Elvis, kontaktede de The Chronicle med en god historieide.”Vi synes The Cronicle er den bedste avis i San Francisco”, startede brevet til avisen. Ideen var at avisen skulle sponsorere en tur til to piger – Donna og Nancy selvfølgelig – som skulle rejse til Hollywood og interviewe Elvis. “… og det ville ikke koste jer ret meget at sende os til Hollywood. Vi vil ikke engang spise … og det vil spare mange penge, ” skrev pigerne.

The Chronicle købte ideen og sendte journalist Tom Mathews og en fotograf med til Hollywood, for at registrere pigernes eventyr, ligesom avisen også betalte turen for pigernes mødre, så der kunne blive holdt godt øje med de to unge fans..

Da deres fly landede i LA, holdt der en limosine klar til at køre dem til Paramount Studios, hvor Elvis arbejdede på sin kommende film, “Loving You.”
Deres besøg startede med en rundvisning i studiet, og de mødtes en af filmens stjerner, Dolores Hart. Mens de talte til Hart, kommer Elvis og afbrød “Hi Babies. Lad mig inviterer jer på frokost…”
Efterfølgende fortalte pigerne “da Elvis bad dem om at spise frokost med ham”, var vi lige ved at dø….”. Frokosten foregik i Paramount´s personalekantine, hvor pigernes mødrene sad få meter væk ved et andet bord. Elvis besvarede alle deres spørgsmål, drak mælk og skrev autografer på pigernes medbragte Elvis-ting. Han fortalte dem: “Tro ikke på, det I læser i disse skandale bladene. De giver mig virkelig hug, og intet af det de skriver er sandt. “

Frokosten varede 32 minutter, og Donna opsummerede: “Dette er den bedste dag i mit liv.”