Gary Pebber – mere end en ven

Af Peter Krogh

Gary Pebber var Elvis-fan og boede i Memphis. Han led af en spastisk lammelse. Men det skulle dog ikke forhindre ham i at starte sin egen virksomhed i 1957, en artikel/annonce-klippe service.

En dag, fandt han en artikel, som omtalte Gladys Presleys scrapbog med artikler om Elvis. Fremover sendte Gary alle de artikler og udklip om Elvis, han kunne finde til Gladys. Dette førte til et nært venskab med Elvis og resten af Presley-familen.

I 1958 startede Gary en Elvis-fanklub med navnet The Elvis Presley Tankers Fan Club (opkaldt efter Elvis´s kampvogns-enhed), ligesom han i flere år skrev fast for det engelske blad Elvis Monthly.

Da Elvis kom hjem fra militæret kom Gary på lønningslisten og Elvis betalte fremover alle lægeregninger etc.

Gary´s job var at besvare Elvis´ fan mail og køre fanklubben.

Elvis købte et hus på Dolan Drive til Gary og hans familie. Dolan Drive er gaden, der løber ved siden Graceland. Gary kom til at bo lige ved siden Vernon. Elvis hyrede også Gary far som sikkerhedsvagt på Graceland. Desværre døde Gary´s far af et hjerteanfald i 1971, mens han var på arbejde på Graceland. Faren ”forblev” dog på lønningslisten hos Elvis, selv efter sin død. Men pga. farens dødsfald rammes Gary´s mor af en depression, som betød hun ikke selv var i stand til at passe Gary. Da Elvis og Priscilla en dag kom for at besøge Gary, finder de ham kravlende rundt på gulvet, mens hans mor lå i sengen i en temmelig kritisk tilstand. Elvis tog straks hånd om Garys velvære, og ansatte Dr. Carl Nichols til at holde øje med Gary og hans mor, og til at sørge for alle deres behov blev varetaget. Dr. Nichols fandt dog hurtigt ud af at ansvaret var for stort for ham alene, så Elvis måtte hyrede en sygeplejerske til at hjælpe.

Et par måneder efter Elvis´s død,  stoppede Vernon de månedlige checks Gary havde modtaget fra Elvis, samt betaling til pleje. Gary havde således ikke råd til at blive boende i huset Elvis havde foræret  ham. Så Gary flyttede til Iowa på opfordring af hans sygeplejerske, som havde familie derude. Men istedet for at leve hjemme hos sin sygeplejerske og hendes familie, som han var blevet lovet, blev Gary anbragt på en institution for sindslidende, og hans mor blev anbragt på et plejehjem. Det varede heldigvis ikke længe før Garys familie kom ham til undsætning og fik ham fjernet fra institutionen og tog ham  og hans mor med til Californien. Her boede Gary indtil sin død i 1980. Gary blev 48 år.

Man kan se et kort glimt af Gary Pebber i filmen ”This Is Elvis”, hvor han modtager Elvis efter endt militær-tjenste, på tog-stationen i Memphis.

 

 


Videre til næste anekdote
Hede Hollywood drømme

error: Advarsel: Indholdet er beskyttet!