Presley Center Court

Af Peter Krogh

Efter et besøg i en racquetball-hal i Dallas i slutningen af 1975, beslutter Elvis i starten af ´76 for at lave sin første og eneste forretningsinvestering. Han vil lave en kæde af racquetball-haller rundt omkring i landet, Presley´s Center Courts. Og den første skal naturligvis ligge i Memphis. Elvis ser det som en vigtigt forretningsmulighed, uden for musikindustrien.

De altid hjælpsomme gutter i the Memphis Mafia opkøber jord, får lavet tegninger over indretning, åbner bankkonti og bestiller inventar. Alt samme på Elvis´s regning og uden hans tilladelse, mens han er i Californien. Til både Elvis og Obersten´s store bekymring er regninger løbet i over en million dollars da de kommer tilbage til Memphis. Bank of Commerce i Memphis giver, mod pant i Graceland, Elvis et lån til gennemførsel af projektet.

Ved åbning i april 1976 deltager Elvis sammen med Linda Thompson. Elvis får overrakt gaver bestående af tre  vægbanner, lavet af hans Hollywood-skrædder. Senere viser det sig også at banner er skrevet på Elvis´s konto for scenetøj.

Det går efterhånden op for Elvis hvordan har tillid og kredit er blevet misbrugt. Han bliver bekymret for om projektet som allerede har beløbet sig til over 4 mill $, kan koste ham Graceland. Elvis giver tilladelse til at private kan købe andel i Presley´s Center Courts, og nære venner og familie belåner deres huse for at ”være med”.

Richard Calhoun, forretningsmand og nær ven af Obersten, bliver under et møde med Elvis enig om at købe 70 % af Presley´s Center Courts. Men Calhoun kender ikke firmaet finanselle situation, og allerede få dage efter trækker han sig igen fra projektet. Elvis hænger på en stor gæld til Bank of Commerce, og meget utilfreds begrænser Elvis herefter Memphis Mafiaen råderet over hans penge.

Pga. dårlige medlemstal og manglende forretningforståelse lukker den førte og eneste Presley’s Center Courts i august ´76.

 


Videre til næste anekdote
Priscilla eller Ann-Margret